28 Kasım 2025 Cuma

17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:31   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:33   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

HKP`DEN BAKANLIK ÖNÜNDE ASGARİ ÜCRET PROTESTOSU: “ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRI OLAN 25 BİN 400 LİRANIN ALTINA DÜŞMEMELİDİR”


Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bugün başlayan asgari ücret görüşmelerini protesto etti. HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın, “2023 yılı için belirlenecek asgari ücret dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 25 bin 400 liranın altına düşmemelidir” dedi. 

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 19:10   Okunma : 1996

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bugün başlayan asgari ücret görüşmelerini protesto etti. HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın, “2023 yılı için belirlenecek asgari ücret dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 25 bin 400 liranın altına düşmemelidir” dedi. 

HKP üyeleri, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde 2023 yılı asgari ücretinin belirleneceği toplantıyı protesto etti. Protestocular ellerinde “Asgari ücret sefalet ücreti olmasın, insanca yaşanacak ücret istiyoruz”, “Sefalet Ücretine Hayır”, “Tencerede Aş Değil, Dert Pişiyor” yazılı döviz taşıdı.

“BUGÜN GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSEK ARTIŞTAN KAYNAKLI HER 4 ÇOCUKTAN BİRİ OKULA AÇ GİDİYOR”

HKP`liler adına basın açıklamasını HKP Ankara İl Yöneticisi Bayram Karkın yaptı. Karkın, şunları söyledi:

“Her ne kadar teknik olarak adı asgari ücret olsa da asgari olmaktan çıkmış ortalama işçi ücreti haline gelmiştir. Asgari ücret civarında ücret alanların sayısı yaklaşık 9,5 milyondur. Dolayısıyla saptanan ücret asgari değil, ortalama ücrettir. Asgari ücret neredeyse tüm toplumun ücreti halini almıştır.

Halkımız, işsizlik ve pahalılık cehenneminde her gün biraz daha fazla yanmaktadır. Bugün gıda fiyatlarındaki yüksek artıştan kaynaklı her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Yetersiz beslenmeden kaynaklı çocuklarda gelişim bozuklukları artmaktadır. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz, gıda, giyim, vergi ve harçlara yani iğneden ipliğe her gün yeni zamlar geliyor. Kiralardaki artış artık normal geliri olan bir vatandaşı bile oldukça zorlamaktadır. Bu pahalılık cehenneminde emekliler, memurlar, işçiler, öğrenciler inim inim inlemektedir.

“YOKSULLUK SINIRI OLAN 25 BİN 400 LİRANIN ALTINA DÜŞMEMELİDİR”

Halkımız bu acıları çekerken AKP`giller küplerini doldurmaya, iki üç yerden maaş almaya devam ediyor. Öte yandan Halkımıza tasarruf tavsiye edenlerin savurganlığı ise dudak uçuklatıyor. Bugün Saray`ın bir günlük masrafı 10 milyon liradır. Kısacası halkımızın açlıktan ölmesi AKP`gillerin umurunda değil. AKP`giller vurgunlarına, soygunlarına, şatafatlı yaşamlarına hız kesmeden devam ediyor. Halkımız her gün daha yoksullaşırken bankaların kârları yüzde 400 üzerine çıkıyor. AKP iktidarının uyguladıkları ekonomik politikaları sonucu yoksul daha da yoksullaşırken zengin daha da zenginleşiyor.

2023 yılı için belirlenecek asgari ücret dört kişilik bir ailenin asgari geçim endeksinden aşağı olmamalıdır. Yani yoksulluk sınırı olan 25 bin 400 liranın altına düşmemelidir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA