27 Aralık 2025 Cumartesi

14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı  
 
     
   

Referandumda… Şaibe iddiaları bir yana şık olmadı..


Günün referandum özeti: Türkiye’nin geleceğini belirlemek için sandığa gittiği referandumda önce liderler "evetler kazandı" dedi. Saatler sonra gerçek patron YSK, "Evetler önde" açıklaması yaptı.

 

Tarih : 17 Nisan 2017 Pazartesi 10:19   Okunma : 2377

Sandıklar kapanıp, oylar sayılmaya başlamıştı ki Yüksek Seçim Kurulu’ndan şok bir açıklama geldi: Mühürlü olmayan oy pusulaları ile zarfları da geçerli oy sayılacak!
YSK’nın kanun maddesine aykırı kararı referandum sonuçlarına kilitlenmiş Türkiye’de bomba etkisi yarattı.
Herkes YSK yetkililerinden “şimdi ne olacak” diye bir açıklama bekledi. Açıklama gelmedi. Tek kaynak, Anadolu Ajansı muhabirleriydi. Muhabirlerin il-ilçe teşkilatlarından aldığı “resmi olmayan” veriler sorgusuz sualsiz “gerçek” olarak kabul edildi. TV’ler bu sonuçları kamuoyuna pompaladı evetler önce “açık ara” ilerleyen saatlerde ise “minik ara” hep önde gitti.
Hayır kanadı, durumun hukuki olmadığını öne sürdü, Türkiye, YSK’dan bir açıklama bekledi. Fakat yetkililer suskundu.

 

siralama-orta
 


Anadolu Ajansı’nın teyide muhtaç sonuçları sandıkların büyük çoğunluğunu açtı. Bu duruma göre, “Evet” oyu “Hayır” oylarının az biraz önündeydi.
Bu resmi olmayan sonuçlara dayanarak Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da AKP Genel Merkezi’nin balkonundan heyecanlı bir teşekkür konuşması yaptı, “Milletimiz evet demiştir” dedi.
Yine Anadolu Ajansı verilerine dayanarak bu kez konuşma sırası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geldi. Erdoğan, Huber Köşkü’nde yerli-yabancı gazetecilere hitaben canlı yayında kucaklayıcı bir konuşma yaptı, “80 milyon kazandı” dedi.
Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, yazılı bir açıklama yaparak Anadolu Ajansı’nın resmi olmayan sonuçlarına göre millete teşekkür etti.
Ve en sonunda, bütün Türkiye’nin bir açıklama beklediği kişi, seçimin patronu Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven çıktı sahneye. Türkiye saati ile 23:20’de Türkiye’nin referandum sonuçlarını açıkladı. Skandal kararı izah etti ve “Kesin sonuçları 11-12 gün sonra açıklarız” dedi.
Günün referandum özeti: Türkiye’nin geleceğini belirlemek için sandığa gittiği referandumda önce liderler “evetler kazandı” dedi. Saatler sonra gerçek patron YSK, “Evetler önde” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  ysk, referandum, chp, anayasa.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA