19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

AHMET KAYA, KAPATILAN MADEN ORTAOKULU`NU İNCELEDİ: "KÖY HALKININ TEK RİCALARI VAR, OKULLARININ AÇILMASI"


CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde Maden Ortaokulu`nun 2006 yılındaki kaya düşmesi nedeniyle 2020 yılında kapatıldığını belirterek, alınacak önlemlerle güvenli bir eğitim yapılabileceğini, okulun yeniden açılması gerektiğini söyledi. Kaya, “Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 12:53   Okunma : 317

ESRA NUR PERVAN

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde Maden Ortaokulu`nun 2006 yılındaki kaya düşmesi nedeniyle 2020 yılında kapatıldığını belirterek, alınacak önlemlerle güvenli bir eğitim yapılabileceğini, okulun yeniden açılması gerektiğini söyledi. Kaya, “Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde kaya düşmesi nedeniyle kapatılan Maden Ortaokulu`nda incelemeler bulundu. Kaya`ya CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, İl Başkan yardımcıları Bayram Yılmaz ve Fikret Çiçek ile parti yöneticileri eşlik etti. Kaya, burada şu açıklamayı yaptı:

"KİME SELAM VERDİYSEK `OKULUMUZUN AÇILMASINA KATKI VERİN` DEDİ"

“Yomra İlçemize bağlı Maden mahallemizdeyiz. Burada iki yıldır çok ciddi bir okul sıkıntımız var. Yomra İlçe Başkanımız ve il yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte bu soruna duyarsız kalamadık ve incelemelerde bulunmak sıkıntıyı yerinde görmek üzere buraya geldik. Gördüğümüz manzara şu; 2003 yılında yapılmış ve eğitime açılmış çok güzel bir okul binamız var. O kadar güzel bir bina ki ‘temiz okul, sağlıklı okul` projesinde beyaz bayrak almış. İçeride akıllı sınıfların olduğu, akıllı tahtaların olduğu, pırıl pırıl bir okulumuz. Şu an kapısını açsanız eğitime hazır durumda. 2006 yılında burada bir talihsizlik yaşanmış.

"TALİHSİZ OLAYIN ARINDAN 14 YIL BOYUNCA EĞİTİM VERİLDİ"

Okulun hemen yanındaki kayalıklardan bir taş düşmüş ve maalesef bir çocuğumuzun rahmetli olmasına sebep olmuş. Bu olayın ardından okulumuz 2020 yılına kadar açık kalmaya devam etmiş. Ama Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından tutulan bir rapora göre okulumuzun kapısına kilit vurulmuş. Denebilir ki kaza oldu okul kapatıldı. Ama kazanın olduğu 2006 yılından 2020 yılına kadar okulumuz açık tutuluyor. Fakat ne hikmetse 2020 yılında gelinip okulumuzun kapısına kilit vuruluyor. Maden Ortaokulu`nun sadece Maden`e değil, çevredeki 8 köyde yaklaşık 2500-3000 insana hizmet veriyor. Okulun kapatılması çok büyük mağduriyetler yaratmış. 8 köyden yavrularımız bu okulda eğitim alırken, bugün o çocuklarımız 15-20 kilometre uzaktaki yetersiz bir okula taşınıyor.

"OKULUN KAPATILMASI DAHA FAZLA MAĞDUR ETTİ"

Kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle okulun kapatılmasının mağduriyeti daha da büyüttüğünü söyleyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burası rakımın biraz yüksek olduğu dağlık bir alan. Çocuklarımız 2 yıldır karda, buzda minibüslerle 10-15 kilometre mesafedeki yetersiz bir okula taşınıyor. Ayrıca taşınan okulun yol güzergahında da birçok heyelan riski var, birçok sıkıntı var. Sadece çocuklarımız değil, köy mağdur ediliyor. Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması. Yetkililere sesleniyorum; sayın Valim, sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, sayın Milli Eğitim Bakanım, taş düşme riski var mı var. Ama alınacak tedbirlerle bu okulda güvenli eğitim yapılma şansı var.

"ALINACAK BİRTAKIM TEDBİRLERLE OKUL EĞİTİME AÇILABİLİR"

Kendisinin de bir mühendis ve iş güvenliği uzmanı olduğunu belirten Kaya, “Yetkililere sesleniyorum; sayın Valim, sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, sayın Milli Eğitim Bakanım, taş düşme riski var mı var. Okulda ve çevresinde incelemelerde bulunduk. Evet, okulun yanında bir şev var, kaya var. Taş düşme riski var mı, var. Ama alınacak tedbirlerle bu okulumuzda güvenli eğitim yapabilme şansı da var. Hemen yan tarafta bir arazi var şuraya yapılacak bir perde beton, kayada alınacak bir güvenlik önlemi ve okulun girişinin ön tarafa alınmasıyla buradaki soruna çözüm üretilebilir ve okulumuz kısa sürede eğitime açılabilir. Yavrularımız okullarına, köyümüz öğretmenlerine kavuşabilir. İsteğimiz talebimiz budur."

"HEP BİRLİKTE YAVRULARIMIZI OKULLARINA KAVUŞTURALIM"

İnanıyorum ki bu sese yetkililer duyarsız kalmayacaklar ve gereğini hep birlikte yapıp yavrularımızı okullarına, köyümüzü öğretmenlerine kavuşturacağız ve bu bölgenin, burada yaşayan insanların ve çocuklarımızın hayır duasını alacağız. Derdimiz, gayemiz budur" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA