27 Kasım 2025 Perşembe

17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

TİP SAMSUN İL ÖRGÜTÜ: "HER GÜN KADIN CİNAYETLERİ HABERİYLE UYANDIĞIMIZ, ŞİDDET FAİLLERİNİN CEZALANDIRILMADIĞI BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ"


25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Türkiye İşçi Partisi Samsun İl Örgütü kadın üyeleri adına konuşan Arzu Özçelik, "Şiddeti, yoksulluğu, saray düzenini yok edeceğiz. Her gün kadın cinayeti haberleriyle uyandığımız, erkek şiddetinin hayatın bir parçası gibi görüldüğü, şiddet faillerinin cezalandırılmadığı bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 12:04   Okunma : 1063

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Türkiye İşçi Partisi Samsun İl Örgütü kadın üyeleri adına konuşan Arzu Özçelik, "Şiddeti, yoksulluğu, saray düzenini yok edeceğiz. Her gün kadın cinayeti haberleriyle uyandığımız, erkek şiddetinin hayatın bir parçası gibi görüldüğü, şiddet faillerinin cezalandırılmadığı bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

TİP Samsun il örgütü adına konuşan Arzu Özçelik, "Kadınların yüzde yetmişi çalışamıyor, çalışan her dört kadından biri asgari ücret dahi alamıyor. Çarşıda pazarda fiyatlar el yakarken, eve bırakılan üç kuruş parayla ‘evi çekip çevirmemiz` bekleniyor. Bakıyor, besliyor, hayat veriyoruz; çalışıyor, didiniyor, şefkat ve aşk veriyoruz ama payımıza yoksulluk ve şiddet düşüyor. Şiddet de yoksulluk da yaşamımızı boylu boyunca kaplıyor" diye ifadelerde bulundu.

"TUZLUĞU UZATMADI DİYE ŞİDDET GÖREN YİNE BİZLERİZ"

Arzu Özçelik şunları ifade etti:

"Ailede, okulda, işyerinde, aşkta, özel ilişkilerimizde, her yerde ‘erkek şiddeti` nefesimizi kesiyor. İş görüşmesinde plazadan atılan biziz, `kıskandım` diye sokak ortasında vurulan da. Tuzluğu uzatmadı diye, facebook hesabı açtı diye, tayt giydi diye dövülen, hakarete uğrayan biziz. Boşanmayı hala canımızla ödüyoruz. Ataerkil şiddet her yanımızda. Erkek şiddeti bir yandan yoksulluğun, neoliberal politikaların verimli toprağında kök salarken bir yandan da 20 yıllık saltanat rejiminin cezasızlık politikalarıyla, gündelik yaşamı sürekli dinselleştirme hamleleriyle, ‘kutsal aile` masallarına katık edilen kadın düşmanlığı ile yol alıyor. Bir gece yarısı tek adam kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi`nden çıkanlar, 6284`ü hedef haline getirenler, Medeni Kanun`a her fırsatta saldıranlar, nafaka hakkını tartışmaya açanlar, “küçüğün rızası” söylemini üretenler, imama resmi nikâh yetkisi verenler, aile hukukunda arabuluculuğu önerip kadınların evlilik içinde kazanılmış haklarının kolayca gasp edilmesinin önünü açanlar yaşadığımız “erkek şiddetinin” birinci dereceden sorumlusudur.

"TAKSİYE BİNERKEN ARKADAŞIMIZLA PLAKA PAYLAŞIYORUZ"

Yeter artık! Ekonomik, psikolojik, fiziksel, cinsel şiddet döngüsü içinde yaşamaktan çok sıkıldık. Bir gün daha bu düzende yaşamaya tahammülümüz yok! Kadınların özgürce yaşayabildiği bir ülkeyi hep birlikte kuracağız. Çocuğa, yaşlıya bakmak zorunda kalmadığımız, ev işleri altında ezilmediğimiz, eve hapsedilmediğimiz, emeğimizin görünür olduğu bir ülke. İş yaşamına hiçbir ayrımcılığa uğramadan katılabildiğimiz, çalışırken sadece kadın olduğumuz için baskı ve mobbinge uğramadığımız, taciz edilmediğimiz bir ülke. Sabahlarında kadın cinayeti haberleriyle uyanmadığımız, akşamlarında şiddet görmekten korkmadığımız, şiddet failleriyle hesaplaştığımız bir ülke. Din adamlarının, politikacıların hayatlarımız üzerinde söz sahibi olmadığı, kendi bedenimize ve yaşamımıza ilişkin kararları kendimiz verdiğimiz, laik bir ülke. Sokaklarında, meydanlarında özgürce yürüdüğümüz, taksiye binerken arkadaşımızla plakasını paylaşmak zorunda kalmadığımız, toplu taşımada tek kişi kalınca korkmadığımız bir ülke. Düşlediğimiz ülkeyi birlikte kuracağız. Şiddeti, yoksulluğu, saray düzenini yok edeceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA