9 Nisan 2026 Perşembe

14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”   14:08   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… SANıK SERTÇELIK, “DEVLET BAHÇELI’YE, İZZET ULVI YÖNTER ARACıLıĞıYLA METIN OKUTTURULDU” MESAJLAŞMALARıNı REDDETTI   14:08   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI BAŞKAN VEKILI SEÇIMI ÖNCESI GERGINLIK... İL BAŞKANı NIHAT YEŞILTAŞ: "BU SEÇIM MEŞRU DEĞILDIR. ADAY ÇıKARMAYACAĞıZ. BURAYı TERK EDIYORUZ"   13:41   TOROSLAR’DA HEDEF: SORUNSUZ YOLLAR, GÜÇLÜ ÜSTYAPı   16:13   KADıN ÇALıŞANLAR VE ÇIFTÇILER İÇIN POZITIF GÜNDEM: MILLETVEKILI UYSAL’DAN DESTEK MESAJı   16:12   ALI MAHIR BAŞARıR: "POLISLERIMIZ DÜN ŞEHIT OLSAYDı BUNUN HESABıNı KIM VERECEKTI? YETKILI KIŞILER BU REZALETI AÇıKLASıN"   16:12   İBB DAVASıNDA 18. GÜN...NECATI ÖZKAN VE ULAŞ YıLMAZ ARASıNDA “HÜSEYIN GÜN” DIYALOĞU: “SEPETLEDIĞIMIZ’ BEYEFENDI, ŞU ANDA YÖNETICIMIZ OLARAK BURAYA KONDURULDU”   16:11   MESLEK FABRIKASı DIRENIŞINE SOKAK SANATÇıLARıNDAN DESTEK: “MESLEK FABRIKASı SIYASI ÇEKIŞMELERE ALET EDILMELI”   16:09   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU:    16:08   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: TÜRKIYE, SAVAŞTA DEĞILKEN, ADETA BIR SAVAŞ EKONOMISINI YAŞADı, YAŞAMAYA DA DEVAM EDIYOR   16:07   ÖZGÜR ÖZEL: ’GÜNDEMIMIZDE ARA SEÇIM YOK’ DEMEK YÜRÜTMENIN YASAMAYA MÜDAHALESIDIR   14:16   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   12:29   ÇÖPTEN EKONOMIYE: TOROSLAR’DA SıFıR ATıK HAMLESI BÜYÜYOR   12:18   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞI DENETIMI: SAĞLıĞı TEHDIT EDEN ÜRÜNLERE GEÇIT YOK   11:26   KANSERE KARŞı DIKIŞ MAKINESIYLE SAVAŞ AÇTı! AKDENIZ’DE AZMIN ZAFERI   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL YAPıM EKIPLERI MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı GERÇEKLEŞTIRDI   11:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı İSTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR    11:23   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   01:23   TARSUS’TA YENI DÖNEMIN ŞIFRELERI BELLI OLDU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ‘ORTAK AKıL’ VE ‘ŞEFFAFLıK’ VURGUSU!  
 
 
 
 
 
   

ŞANLIURFA`DA MISIR HASADI BAŞLADI... ABDULLAH MELİK: "1 KİLOGRAM MISIRIN MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 5 LİRA 54 KURUŞTUR, MISIRIN 7 LİRA 74 KURUŞA SATILMASI GEREKİYOR Kİ ÜRETİCİ KAR EDEBİLSİN"


Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Mısırın taban fiyatının 5 lira 50 kuruş olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, "Yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin" dedi. 

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 13:23   Okunma : 673

Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Mısırın taban fiyatının 5 lira 50 kuruş olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, "Yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin" dedi. 

Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Tarımsal desteklerde; mısıra dekar başına 62 kuruş mazot ve 21 kuruş gübre olmak üzere toplam 83 kuruş ve ürün prim desteği de 3 kuruş olarak belirlendi. Mısır taban fiyatının 5 lira 50 kuruştan satıldığını söyleyen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ANKA haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Ülkemizin yaklaşık olarak 9 milyon ton mısıra ihtiyacı vardır. Ama üretimi 6 buçuk milyon tondur. Dolayısıyla biz her yıl 2 buçuk milyon ton dolar ödeyerekten başka ülkelerden ihraç etmek zorunda kalıyoruz.

Tarım Bakanlığı, bu 2 buçuk milyona tekabül eden 620 milyon doları kendi üreticisine destekleme olarak verse üretimimiz daha da artacaktır. Ziraat Mühendisleri Şanlıurfa Şubesi olarak yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin. Maliyetleri zaten yüksek motorin, mazot, gübre tohum 1 yılda yaklaşık yüzde 300-400 zamlanmıştır. Üreticinin üretime devam edebilmesi için Tarım Bakanlığı`nın yıllardır belirlemiş olduğu 3 kuruş ürün prim desteğinin de en az 75 kuruş olması gerekiyor." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA