29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Roman Çocukların Eğitimi İçin ‘İyi Niyet’ İşbirliği


Mezitli Belediyesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMFED) arasında bölgede yaşayan Roman çocukların daha kaliteli eğitim alabilmeleri için ‘İşbirliği Niyet Mektubu’ imzalandı. İmzalanan anlaşmaya göre, okul öncesinden başlayarak yüksekokul ve sonrasına yönelik yapılacak eğitim çalışmalarında Mezitli Belediyesi destek sağlayacak.

 

Tarih : 9 Ekim 2018 Salı 17:01   Okunma : 1930

Roman Eğitim Fonu, Avrupa Birliği desteği ile Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Öğrenciler ve Roman Gençliği için artan Eğitim Fırsatları’ adı altında bir proje hazırladı. Merkezi Budapeşte’de bulunan Roman Eğitim Fonu tarafından hazırlanan proje, 2018-2021 yılları arasında yürütülecek eğitim faaliyetlerini kapsıyor. Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ve Türkiye’nin dahil olduğu, marjinal Roman popülasyonlarının eğitim düzeyinin artırılması ve istihdam edilebilirliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan projenin Mersin ayağında Mezitli Belediyesi katkı sunacak.

Mezitli Belediyesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMFED) arasında imzalanan ‘İşbirliği Niyet Mektubu’na göre Kaliteli erken çocukluk dönemi hizmetlerinin geliştirilmesi, İlkokul eğitimine erişimin genişletilmesi, ortaokul öğrencilerinin performanslarının ve istihdam edilmelerinin artırılması, yüksek öğretime erişim ve iş piyasasına geçişin önünün açılması, politika geliştirme, bölgesel bilgi alışverişi ve iletişime katkıda bulunma gibi konularda işbirliği sağlanacak.

7 ülkeden 4 bin 700 dezavantajlı Roman çocuğun yararlanması öngörülen proje kapsamında Mezitli Belediyesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu arasında yapılacak işbirliği fırsatları ele alınarak iyi niyet mektubu imzalandı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ve Roman Eğitim Fonu Yönetici Müdürü Nadır Redzhepi arasında imzalanan iyi niyet mektubu 2018-2021 tarihleri arasında geçerli olacak.

Mezitli Belediyesi’nin kentte yaşayan Roman çocukların eğitiminden istihdamına kadar çok geniş bir yelpazede destek sunduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın geleceğe umutla bakan mutlu insanlar olmasını istiyoruz. Bu bağlamda ilçemizde sepetçilik mesleği ile geçinen Roman vatandaşlarımızın başta eğitimleri olmak üzere, sosyal destek sağlanması ve istihdamına kadar çok farklı alanlarda destekler sunuyoruz. Bundan böyle sunduğumuz bu destek Roman Eğitim Fonu tarafından hayata geçirilen proje ile bu çalışmalarımız daha sistematik bir hale gelecek” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, akdeniz roman dernekleri federasyonu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA