30 Mart 2026 Pazartesi

11:37   MERSIN’DE GENÇLER AFETLERE SAVAŞ AÇTı! DOĞA OLAYı DEĞIL, İHMAL AFETE DÖNÜŞÜR   11:35   MERSIN EKONOMISINDE TARIHI EŞIK: İSTIHDAMDA %50 HEDEFIYLE TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTı!   11:16   MERSIN’DE BROADWAY RÜZGARı: KISS ME KATE MÜZIKALI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   09:40   MERSIN’DE KADıNLAR DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR: ATıKLAR SANATA, EMEK KAZANCA DÖNÜŞÜYOR!   09:15   SÜPER AMATÖR LIG’DE AKDENIZ FıRTıNASı: RAKIBINI SAHADAN SILDI!   01:01   MERSIN’DE ÇOCUKLARıN BAHAR COŞKUSU: GELECEĞIN FILIZLERI MEZITLI’DE ÇIÇEK AÇTı!    09:31   YENIŞEHIR’DE SANAT RÜZGARı: ‘ÇIRKIN’ PRÖMIYER YAPTı, MINIKLER GELECEĞI SAHNELEDI!   09:25   MERSIN’DE GENÇ KADıNLARA İSTIHDAM KAPıSı ARALANDı! “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:14    MERSIN’DE ‘SıFıR ATıK’ SEFERBERLIĞI: 2025 YıLı BILANÇOSU EZBER BOZULDU!   01:01   "MERSIN’DEN TÜM TÜRKIYE’YE MESAJ: ’TOPLUMSAL BARıŞıN ANAHTARı SANATTA!’"   11:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN ULAŞTıRMA BAKANLıĞı’NA SALVO: "SORULAR VAR, RAKAM YOK!"   18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR  
 
     
   

Suriyeli çocuklar, Mersin Barosunun düzenlediği çocuk şenliğinde doyasıya eğlendi..


Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyeli çocuklar, eğitim gördükleri okulda Mersin Barosu tarafından düzenlenen 23 Nisan Şenliği’nde doyasıya eğlendiler. Palyaçolar ve çizgi film kahramanlarıyla dans eden çocuklar, yaşadıkları sorunlardan uzaklaşma fırsatı buldu.

 

Tarih : 29 Nisan 2017 Cumartesi 21:55   Okunma : 1914

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyeli çocuklar, eğitim gördükleri okulda Mersin Barosu tarafından düzenlenen 23 Nisan Şenliği’nde doyasıya eğlendiler. Palyaçolar ve çizgi film kahramanlarıyla dans eden çocuklar, yaşadıkları sorunlardan uzaklaşma fırsatı buldu.

Mersin Barosu, kentte 23 Nisan’da yaşanan fırtına nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, farklı etkinliklerle önce köy çocuklarıyla ardından da Suriyeli çocuklarla kutladı. Dün Gözne İlkokulunda 5 köyün çocuklarıyla bir araya gelen Baro Yönetimi, bugün de merkez Akdeniz ilçesi Gündoğdu Mahallesi’ndeki Akdeniz 1 Nolu Geçici Eğitim Merkezinde Suriyeli çocuklarla buluştu. Aileleriyle birlikte, en güzel kıyafetlerini giyerek şenliğe gelen Suriyeli çocuklar, palyaçolar, çizgi film kahramanları ve dans gruplarıyla kendilerini müziğin ritmine bıraktı. Sihirbaz gösterini şaşkınlıkla izleyen çocuklar, düzenlenen yarışmalarda da kıyasıya mücadele etti.

Şenliğe katılarak çocukların coşkusuna ortak olan Mersin Barosu Başkanı Ali Er, daha çok ihtiyacı olan, eğlenceyi görmemiş çocukları tercih ederek bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Dün Gözne yaylasında 5 ilköğretim okulundan öğrenciler, bugün de merkezde Suriyeli çocuklar için 23 Nisan kutlamaları kapsamında şenlikler düzenlediklerini belirten Er, "23 Nisan, bizim için çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına hediye edilmiş bir gündür. Bir hafta gecikmeli de olsa bugün kutluyoruz. Güzel geçiyor. Bu bayram dünya çocuklarına hediye edildiği için Suriyeli çocukların da unutulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklar bizim geleceğimizin teminatıdır.

Biz Mersin Barosu ve Çocuk Hakları Merkezi olarak güzel çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarla ilgili ilklere imza atacağız. Bundan sonra da çocuk tiyatrosu olarak Türkiye’de belki de bir ilki gerçekleştireceğimiz projemiz var yine çocuklara yönelik. Onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Bu güzel gün çocuklara hediye olsun" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, ali er, suriyeli çocuklar, 23 nisan çocuk şenliği.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA