29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

“ÇİRKİN” 25. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ’NDE ANKARALILARLA BULUŞTU


Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ünlü Alman Oyun Yazarı Mariusvon Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik “Çirkin” oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Ankaralılardan tam not aldı.

 

Tarih : 29 Kasım 2022 Salı 19:15   Okunma : 543

Tarsus Şehir Tiyatrosu “Çirkin ” oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankaralı tiyatroseverlerle buluştu. Yaşar Kemal Sahnesi’ndeoynanan oyun Ankaralılardan büyük alkış topladı.

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nunünlü Alman Oyun Yazarı Mariusvon Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik “Çirkin” oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Ankaralılardan tam not aldı.Ankara’da, Yaşar Kemal Sahnesi’nde oynanan oyun izleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yönetmenliği Nihat Çapar tarafından gerçekleştirilen “Çirkin” oyunu,tiyatroseverler tarafından keyifle izlendi. Oyunda Murat Çapar, Özmen Güvençli, Seçil Dedeyi, Ozan Karabulut, ve Yahya Okat yer alıyor. Tiyatronun konusu kapital sistemin içerisinde kimliğini kaybeden bireyin, bedensel olarak başkaldırılışını, herkesin aynılaştığı durumu mizahi bir dille anlatıyor.

“ANKARALI İZLEYİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Oyun sonrası konuşma yapan Tarsus Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar, Ankaralı tiyatroseverlere teşekkürlerini ileterek “ Herkese merhabalar, Tarsus’tan geliyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ınçok çok selamları var.Bizleri yalnız bırakmadığınız için siz Ankaralı izleyicilerimize teşekkür ediyoruz. İyiki varsınız, iyi ki geldiniz.Çok sağ olun.” dedi.

“BİR SÜRÜ PROFESYONEL TİYATRODAN DAHA İYİYDİ”

Oyunu çok beğendiğini ifade eden Tiyatro Oyuncusu Koray Ergun  “Çok hoş bir oyundu. Güzel sergilediler. Bilhassa rejisini çok beğendim. Zor bir metnin altından iyi kalkmışlar. Bir ilçe tiyatrosu olarakgüzel bir çalışmaydı. Bir sürü profesyonel tiyatrodan daha iyiydi. Yılların devlet tiyatrolarında seyrettiğimiz çoğu oyundan daha iyiydi. Böyle bir tiyatroyu bize izlettiği için Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı da ayrıca tebrik ediyorum.” diyerek tüm ekibi kutladı.

 

Oyunu izlerken kendi gençliğine döndüğünü ifade eden bir izleyici “ Kendi yanlışlarımız sorgulamaya başladım.Psikodrama şeklinde güzel bir oyundu. Tüm arkadaşları tebrik ediyorum.” dedi.

“KENDİ HAYATIMIZLA İLGİLİ FARKLI ŞEYLER ÇIKARTTIM”

Tiyatroyu izlerken kendi hayatıyla ilgili farklı şeyler çıkarttığına değinen bir izleyici “Oyunu çok sevdim. Oyunu izlerken önce başroldeki karakter çok rahatsız etti. Daha sonrada onun durumuna üzüldüm. Kendi hayatımızla ilgili farklı şeyler çıkarttım. Oldukça hoşuma gitti. Emeklerine sağlık. Tarsus Belediyesi’ne bu tip oyunları sahnelemesine vesile oldukları için çok teşekkür ederim.” şeklinde ifade etti.

“MÜTHİŞ BİR REJİYDİ”

Tiyatrosever olarak çok keyif aldığını belirten bir diğer izleyici“Müthiş bir rejiydi. İyi çalışılmış, zekice çözümler bulunmuş.Tiyatroyla ilgilenen biri olarak çok keyif aldım. Çıtayı çok yükselttiler bundan sonrakileri çok merak ediyorum. Tarsus’u artık biz ilçe olarak görmüyoruz. İl’le de Tarsus. İl yapacağız inşallah. Kültür Merkezi açıldığında çok daha güzel, daha büyük prodüksiyonlarla seyirci karşısına çıkacaklarını tahmin ediyorum. Başkanımız Haluk Bozdoğan’a sanata ve tiyatroya sahip çıktığı için gençlerikucaklayıp şehir tiyatrosunun oluşmasına olanak sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Tarsus’un önü çok açık.” şeklinde ifade etti.

“SAHNEYE YEPYENİ BİR ŞEY TAŞIYORLAR”

Oyunu çok beğendiğini söyleyen bir diğer tiyatrosever“Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun çok oyununu izledim. Hemen hemen bugüne kadar yaptıkları bütün oyunlarınıizledim. Çok başarılılar. Sahneye yepyeni bir şey taşıyorlar. Şu an içerisinde bulunduğumuz herkesin aynılaşması, kapitalist sistemin bizi nasıl içerisine çektiği ve harcayıp sömürdükten sonra nasıl güzel tükürüp attığını çok güzel anlattı. Oyuncuları, Nihat Bey’i tebrik ediyorum. Rejisi muhteşemdi,Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun önü açık olsun.”diyerek çok başarılı bir oyun olduğunu belirtti.

“İLÇELERDE BÖYLE BÜYÜK BİR OYUN ÇIKMASI GERÇEKTEN BAŞARILI.”

İzlerken çok heyecanlandığını söyleyen bir başka izleyici “ Öncelikle hoşgeldiniz, eskiden Mersin’de yaşayan birisi olarak. Oyun harikaydı. Oyuncularımızın kendi üstünde dekorları yansıtması, dekor değişimleri, sahne geçişleri, ışık tasarımı her şeyiyle çok güzel biroyundu. Çok keyif aldık. İnşallah Ankara’ya tekrardan bekliyoruz. On numara beş yıldız bir oyundu. İlçelerde böyle büyük bir oyun çıkması gerçekten başarılı.Burada herkesi takdir ediyorum Oyuncuların o yüzüne yansıtması, jestler, mimikler, konuşmaları, volümü ve tonlamaları her şeyiyle çok güzeldi.  O karakterleri çok güzel aktardılar. Hayatımızdaki, her şeyin gittikçe mekanikleştiğini, robotlaştığını, hayatın ikiyüzlülüğünü çok güzel anlattılar.  Hiçbir eksik yok, fazlaydı.” diyerek profesyonel bir tiyatro izlediğini aktardı.

“DÜŞÜNDÜRÜCÜ AYNI ZAMANDA DA ÇOK KEYİFLİYDİ”

Keyif alarak izlediğini söyleyen bir seyirci “Oyunu çok beğendim. Zaten farkındalık yaratan bir oyundu. Kalabalık bir grup olarak buraya geldik. Düşündürücü aynı zamanda da çok keyifliydi.” diye konuştu.

“TARSUS BELEDİYESİ’NE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Çirkin oyununu beğendiğini kaydeden bir seyirci “Çok muhteşem bir oyun. Bir insan göründüğü gibi olmalı ya da olduğu gibi görünmeli. Güzellik, çirkinlik göreceli bir şeydir. Herkes güzeldir. Bütün insanlar güzeldir. Tarsus Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Kucak dolusu sevgiler.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA