27 Şubat 2026 Cuma

16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”   14:15   SEZGIN TANRıKULU’NDAN BAKAN GÜRLEK’E: "AVUKATLıK MESLEĞININ YETKI ALANıNı DARALTACAK UYGULAMALARDAN UZAK DURUN"   14:14   GENEL SAĞLıK-İŞ’TEN, PATNOS DEVLET HASTANESI’NDEKI IFTAR VE SAHUR YEMEKLERINE TEPKI   14:11   ANAYASA MAHKEMESI BAŞKANı ÖZKAYA: "BIZIM, AVRUPA İNSAN HAKLARı MAHKEMESI’NIN IHLAL KARARLARıNıN YERINE GETIRILMESINI TEMIN ETMEYE YÖNELIK YETKIMIZ YOK"   14:08   CHP’LI KıŞ’TAN, IKTIDARA TEPKI: "ADALET BAKANı DEĞIŞTI AMA ZIHNIYET DEĞIŞMEDI. ELEŞTIRIYI ‘HAKARET’ DIYEREK YARGı SOPASıNA DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ"   10:50   TARSUS’TA "BEYAZ ALTıN" MESAISI: ATıL ARAZILER MIS KOKULU KAZANCA DÖNÜŞTÜ!   10:29   AÇLıK SıNıRı ASGARI ÜCRETI 5.888 TL GEÇTI: "PAZARDA ARTıK SADECE BAKıYORUZ!"   10:27   MADENLERDE "ÖZELLEŞTIRME" KıSKACı: İŞÇININ CANı PATRONUN İKI DUDAĞı ARASıNDA!   10:25   8 MART ÖNCESI KORKUTAN TABLO: "KADıN YOKSULLUĞU HIÇ BU KADAR DERINLEŞMEMIŞTI!"   10:23   MERSIN’DE SıNAV KAZANDıRAN HAMLE: 21 ŞUBEDE 76 DEV DENEME SıNAVı BAŞLADı!   08:57    KOOPERATIF MAĞDURLARıNA MÜJDE: TAPUYU ALANA YENI BORÇ ÇıKARıLAMAYACAK!   06:31   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A GURUR DOLU MESAJ: "BÜYÜK BIR ZAFER!"   22:59   TÜRKIYE BU SONUCU KONUŞUYOR: YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVESINDEKI İSIM BELLI OLDU!   22:05   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: HER GÜN 400 TON ATıK BERTARAF EDILIYOR!   21:03   MERSINLI İŞ İNSANı COŞKUN DOĞMUŞ’TAN ŞEHIT PILOT İÇIN TAZIYE MESAJı   21:01   YENIŞEHIR’IN "EĞITIM DEVRIMI" KARADENIZ’E SıÇRADı! "TOKAT YEMIŞ GIBI OLDUM"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL, TUTUKLU GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ı ZIYARET ETTI: "CEZA ALSA BILE YATARı OLMAYAN BIR SUÇTAN IÇERIDE TUTULMASı SIYASILERIN ONA KESTIĞI BIR CEZADıR"  
 
     
   

AHMET KAYA, KAPATILAN MADEN ORTAOKULU`NU İNCELEDİ: "KÖY HALKININ TEK RİCALARI VAR, OKULLARININ AÇILMASI"


CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde Maden Ortaokulu`nun 2006 yılındaki kaya düşmesi nedeniyle 2020 yılında kapatıldığını belirterek, alınacak önlemlerle güvenli bir eğitim yapılabileceğini, okulun yeniden açılması gerektiğini söyledi. Kaya, “Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması” dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2022 Pazartesi 12:53   Okunma : 616

ESRA NUR PERVAN

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde Maden Ortaokulu`nun 2006 yılındaki kaya düşmesi nedeniyle 2020 yılında kapatıldığını belirterek, alınacak önlemlerle güvenli bir eğitim yapılabileceğini, okulun yeniden açılması gerektiğini söyledi. Kaya, “Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon`un Yomra ilçesinde kaya düşmesi nedeniyle kapatılan Maden Ortaokulu`nda incelemeler bulundu. Kaya`ya CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, İl Başkan yardımcıları Bayram Yılmaz ve Fikret Çiçek ile parti yöneticileri eşlik etti. Kaya, burada şu açıklamayı yaptı:

"KİME SELAM VERDİYSEK `OKULUMUZUN AÇILMASINA KATKI VERİN` DEDİ"

“Yomra İlçemize bağlı Maden mahallemizdeyiz. Burada iki yıldır çok ciddi bir okul sıkıntımız var. Yomra İlçe Başkanımız ve il yöneticisi arkadaşlarımızla birlikte bu soruna duyarsız kalamadık ve incelemelerde bulunmak sıkıntıyı yerinde görmek üzere buraya geldik. Gördüğümüz manzara şu; 2003 yılında yapılmış ve eğitime açılmış çok güzel bir okul binamız var. O kadar güzel bir bina ki ‘temiz okul, sağlıklı okul` projesinde beyaz bayrak almış. İçeride akıllı sınıfların olduğu, akıllı tahtaların olduğu, pırıl pırıl bir okulumuz. Şu an kapısını açsanız eğitime hazır durumda. 2006 yılında burada bir talihsizlik yaşanmış.

"TALİHSİZ OLAYIN ARINDAN 14 YIL BOYUNCA EĞİTİM VERİLDİ"

Okulun hemen yanındaki kayalıklardan bir taş düşmüş ve maalesef bir çocuğumuzun rahmetli olmasına sebep olmuş. Bu olayın ardından okulumuz 2020 yılına kadar açık kalmaya devam etmiş. Ama Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Daire Başkanlığı tarafından tutulan bir rapora göre okulumuzun kapısına kilit vurulmuş. Denebilir ki kaza oldu okul kapatıldı. Ama kazanın olduğu 2006 yılından 2020 yılına kadar okulumuz açık tutuluyor. Fakat ne hikmetse 2020 yılında gelinip okulumuzun kapısına kilit vuruluyor. Maden Ortaokulu`nun sadece Maden`e değil, çevredeki 8 köyde yaklaşık 2500-3000 insana hizmet veriyor. Okulun kapatılması çok büyük mağduriyetler yaratmış. 8 köyden yavrularımız bu okulda eğitim alırken, bugün o çocuklarımız 15-20 kilometre uzaktaki yetersiz bir okula taşınıyor.

"OKULUN KAPATILMASI DAHA FAZLA MAĞDUR ETTİ"

Kaya düşmesi tehlikesi nedeniyle okulun kapatılmasının mağduriyeti daha da büyüttüğünü söyleyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burası rakımın biraz yüksek olduğu dağlık bir alan. Çocuklarımız 2 yıldır karda, buzda minibüslerle 10-15 kilometre mesafedeki yetersiz bir okula taşınıyor. Ayrıca taşınan okulun yol güzergahında da birçok heyelan riski var, birçok sıkıntı var. Sadece çocuklarımız değil, köy mağdur ediliyor. Köyde yaşayan insanların bazıları çocuklarını okutabilmek için, o kadar mesafelere göndermemek için şehre taşınmışlar. Köyde nüfus azalmaya başlamış. O nedenle muhtarımızın ve köy halkının tek ricaları var, okullarının açılması. Yetkililere sesleniyorum; sayın Valim, sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, sayın Milli Eğitim Bakanım, taş düşme riski var mı var. Ama alınacak tedbirlerle bu okulda güvenli eğitim yapılma şansı var.

"ALINACAK BİRTAKIM TEDBİRLERLE OKUL EĞİTİME AÇILABİLİR"

Kendisinin de bir mühendis ve iş güvenliği uzmanı olduğunu belirten Kaya, “Yetkililere sesleniyorum; sayın Valim, sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, sayın Milli Eğitim Bakanım, taş düşme riski var mı var. Okulda ve çevresinde incelemelerde bulunduk. Evet, okulun yanında bir şev var, kaya var. Taş düşme riski var mı, var. Ama alınacak tedbirlerle bu okulumuzda güvenli eğitim yapabilme şansı da var. Hemen yan tarafta bir arazi var şuraya yapılacak bir perde beton, kayada alınacak bir güvenlik önlemi ve okulun girişinin ön tarafa alınmasıyla buradaki soruna çözüm üretilebilir ve okulumuz kısa sürede eğitime açılabilir. Yavrularımız okullarına, köyümüz öğretmenlerine kavuşabilir. İsteğimiz talebimiz budur."

"HEP BİRLİKTE YAVRULARIMIZI OKULLARINA KAVUŞTURALIM"

İnanıyorum ki bu sese yetkililer duyarsız kalmayacaklar ve gereğini hep birlikte yapıp yavrularımızı okullarına, köyümüzü öğretmenlerine kavuşturacağız ve bu bölgenin, burada yaşayan insanların ve çocuklarımızın hayır duasını alacağız. Derdimiz, gayemiz budur" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA