16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

Referandumda… Şaibe iddiaları bir yana şık olmadı..


Günün referandum özeti: Türkiye’nin geleceğini belirlemek için sandığa gittiği referandumda önce liderler "evetler kazandı" dedi. Saatler sonra gerçek patron YSK, "Evetler önde" açıklaması yaptı.

 

Tarih : 17 Nisan 2017 Pazartesi 10:19   Okunma : 1563

Sandıklar kapanıp, oylar sayılmaya başlamıştı ki Yüksek Seçim Kurulu’ndan şok bir açıklama geldi: Mühürlü olmayan oy pusulaları ile zarfları da geçerli oy sayılacak!
YSK’nın kanun maddesine aykırı kararı referandum sonuçlarına kilitlenmiş Türkiye’de bomba etkisi yarattı.
Herkes YSK yetkililerinden “şimdi ne olacak” diye bir açıklama bekledi. Açıklama gelmedi. Tek kaynak, Anadolu Ajansı muhabirleriydi. Muhabirlerin il-ilçe teşkilatlarından aldığı “resmi olmayan” veriler sorgusuz sualsiz “gerçek” olarak kabul edildi. TV’ler bu sonuçları kamuoyuna pompaladı evetler önce “açık ara” ilerleyen saatlerde ise “minik ara” hep önde gitti.
Hayır kanadı, durumun hukuki olmadığını öne sürdü, Türkiye, YSK’dan bir açıklama bekledi. Fakat yetkililer suskundu.

 

siralama-orta
 


Anadolu Ajansı’nın teyide muhtaç sonuçları sandıkların büyük çoğunluğunu açtı. Bu duruma göre, “Evet” oyu “Hayır” oylarının az biraz önündeydi.
Bu resmi olmayan sonuçlara dayanarak Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da AKP Genel Merkezi’nin balkonundan heyecanlı bir teşekkür konuşması yaptı, “Milletimiz evet demiştir” dedi.
Yine Anadolu Ajansı verilerine dayanarak bu kez konuşma sırası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geldi. Erdoğan, Huber Köşkü’nde yerli-yabancı gazetecilere hitaben canlı yayında kucaklayıcı bir konuşma yaptı, “80 milyon kazandı” dedi.
Bu arada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, yazılı bir açıklama yaparak Anadolu Ajansı’nın resmi olmayan sonuçlarına göre millete teşekkür etti.
Ve en sonunda, bütün Türkiye’nin bir açıklama beklediği kişi, seçimin patronu Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven çıktı sahneye. Türkiye saati ile 23:20’de Türkiye’nin referandum sonuçlarını açıkladı. Skandal kararı izah etti ve “Kesin sonuçları 11-12 gün sonra açıklarız” dedi.
Günün referandum özeti: Türkiye’nin geleceğini belirlemek için sandığa gittiği referandumda önce liderler “evetler kazandı” dedi. Saatler sonra gerçek patron YSK, “Evetler önde” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  ysk, referandum, chp, anayasa.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA