17 Nisan 2026 Cuma

22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"   15:07   EMEKLILERDEN EĞITIMDE ŞIDDETE SERT TEPKI: "OKULLARıMıZı ŞIDDET SARMALıNDAN KURTARıN!"   14:50   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YAŞAMıNı YITIRENLER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:46   OKULLARDAKI SILAHLı SALDıRıLAR... EĞITIM-İŞ VE HÜRRIYETÇI EĞITIM SENDIKASı ÜYELERININ, SALDıRıLARı PROTESTO ETMEK IÇIN GÜVENPARK’A YÜRÜMESINE IZIN VERILMEDI   14:37   CHP’LI KORAL ÖMÜR’DEN ANKARA DÖNÜŞÜ AÇıKLAMA: "HODRI MEYDAN, TESLIM OLMAYACAĞıZ!"   12:29   BAŞKAN YıLDıZ SÖZÜNÜ TUTTU: TOROSLAR’ıN GENÇLERINE EĞITIM CAN SUYU!   11:40   TARSUS’UN 10 BIN YıLLıK SıRLARı BU KITAPTA TOPLANDı! KLEOPATRA’DAN ŞAHMERAN’A DEV ESER   10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı   10:15   AKDENIZ’IN KIMYA GÜCÜ ENGEL TANıMıYOR: İHRACAT %12 ARTıŞLA ŞAHLANDı, BAZı PAZARLARDA %1000’LIK SıÇRAMA YAŞANDı!   09:20   MERSIN’DE EZBER BOZAN PARK: "KEŞKE BURADA YATSAK DA HIÇ GITMESEK!"   09:15   CHP’DE DEV ‘SAHA’ HAREKÂTı BAŞLıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TALIMATı VERDI: MAYıS AYıNDA HERKES SOKAKTA!   08:45   TBB’DEN OKUL SALDıRıLARıNA SERT TEPKI: ’SADECE CEZALAR YETMEZ, SISTEM DEĞIŞMELI!’   08:29   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YENI GELIŞME: SALDıRGANıN BABASı TUTUKLANDı!  
 
     
   

BAKAN SOYLU, 2022 YILINDA 19 KONSER VE FESTİVALİN "KAMU GÜVENLİĞİ, SABOTAJ İHTİMALİ, KAMUOYU TEPKİSİ" GİBİ GEREKÇELERLE İPTAL EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu`nun soru önergesine verdiği yanıtta; 2022 yılında 13`ü kamu güvenliği, halk sağlığı ve sabotaj ihtimali, 6`sının da kamuoyu tepkisi ve lojistik nedenlerle olmak üzere 19 konser ve şenliğin iptal edildiğini açıkladı. Tanrıkulu ve CHP`li milletvekilleri ise iptal edilen konser ve festivallerle ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:55   Okunma : 742

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu`nun soru önergesine verdiği yanıtta; 2022 yılında 13`ü kamu güvenliği, halk sağlığı ve sabotaj ihtimali, 6`sının da kamuoyu tepkisi ve lojistik nedenlerle olmak üzere 19 konser ve şenliğin iptal edildiğini açıkladı. Tanrıkulu ve CHP`li milletvekilleri ise iptal edilen konser ve festivallerle ilgili Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 2022 yılında iptal edilen konser ve festivallerin sayısını ve gerekçeleriyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi vermişti. Soru önergesine yanıt veren Bakan Soylu, 2022 yılında 4 bin 602 konser, festival ve şenlik için ilgili makamlara başvuruda bulunulduğunu ve bunlardan 4 bin 583`üne izin verildiğini bildirerek, 19`una da makamlardan onay çıkmadığını açıkladı. Bakan Soylu, 13 etkinliğin kamu güvenliği, halk sağlığı, olası sabotaj ihtimali ve 6 tanesinin de kamuoyunun tepkisi ve lojistik sebeplerle organizasyon sahiplerince iptal edildiğini açıkladı.

Tanrıkulu ve beraberindeki 21 milletvekili de iptal edilen konser ve festivallere ilişkin TBMM araştırması açılması için önerge verdi. Önergede, şunlar belirtildi:

“Göz ardı edilmemesi gereken bir husus ise, icra edilmesine izin verilen 4 bin 583 etkinlikten yüzde kaçının AKP Hükümetleri tarafından ‘muhalif` olarak görülen kişi, kişiler ya da gruplar tarafından gerçekleştirildiğidir. Bahse konu yazılı soru önergesi cevabında, ‘13 adedinin (yüzde 0,28) kamu güvenliği/halk sağlığı ve olası sabotaj/saldırı ihtimali vb. nedenlere bağlı olarak uygun görülmediği ya da ertelendiği, 6 adedinin (yüzde 0.13) ise kamuoyu tepkisi veya lojistik sebeplerle organizasyon sahiplerince iptal edildiği ifade edilirken, halk sağlığı ya da kamuoyu tepkisi gibi gerekçeler izaha muhtaçtır. AKP Hükümetleri ‘3Y` (Yolsuzluk, Yasaklar, Yoksulluk) ile mücadele diyerek iktidara geldiği günden bugüne muhaliflere karşı ‘3Y`nin uygulayıcısı haline gelmiştir.  Yeni 3Y formülleri ise adeta ‘Yoksullaştırma, Yasakçılık ve Yolsuzluk` olmuştur.

“DEMOKRASİNDEN OTOKRASİYE GEÇİŞ”

Vatandaşların yaşam tarzına müdahaleyi çeşitli gerekçeler ile her alanda sağlamaya çalışan AKP hükümetleri ve partili cumhurbaşkanı hükümet sistemi sadece yönetimsel anlamda değil yaşam tarzı, kültürel faaliyetlerde de demokrasiden otokrasiye geçişi benimsemektedir.

Türkiye genelinde özellikle 2022 yılında daha da görünür hale gelen yasakçı zihniyetin bir an evvel sonlandırılarak, kamu düzenini bozacak ve ülkenin bütünlüğüne karşı faaliyetler hariç, “muhalif” görülenlere karşı sistematik bir baskı unsuru olarak değil de gerçek anlamda toplumun gereksinimlerine uygun olarak sanatçıların her türlü kültürel etkinlik, festival, konser, tiyatro vb. faaliyetleri özgürce icra edebilmesi ve vatandaşların bu etkinliklere katılım sağlayabilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve etkili, somut çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98`inci, TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA