14 Mart 2026 Cumartesi

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

ŞANLIURFA`DA MISIR HASADI BAŞLADI... ABDULLAH MELİK: "1 KİLOGRAM MISIRIN MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 5 LİRA 54 KURUŞTUR, MISIRIN 7 LİRA 74 KURUŞA SATILMASI GEREKİYOR Kİ ÜRETİCİ KAR EDEBİLSİN"


Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Mısırın taban fiyatının 5 lira 50 kuruş olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, "Yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin" dedi. 

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 13:23   Okunma : 648

Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Mısırın taban fiyatının 5 lira 50 kuruş olduğunu belirten Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, "Yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin" dedi. 

Şanlıurfa`da mısır hasadı başladı. Tarımsal desteklerde; mısıra dekar başına 62 kuruş mazot ve 21 kuruş gübre olmak üzere toplam 83 kuruş ve ürün prim desteği de 3 kuruş olarak belirlendi. Mısır taban fiyatının 5 lira 50 kuruştan satıldığını söyleyen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik ANKA haber Ajansı`na yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Ülkemizin yaklaşık olarak 9 milyon ton mısıra ihtiyacı vardır. Ama üretimi 6 buçuk milyon tondur. Dolayısıyla biz her yıl 2 buçuk milyon ton dolar ödeyerekten başka ülkelerden ihraç etmek zorunda kalıyoruz.

Tarım Bakanlığı, bu 2 buçuk milyona tekabül eden 620 milyon doları kendi üreticisine destekleme olarak verse üretimimiz daha da artacaktır. Ziraat Mühendisleri Şanlıurfa Şubesi olarak yaptığımız ürün maliyet analizinde 1 kilogram ikinci ürün mısırın maliyeti yaklaşık olarak 5 bin 540 liradır (5 lira 54 kuruş). Mısırın üretici karını da eklediğimizde 7 bin 740 liraya (7 lira 74 kuruş) kadar satılması gerekiyor ki üretici de kar edebilsin. Maliyetleri zaten yüksek motorin, mazot, gübre tohum 1 yılda yaklaşık yüzde 300-400 zamlanmıştır. Üreticinin üretime devam edebilmesi için Tarım Bakanlığı`nın yıllardır belirlemiş olduğu 3 kuruş ürün prim desteğinin de en az 75 kuruş olması gerekiyor." 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA