30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

Mezitli’li Kadınlar, Kız Çocuklarını Okutuyor..


Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından ’2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte annelerin kendi el emekleriyle evde yaptıkları ürünler satılarak, kız öğrencilerine burs veriliyor. Geçen yıl yapılan şenlikten elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs verildi

 

Tarih : 30 Nisan 2017 Pazar 19:49   Okunma : 1702

Mezitli Soroptimist Kulübü, örnek bir etkinliğe imza attı. Mersin’e bağlı Mezitli Belediyesinin de desteğiyle 2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği düzenleyen kulüp, elde edilen gelirle kız öğrencilerine burs verecek. Geçen yıl yapılan şenlikte elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs sağlanırken, bu yıl elde edilecek gelirle bu sayı arttırılmak isteniyor.

Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde 50’ye yakın stant kuran kadınlar, el emeği, göz nuru ürünlerini satarak kız çocuklarına destek olmak istiyor.Şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, kulüp olarak kadınların ve kız çocuklarının statülerini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bugün 2. Anneler Günü Şenliğimiz. Biz 2 yaşında bir kulübüz. Buradan kazandığımız gelirle kız çocuklarımıza burs veriyoruz. Geçen seneki anneler günü şenliği gelirlerimizle 16 kız çocuğumuza burs bağladık. Bu sene bu sayıyı 30’a çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kız çocuklarının ve kadınların eğitimine öncelik tanıdıklarını vurgulayan Tarhan, "Her 15 günde bir eğitimler yapıyoruz. Onlar için değişik projeler yapıyoruz. Kız çocuklarının okula gitmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burslu çocuklarımıza sadece para vermekle kalmıyoruz her projemizde birlikteyiz. Bunun dışında her kızın okula gitmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’deki tüm kız çocuklarına ulaşalım. Ancak bu çok kolay bir şey değil. Bir yılda 16 öğrenciye ulaştık. İnşallah biz 3-4 yılda binlere ulaşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü üyesi Yıldız Sevener ise kulüp olarak kız çocukları ve kadınların hayatını iyileştirmek için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu şenliklerle de gelir yaratıp, kız çocuklarının okumasına destek oluyoruz. Onların yurt sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Burada 50 stant var. Kadınlar el emeklerini burada satıyorlar. Şu anda 16 bursiyerimiz var. Önümüzdeki yılda yine mühendis kız çocuklarımıza burs vermeyi düşünüyoruz. Onların dönem dönem şehirler arasındaki kişisel gelişimlerini artırmak içinde eğitimler düzenleniyor. Amacımız onların topluma yararlı, ileri de kendisini geliştirmiş, eğitimlerini almış kadınlar olması. Güçlü toplum, güçlü kadınlarla oluyor. Gençlerimize yapacağımız en büyük yatırım eğitim. Onların da bu konuda kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz" dedi.Stantlarda satış yapan kadınlar da kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini, bu tür etkinliklerin çoğalarak daha fazla kız çocuğuna destek olunması gerektiğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli soroptimist kulübü, neşet tarhan, down cafe, 2.anneler günü alışveriş şenliği.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA