12 Mart 2026 Perşembe

09:34   MERSIN’DE ULAŞıMDA ENGEL DÖNEMI BITTI: TEK TıKLA OTOBÜS KAPıNıZA GELIYOR!   09:20   GıDA DEVINDEN TARIHI KARAR: TAT GıDA 58 YıL SONRA BIR İLKI GERÇEKLEŞTIRDI!   21:35   MERSIN’DE RAMAZAN RUHU MUT’TA ZIRVE YAPTı: BAŞKAN SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK MESAJı!   19:42   TARSUS’TA EZBER BOZAN BULUŞMA: KÜÇÜK BAŞKANLAR İSTEDI, ALI BOLTAÇ ANıNDA TALIMATı VERDI!   18:46   BERKIN ELVAN 12. YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı: "KATILLER HESAP VERSIN!"   16:44   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MILYON GENCE ÖĞRENCI AFFı, 100 BIN MEZUNA DENKLIK ÇAĞRıSı   16:40   İRAN, BANGLADEŞ PETROL VE LNG GEMILERININ HÜRMÜZ BOĞAZı’NDAN GEÇIŞINE IZNI VERDI   16:40   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… CHP’LI KARABAT’ıN ŞOFÖRÜ TUTUKLU SANıK SıRRı KÜÇÜK: "VICDANıM RAHAT, BU YAŞıMA KADAR HARAM LOKMA YEMEDIM"   16:39   İBB DAVASı...TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: TRT YÖNETICILERININ KURUMUN KÜLTÜRÜNE, TARIHINE VE YAYıNCıLıK ILKELERINE UYGUN HAREKET ETMESINI BEKLIYORUZ   16:37   ERKAN BAŞ’TAN GREVDEKI ÖZEL İTALYAN LISESI ÖĞRETMENLERINE DESTEK: "BU KAVGA BIR AVUÇ ÖĞRETMENIN KAVGASı DEĞIL, TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN KAVGASı"   15:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NE OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "GERÇEKLERI ÇARPıTARAK KARANLıK PROPAGANDA ÜRETILMESINE ASLA IZIN VERMEYIZ"   15:04   İBB DAVASı’NDA ÜÇÜNCÜ GÜN… MAHMUT TANAL: İNSAN HAKLARı AÇıSıNDAN, HUKUK DEVLETI AÇıSıNDAN GERIYE GIDIYORUZ   15:02   İLBER ORTAYLı 5 GÜNDÜR YOĞUN BAKıMDA   14:48   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı HATIMOĞULLARı VE BAKıRHAN’DAN "BERKIN ELVAN" MESAJı: "BERKIN ELVAN BU ÜLKENIN VICDANıNDA HEP 15 YAŞıNDA KALACAK"   14:44   EKREM İMAMOĞLU: "İFTIRANAMENIN TEK AÇıKLAMASı VARDıR: KIŞI KENDINDEN BILIR IŞI! MILLETIMIZ SIZI GÖNDERMEK IÇIN CAN ATıYOR"   10:45   MERSIN’E AVRUPA’DAN DEV BÜTÇE! TAM 1 MILYON EURO: DENIZLER YAPAY ZEKAYLA KORUNACAK   10:42   İBB DAVASıNDA 3. GÜN TANSIYONU: "EL SALLAMA" KRIZI SALONU KARıŞTıRDı!   10:17   SıĞıNMA KARARıNDAN ŞOK VAZGEÇIŞ: İRANLı KADıN FUTBOLCU ÜLKESINE DÖNÜYOR!   09:30   İMAMOĞLU’NDAN MAHKEME HEYETINE SERT TEPKI: "BU YAPıLAN YÜZ KARASıDıR!"   09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!  
 
     
   

Yıllar sonra tapu sahibi oldular..


1986 yılında dağıtılan tapulara rağmen oturma izinleri iptal edilen Gülevin Villaları sakinleri mutlu sona ulaştı. 30 yılı aşkın bir süredir çeşitli nedenlerle alamadıkları ruhsatları Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından verildi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2017 Çarşamba 00:09   Okunma : 2419

Akdeniz Mahallesi’nde oturan Gülevin Villaları sakinleri, 30 yılı aşkın bir süredir sürdürdükleri oturma ruhsatı alma mücadelesinde mutlu sona Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan sayesinde ulaştılar.

1986 yılında tapularına kavuşmalarına rağmen yaşanan teknik aksaklıklar ve plan değişiklikleri nedeniyle oturma izni olmayan Gülevin Villaları sakinleri Başkan Tarhan’ın da desteğiyle tapularına kavuştu. Tapuları, sitenin sakinlerinin düzenledikleri bir şenlikle dağıtıldı. Törende, davul zurna eşliğinde halaylar çeken site sakinleri zorlu bir maraton sonrası tapularına kavuşmanın sevincini doyasıya yaşadılar.

BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA

Daha önce iki kez tapu almalarına karşın orman arazisi olduğu gerekçesiyle tapularının iptal edildiği bilgisini veren site sakinleri, “Biz üç kez kendi evimizin arazisini satın almak zorunda kaldık. Ama çıkan 2B yasası ile artık kalıcı tapularımıza kavuştuk. Bunu da her zaman yanımızda bulunan Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’ın da katıldığı bir şenlik düzenleyerek tapu dağıtım töreni yaptık. Başkanımız en uzun maratondan büyük emekler sarf etti. Kendisine çok teşekkür ederiz” dediler.

MEZİTLİ'NİN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Mezitli’nin uzun soluklu bir planlamaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Elimizden geldiği kadarıyla bu teknik aksaklıkların giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Uygulamada farklı olmasına karşın planda orman arazisi görünen ama 30 yıldır var olan bir sitenin tapuya daha yeni kavuşması yaşanan karmaşıklığı daha iyi gözler önüne seriyor. Bu mutlu günlerinde bizi de davet ettikleri için site sakinlerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, başkan neşet tarhan, gülevin villaları, tapu tahsis.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA