23 Nisan 2024 Salı

17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”   12:24   BİRBİRİNDEN FARKLI VE GÜZEL ESERLER, AKDENİZ SANAT GALERİSİ’NDE BEĞENİYE SUNULDU   12:22   GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ’TAN 23 NİSAN MESAJI   12:16   GÜLCAN KIŞ 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI KUTLADI   11:14   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: "ŞİMDİ PATRONUN KİM OLDUĞUNU ÖĞRETME ZAMANI"   10:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI, ÇAYIROVA BELEDİYESİ`Nİ 79-67 YENDİ   10:46   ZEYDAN KARALAR: “GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZIN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI`NI KUTLUYORUM”   10:42   MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 23 NİSAN MESAJI   10:21   ÖMER FETHİ GÜRER: "GEÇEN YILA GÖRE KURBAN FİYATLARI YÜZDE 100 ARTTI"   09:47   OSMANİYELİ ESNAF: "İNSANLAR ÇORBANIN FİYATINA BAKIP ‘YARIM ALABİLİR MİYİM, BOL EKMEK ALABİLİR MİYİM` DİYOR"   09:14   MERSİN`DE 23 NİSAN COŞKUSU SÜRÜYOR   23:01   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "TÜRKİYE UYUŞTURUCU CEHENNEMİNE DÖNDÜ"  
 
     
   

MUSTAFA ADIGÜZEL: “BU ÜLKEDE ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPILIYOR. 15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİNE AYRI UYGULAMA DİĞER ŞEHİT VE GAZİLERE AYRI”


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bu ülkede şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. 15 Temmuz şehit ve gazilerine ayrı uygulama, diğer şehit ve gazilere ayrı... İlçenin kaymakamı bile 15 Temmuz gazisi geldiği zaman aşağı inip kapıda karşılıyor. Ancak diğer gaziler, kapısında sıra bekliyor” dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:45   Okunma : 303

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Bu ülkede şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. 15 Temmuz şehit ve gazilerine ayrı uygulama, diğer şehit ve gazilere ayrı... İlçenin kaymakamı bile 15 Temmuz gazisi geldiği zaman aşağı inip kapıda karşılıyor. Ancak diğer gaziler, kapısında sıra bekliyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile birlikte, Aybastı ilçesindeki şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi. Şehit yakınları ve gazilerine sorunlarını dinleyen Adıgüzel, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu ülkede şehit ve gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. 15 Temmuz şehit ve gazileri ayrı uygulama diğer şehit ve gaziler ayrı... İlçenin kaymakamı bile 15 Temmuz gazisi geldiği zaman aşağı kadar, kapıya kadar iniyor. Ama diğer gaziler geldiği zaman kapısında sıra bekliyor. Gazilerimizden 5 yılda bir rapor istiyorlar. Güneydoğu gazisi, mayına bastı ve ayağı protez. Bu ayak tekrar çıkmayacak ki beş yılda bir rapor istiyorsun.

“ŞEHİTLER VE GAZİLER BİZİM BAŞ TACIMIZ. 15 TEMMUZ`DU ÖTEKİYDİ BERİKİYDİ DİYE AYIRAMAZSINIZ”

15 Temmuz gazisine fazla maaş ve her yerde ayrıcalık var. Diğer şehidimizin anne ve babası haricinde sağlık kurumlarından faydalanamıyor ama 15 Temmuz şehidi olunca durumu farklı… Silah ruhsatında farklı, maaşta farklı, devlet dairelerinde farklı… Siz şehit ve gazilerinizi neden ayırıyorsunuz?

Bunlar da vatan için canlarını verdiler

Diğerleri de vatan için canlarını verdiler ya da yaralanıp uzuvlarını bıraktılar. Siz eğer o sizden bu bizden derseniz bu işin sonunu bulamayız. Bu şekilde onları sürekli itibarsızlaştırıp toplumda küçük düşürüyorsunuz. Başka ülkede olsa el üstünde tutulur. Şehitler ve gaziler bizim baş tacımız. 15 Temmuz`du ötekiydi berikiydi diye ayıramazsınız. Defaatle Meclis`te dile getirdik. Takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA