9 Aralık 2025 Salı

16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!   10:48   TOROSLAR’DAN DÜNYA ARENASıNA: ÇIFTE MADALYA GURURU   10:31   “MERSIN’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE OYNUYOR”   18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:30   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:10   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”  
 
     
   

Mezitli’li Kadınlar, Kız Çocuklarını Okutuyor..


Mezitli Soroptimist Kulübü tarafından ’2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte annelerin kendi el emekleriyle evde yaptıkları ürünler satılarak, kız öğrencilerine burs veriliyor. Geçen yıl yapılan şenlikten elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs verildi

 

Tarih : 30 Nisan 2017 Pazar 19:49   Okunma : 1691

Mezitli Soroptimist Kulübü, örnek bir etkinliğe imza attı. Mersin’e bağlı Mezitli Belediyesinin de desteğiyle 2. Anneler Günü Alışveriş Şenliği düzenleyen kulüp, elde edilen gelirle kız öğrencilerine burs verecek. Geçen yıl yapılan şenlikte elde edilen gelirle 16 kız öğrenciye burs sağlanırken, bu yıl elde edilecek gelirle bu sayı arttırılmak isteniyor.

Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde 50’ye yakın stant kuran kadınlar, el emeği, göz nuru ürünlerini satarak kız çocuklarına destek olmak istiyor.Şenlikle ilgili açıklamalarda bulunan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan, kulüp olarak kadınların ve kız çocuklarının statülerini geliştirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bugün 2. Anneler Günü Şenliğimiz. Biz 2 yaşında bir kulübüz. Buradan kazandığımız gelirle kız çocuklarımıza burs veriyoruz. Geçen seneki anneler günü şenliği gelirlerimizle 16 kız çocuğumuza burs bağladık. Bu sene bu sayıyı 30’a çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kız çocuklarının ve kadınların eğitimine öncelik tanıdıklarını vurgulayan Tarhan, "Her 15 günde bir eğitimler yapıyoruz. Onlar için değişik projeler yapıyoruz. Kız çocuklarının okula gitmesi için çalışmalar yapıyoruz. Burslu çocuklarımıza sadece para vermekle kalmıyoruz her projemizde birlikteyiz. Bunun dışında her kızın okula gitmesini, kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. İstiyoruz ki Türkiye’deki tüm kız çocuklarına ulaşalım. Ancak bu çok kolay bir şey değil. Bir yılda 16 öğrenciye ulaştık. İnşallah biz 3-4 yılda binlere ulaşacağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Mezitli Soroptimist Kulübü üyesi Yıldız Sevener ise kulüp olarak kız çocukları ve kadınların hayatını iyileştirmek için her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bu şenliklerle de gelir yaratıp, kız çocuklarının okumasına destek oluyoruz. Onların yurt sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Burada 50 stant var. Kadınlar el emeklerini burada satıyorlar. Şu anda 16 bursiyerimiz var. Önümüzdeki yılda yine mühendis kız çocuklarımıza burs vermeyi düşünüyoruz. Onların dönem dönem şehirler arasındaki kişisel gelişimlerini artırmak içinde eğitimler düzenleniyor. Amacımız onların topluma yararlı, ileri de kendisini geliştirmiş, eğitimlerini almış kadınlar olması. Güçlü toplum, güçlü kadınlarla oluyor. Gençlerimize yapacağımız en büyük yatırım eğitim. Onların da bu konuda kendilerini geliştirmelerini bekliyoruz" dedi.Stantlarda satış yapan kadınlar da kız çocuklarının mutlaka okuması gerektiğini, bu tür etkinliklerin çoğalarak daha fazla kız çocuğuna destek olunması gerektiğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli soroptimist kulübü, neşet tarhan, down cafe, 2.anneler günü alışveriş şenliği.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA