14 Mart 2026 Cumartesi

19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”  
 
     
   

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ YEMEK ÖNERGESİNE AKP`Lİ BAŞİSKELE BELEDİYE BAŞKANI`NDAN CEVAP: “ALGI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR… ÖNERGENİN İÇERİSİNDE BİR TON SİYASET VAR. AÇLIKTI, KITLIKTI BİLMEM NE”


Kocaeli`nde Başiskele İlçe Belediyesi`nin Aralık ayı Meclis toplantısında Millet İttifakı üyeleri ‘öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek` verilmesi önergesi getirdi. AKP`li Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Son zamanlarda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar… Önerge, çocuklara yemek verilmesini kapsayabilir bu güzel ama önergenin içerisinde bir ton siyaset var. Açlıktı, kıtlıktı bilmem ne. Böyle bir organize önerge veriliyor” dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 18:54   Okunma : 1102

SEFA GARDİYANOĞLU

Kocaeli`nde Başiskele İlçe Belediyesi`nin Aralık ayı Meclis toplantısında Millet İttifakı üyeleri ‘öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek` verilmesi önergesi getirdi. AKP`li Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Son zamanlarda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar… Önerge, çocuklara yemek verilmesini kapsayabilir bu güzel ama önergenin içerisinde bir ton siyaset var. Açlıktı, kıtlıktı bilmem ne. Böyle bir organize önerge veriliyor” dedi.

“Okullarda Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek Her Çocuğun Hakkı” sloganı ile başlatılan öğrencilere gıda desteği çağrısı gündemde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun çağrısı ve CHP Genel Merkezinin talimatı üzerine geçen hafta Kocaeli`nde CHP`li İzmit Belediyesi tarafından beslenme saati projesi kapsamında bir pilot okulda uygulama başlatıldı. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı bugün düzenlenen basın toplantısında, tüm ilçe başkanlarına belediye meclislerinde önerge vermelerine dair talimat verdiğini açıkladı.

"İKİLİ ÖĞRETİM YOK"

Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek talebi dün yapılan Başiskele Belediyesi Aralık ayı Meclis toplantısında gündeme geldi. Talep, Millet İttifakı üyeleri tarafından Meclis`e sunuldu. Önergede, Başiskele Belediyesi`nden öğrencilere okullarda bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek verilmesi talep edildi. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ise önerge hakkında şunları söyledi:

"Son zamanlarda böyle bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinde de CHP`nin böyle bir önergesi vardı. Başiskele`de bir tane okul haricinde ikili öğretimin olduğu okul yok. Sabah giren öğrenci öğlen evine gidiyor. Milli Eğitim ile bunu konuşuyoruz. Bine yakın öğrencimizin bütün kırtasiye malzemelerini, eğitim malzemelerini, elbiselerini karşıladık. Bu rakamları da paylaşmıyoruz… Biz iktidar sorumluluğu içerisinde, belediyemize ihtiyaç duyulan, onlarca konuda eğitimi destekliyoruz… Bazı konfor taleplerini duruma göre değerlendiriyoruz. Zaten Türkiye`de bunu bayağıdır gündeme getiriyorsunuz. Çok uzatmamak lazım bunları burada. Bizim konumuz da değil bu. Algı yaratıyorsunuz."

"SİYASİ KAMPANYA"

Özlü`nün ardından söz alan Başiskele Belediyesi`nin CHP`li Meclis üyesi Emine Özkar, "Ben vatandaşın ve derneklerin talebini size getirdim. Elimde bir dernek talebi var. Ekmek ve Gül Derneği`nin talebi var” ifadelerini kullandı. İkili arasında şu duyalog yaşandı:

Özlü: Hangi dernek o? Kim o dernek?

Özkar: Araştırın bakın başkanım. Sadece derneklerin de değil Başiskele`de yaşayan vatandaşlarımızın da talebidir bu. 

Özlü: Bu vatandaşlar bir tek size geliyor. Bize de her gün vatandaşlar geliyor.

Özkar: Keşke kapılarınız açık olsa da bütün vatandaşlar gelebilse.

Özlü: Yine algı yapıyorsunuz.

Özkar: Ben algının peşinde değilim. Beni tanımamışsınız.

Özlü: Ben sizi tanıyorum. Elinize bir metin vermişler onu okuyorsunuz. Ben bir siyasi kampanyanın başlatıldığını düşünüyorum."

"SANKİ OKULLARDA AÇ ÖĞRENCİ VAR?"

İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından söz alan Başiskele Belediyesi`nin AKP`li Meclis üyesi Hasan Numan Tonka ise, "Sanki okullarda aç öğrenciler varmış ve bunlar yeterli beslenemiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına ben de katılıyorum" diyerek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin desteklerinden bahsetti.

"HER SEFERİNDE AZARLAMANIZDAN RAHATSIZIZ"

Meclis`in Saadet Partili üyesi Nuray Savcı Güçlü, "Başiskele sınırları içerisinde bir öğrenci bayıldıysa ve bu olay da bize intikal ettiyse bununla ilgili gerekli çalışmaları da yaptıysak, bununla ilgili de sizleri bilgilendirme hakkımız var. Seçilmiş olarak gelmiş insanlarız. Konuyu doğru platformlarda doğru bir şekilde tartışmak zorundayız. Birbirimizi irite ederek değil. Hoşgörü ile karşılamanız gereken şeyler var. Her seferinde azarlama söz konusu. Çok rahatsızlık duyuyoruz. Bir ihtiyaç da gelmişse onu da belirtelim" diye konuştu.

"ORGANİZE ÖNERGE"

Özlü ise, “Ben kimseyi azarlamadım. Önerge, çocuklara yemek verilmesini kapsayabilir bu güzel ama önergenin içerisinde bir ton siyaset var. Açlıktı, kıtlıktı bilmem ne… Böyle bir organize önerge veriliyor. Samimiyetini tartışıyorum bu önergenin. Bizde azarlama falan olmaz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA