27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

ANKARA BAROSU: “MESLEKTAŞLARIMIZA SÖZLÜ VE FİZİKSEL ŞİDDET UYGULAYAN, KANUN`A AYKIRI ŞEKİLDE SOKAK HAYVANLARINI TOPLAYAN BELEDİYE GÖREVLİLERİ VE İLGİLİLER HAKKINDA YASAL YOLLARA BAŞVURDUK”


Ankara Barosu, Mamak`ta köpeklerin küpeli olmalarına rağmen toplanmaları ve daha sonra barınak önünde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 13:31   Okunma : 728

Ankara Barosu, Mamak`ta köpeklerin küpeli olmalarına rağmen toplanmaları ve daha sonra barınak önünde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.

Mamak Belediyesi ekiplerinin küpeli bir köpeği saldırgan olduğu iddiasıyla almaya çalışmasına engel olmak isteyen Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy, önceki gün; ekiplerin kendisine "Hakim, savcı, avukat kim gelirse gelsin, bize karışamaz. Biz bu köpekleri topladık" dediklerini aktarmıştı. Köpek, avukat Gürsoy`un tüm itirazlarına rağmen ekipler tarafından alınmıştı. Baronun Hayvan Hakları Merkezi yöneticileri köpek alındıktan sonra Mamak Belediyesi`nin barınağının önüne gitmişti. Burada merkez yöneticisi avukatlar ile belediye yetkilileri arasında tartışma çıkmıştı. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Güven Rıza Taştekin belediye çalışanları tarafından darp edilmişti. Taştekin ise “Boynuma darbe aldım, dizlerime vurdular. Parmağım morardı” dedi. Mamak Belediyesi, “Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü`nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.

Ankara Barosu, tüm bu yaşananlara, yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

“Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezimize “Mamak Belediyesi`nin kanuna aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını topladığı, yaraladığı ve hatta bazı sokak hayvanlarının bu hukuka aykırı müdahaleler sebebiyle öldüğüne ilişkin” son günlerde gelen yoğun ihbarlar üzerine; konu ile ilgili gerekli araştırma ve raporlamayı yapmak amacıyla Hayvan Hakları Merkezi üyelerimiz 23.11.2022 tarihinde Baromuz tarafından görevlendirilmiştir.

“HAYVAN HAKLARI MERKEZİ BAŞKAN YARDIMCIMIZ RIZA GÜVEN TAŞTEKİN, BAKIMEVİ GÖREVLİLERİ TARAFINDAN FİZİKSEL ŞİDDETE MARUZ BIRAKILMIŞTIR”

24.11.2022 günü, Mamak Belediyesi görevlilerinin aynı eylemlere devam ettiğine yönelik gelen yeni bir ihbar üzerine Merkez Başkanımız Av. Tuğba Gürsoy olay yerine intikal etmiştir. Merkez Başkanımızca sokak hayvanlarının yasaya aykırı, eziyet edilir şekilde toplandığı tespit edilmişse de konu hakkında bilgi almak istediği esnada Belediye görevlileri tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz bırakılmıştır. Aynı gün; görüş saatleri içerisinde konu ile ilgili tespitlerin devamı amacı ile Hayvan Hakları Merkezimiz, Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakımevi`ne ziyarete gitmiş, fakat gerekçesiz bir şekilde içeri alınmamışlardır. Bu esnada Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcımız Av. Rıza Güven Taştekin, Bakımevi görevlileri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılmıştır.

“MAĞDURUN İSE KİM VEYA NE OLDUĞUNA BAKILMAKSIZIN YANI BAŞINDA OLACAĞIZ”

Gerek meslektaşlarımıza sözlü ve fiziksel şiddet uygulayan, gerekse 5199 Sayılı Kanun`a aykırı bir şekilde sokak hayvanlarını toplayan Belediye görevlileri ve ilgililer hakkında yasal yollara başvurduğumuzu, Baromuzca sürecin sonuna kadar takip edileceğini bildirir; hukuka aykırılık nereden gelirse gelsin karşısında, mağdurun ise kim veya ne olduğuna bakılmaksızın yanı başında olacağımızı kamuoyuna duyururuz”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA