16 Nisan 2026 Perşembe

02:37   MEB ÖNÜNDE KRITIK ’YAŞAM NÖBETI’: EĞITIMDE ŞIDDET DALGASı SONRASı SENDIKALAR İŞ BıRAKıYOR!   23:22   OKULLAR KAN GÖLÜ: TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI’NDEN HÜKÜMETE ACIL ’ŞIDDET’ ÇAĞRıSı!   20:54   OKULLAR GÜVENLI ALAN OLMAKTAN ÇıKTı Mı? CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E SERT ‘GÜVENLIK’ SORULARı!   19:26   OKULLARDA KAN DURMUYOR: KESK’TEN FLAŞ KARAR! İŞ BıRAKMA EYLEMI UZATıLDı   19:25   CHP MYK TOPLANTıSı ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA YAPıLDı   18:50   OKULDA SILAHLı DEHŞET! ERKAN BAŞ’TAN SERT TEPKI: ’KÜÇÜK AMERIKA YAPMAK İSTEDILER, OLDU!’   17:53   ÖZGÜR ÖZEL: ’OKULLAR SAVAŞ ALANı DEĞIL, EMANETTIR!’   16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"   16:01   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... BAKAN GÜRLEK: ÜÇ CUMHURIYET BAŞSAVCı VEKILI ILE DÖRT CUMHURIYET SAVCıSı GÖREVLENDIRILDI   15:59   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN, KAHRAMANMARAŞ’TAKI ORTAOKUL SALDıRıSıNıN ARDıNDAN BÖLGEYE GIDIYOR   15:58   ŞANLıURFA’DAKI OKULDA SILAHLı SALDıRı… MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: "SALDıRıNıN ARDıNDAN TÜM TEDBIRLERI ALıYORUZ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR"   15:57   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN, GÜLISTAN DOKU AÇıKLAMASı: "SORUŞTURMANıN SONUNA KADAR GIDILMESI GEREKIYOR. ŞAHıSLARıN MESLEĞI, RÜTBESI YA DA GÖREVI ÖNEMLI DEĞIL"   12:09   KÜRESEL TICARETTE ROTA DEĞIŞIMI: AHBİB’DEN UKRAYNA VE GÜNEY KORE ÇıKARTMASı!   12:05   MERSINLI KADıNLAR HEM KAZANıYOR HEM DÖNÜŞTÜRÜYOR: ‘EVIMIZ ATÖLYE’ 50. DURAĞıNA ULAŞTı!   12:02   CHP’DEN 81 İL İMZALı REST: ’GERI ADıM YOK!’   11:30   ALANYA YAYLA YOLLARıNDA ULAŞıM ÇILESI BITTI! BÜLENT KANDEMIR MÜJDEYI VERDI   11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!  
 
     
   

Feyzioğlu Mut Cumhuriyet Meydanından seslendi..


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof.Dr Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum’un Mut Cumhuriyet Meydanındaki mitingde, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

 

Tarih : 8 Nisan 2017 Cumartesi 21:22   Okunma : 1759

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof.Dr Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Süheyl Batum'un Mut Cumhuriyet Meydanındaki  mitingde, 16 Nisan’da yapılacak referandumun Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Referandum çalışmaları  için  Mersin’in Mut ilçesine gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP eski milletvekili ve hukuk profesörü Süheyl Batum ile birlikte Cumhuriyet alanında düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konulu miting katıldı.

Mut  Cumhuriyet  Meydanın  coşkulu bir  kalabalığa seslenen   Metin Feyzioğlu, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili  ciddi uyarı ve açıklamalarda bulundu. “Bu Anayasa değişikliği paketinin içinde dağıtılmış bir şekilde sayın Cumhurbaşkanının dahi bilgisinden kaçırılacak şekilde eyalet ve özerklik vardır. İspatlıyorum size. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bundan sadece 10 gün önce İstanbul için özerklik istiyorum dedi ve hemen arkasından bir siyasi partinin Milletvekili bende altına imza atıyorum çok isabetlidir dedi. Bu günkü anayasada hiçbir şehir ve bölge için özerklik olmadığına göre, sayın Kadir Topbaş dilinin ucundan hangi bildiği hususu kaçırıverdi nedir bildiği de sonra herkes örtbas etti merkez medya bir satırını bile yazmadı” dedi.

Feyzioğlu Sözlerine, “Bu ülkede yaşayan herkes ve bugünün 80 milyonu Cumhuriyet sayesinde, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde bu sıfata sahip olmuştur ve bu sıfatı korumak içinin boşaltılmasını önlemekte bugün hepimizin vatan borcudur. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün tanımladığı şekilde ırkçılığa, mezhepçiliğe, her türlü ayrımcılığa ve her hangi bir gruba ayrıcalık talep etmeye karşı, Türk Milliyetçileriyiz. Atatürk’ün tanımladığı şekilde bir Türk milliyetçisi olmakla ve ölünceye kadarda son nefesimize kadarda böyle kalmakla kalacak olmakla gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Şunu umutla söylüyorum bütün kamuoyu anketlerini de bir kenara bırakıyorum.

Olumlu görünüyor çoğu ama onları da bir kenara bırakıyorum benim için kamuoyu anketi gözlerinin arkasını görebildiğim samimi insanlardır yani sizsiniz. Benim için kamuoyu anketi aklında 40 tane tilkiyi dolandırıp kuyruklarını bir birine dolandırmayacağım diye kıvranan profesyonel siyasetçilerin dediği değildir. Bizim için kamuoyu anketi insanların samimi bir cümlesi veya çok şey anlam ifade eden sevgi dolu suskun bakışlarıdır.”

Ne Mustafa Kemal Atatürk ne milliyetçilik ne laiklik ne cumhuriyet bir siyasi partinin mülkiyetinde değildir diyen Feyzioğlu, “Hiçbir dini değerimizde siyasi partinin mülkiyetinde olmadığı gibi. Bunlar bizi biz yapan millet yapan bir birimize bağlayan milli manevi değerlerdir. İşte Allahın izniyle 16 Nisanda çıkacak o hayır cevabı bizi yeniden ve çok güçlü olarak göklere çıkarmaya başlayacak yolun ilk adımıdır.”

Feyzioğlu sözlerini şöyle tamamladı, “İmkan ve fırsat bulsaydım eğer eğer davet edilseydik bu tespiti delilleriyle belgesiyle anlatırdık. Diyorlar ki iki başlılığı sona erdirecek bir Anayasa değişikliği yazdık. Diyorlar ki koalisyonları ortadan kaldıracak bir anayasa değişikliği yazdık. Söyleyeceğimiz şuydu ne iki başlılığından söz ediyorsunuz ne koalisyonların kalkmasından söz ediyorsunuz yazdığınız anayasa değişikliği 957 ilçemizde 957 kralcık yaratacak bir anayasa değişikliği. Bu anayasanın içinde meclis denetimi yok, yargı denetimi yok. Neden yok, çünkü kendisini denetlemesi gereken vekilleri başkan genel başkan sıfatıyla kendisi milletvekili yapıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  metin feyzioğlu, süheyl batum, mut cumhuriyet meydanıchp, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA