31 Mayıs 2026 Pazar

21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’   10:13   MERSIN’DE BAYRAM SONRASı BÜYÜK SEFERBERLIK! 13 İLÇEDE AYNı ANDA DÜĞMEYE BASıLDı: KOKUDAN VE SINEKLERDEN ESER KALMAYACAK!   10:11   CHP’DE KAZAN KAYNıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ’BUTLANCı’ SALVOSU: ’NE DESEM BILMIYORUM DIYOR!’   10:05   CHP’DE BOMBA ETKISI! ÖRSAN ÖYMEN’DEN KıLıÇDAROĞLU VE ’MUTLAK BUTLAN’ KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU BIR DARBEDIR!’   09:55   TUNCER BAKıRHAN’DAN CHP’YE NET MESAJ: ’19 ARALıK’TAN BERI DAYANıŞMA İÇINDEYIZ’   09:15   MERSIN’DE HERKES BUNU KONUŞUYOR: SAHNEYE ÇıKTıLAR, SALON GÖZYAŞLARıNı TUTAMADı!   23:05   CHP GENEL MERKEZI’NDE KıLıÇDAROĞLU DÖNEMI YENIDEN BAŞLıYOR: ’ŞIMDI ARıNMA ZAMANı’   22:39   CHP’DE GÜVENPARK KRIZI İDDIALARıNA YANıT: VALILIKLE YAPıLAN GÖRÜŞMENIN DETAYLARı ORTAYA ÇıKTı!   21:55   ANKARA SOKAKLARıNDA BAYRAM HAREKETLILIĞI! CHP’LI ADNAN BEKER’DEN BAŞKENTLILERE SÜRPRIZ DAVET   21:50   CHP’DE BAYRAM ÖNCESI SıCAK SAATLER! GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN ÇOK SERT "KAYYUM" ÇıKıŞı: "BARIKAT BILE KURDURDULAR!"   20:35   SILIVRI’DE KRITIK ZIRVE! ÖZGÜR ÖZEL 19 İSIMLE GÖRÜŞTÜ: İMAMOĞLU KARARı SONRASı İLK TEMAS   20:31   CHP’DE HUKUK KRIZI: İBRAHIM KABOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU VE ÖZEL AÇıKLAMASı!   18:53   ANKARA’DA IKI AYRı BAYRAMLAŞMA HAZıRLıĞı... ÖZEL VE KıLıÇDAROĞLU, VATANDAŞLARLA BIR ARAYA GELECEK   18:52   İSTANBUL’UN FETHI 573. YıLıNDA KUTLANıYOR   18:50   AB VE NATO’DAN RUSYA’YA ROMANYA TEPKISI: AVRUPA HAVA SAHASı IHLAL EDILDI  
 
     
   

Erdemli Belediyesi’nin Corona Virüs Mücadelesi Hız Kesmiyor


Erdemli Belediyesi bünyesinde COVID-19 (Corona Virüs) ile mücadele etmek, herhangi bir şekilde virüsün görülmesi ihtimali düşünülerek önlem amaçlı dezenfekte çalışmaları yapmak için 50 kişilik ekip kurularak başlatılan önlem çalışmaları ekip sayısı 200’e çıkartılarak hız kesmeden artarak devam ediyor.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 14:18   Okunma : 730

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun talimatı ile belediye bünyesinde oluşturulan kurul; ilçede faaliyet yürütecek saha ekiplerinin iş güvenliği başta olmak üzere, kullanılacak malzemelerin temini, ekipmanların tedariki, saha ekibinin eğitimi, sahada koordinasyon gibi ana unsurları yerine getirerek dezenfekte edilecek kamu kurumları, okullar, umumi faaliyete açık yerler, taşıyıcı kooperatifleri gibi kurum ve kuruluşları da belirliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Tollu:  “Corona Virüs salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Küresel Salgın’ ilan edildi. Dünya çapında yayılmış bulunan virüse karşı ülkemiz yerinde önlemler alarak virüsün ülkemiz sınırlarına girmesine karşı faaliyetleri azami şekilde yerine getirdi. Maalesef konu hakkında en yetkili ağız olan Sağlık Bakanı Sn Fahrettin Koca’nın açıklamaları ile virüsün Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda görüldüğünü, daha sonra gelen açıklama ile o vatandaşımızın yakın çevresinden bir kişide daha tespit edildiğini öğrendik. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin belirttiği gibi ve Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıdan öğrenildiği gibi; corona virüs konusunda ülkemizde paniğe mahal vermeden önlem faaliyetlerine azami surette başlandı. Her kurum ve kuruluş bu konuda üzerine düşeni yapmalı. Biz de Erdemli Belediyesi olarak belediyemiz bünyesinde doktor ve çevre mühendislerinin içerisinde bulunduğu bir kurul oluşturarak önlem amaçlı faaliyetleri değerlendirip tez elden gerekli çalışmalara başlanması ve bu faaliyetlerin her geçen gün artarak devam etmesi hususunda gayret gösteriyoruz.”

Konu hakkında açıklamalarına belediye olarak alınan tedbirler ve bu tedbirler kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere yönelik bilgiler sunarak “paniğe gerek yok” diyen ve panik yapmanın toplum sağlığına olumsuz etki edeceğinin altını çizen Başkan Tollu; “Toplum olarak gerekli hijyen koşullarını sağladığımız ve bu koşullarda hayatımıza devam ettiğimiz takdirde hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Biz Erdemli Belediyesi olarak şu an tüm birimlerimiz ve tüm ekiplerimizle bu konu üzerinde birinci öncelik olarak duruyoruz. İlçemizde faaliyet yürüten resmi kurumlar ile, odalar, sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz ve ilk gün 50 kişi ile başlayıp ikinci gün sayısını 200’e çıkarttığımız saha ekibimiz dezenfekte faaliyetlerine devam ediyor. Şu ana kadar ilçe merkezinde bulunan ve öğrenci mevcudu yüksek olan iki okulumuzu, Hacı Ömer Serin ve Sultan Akın ilk ve orta dereceleri okullarımızı dezenfekte ederek hijyenik şartlara kavuşturduk.”

ERDEMLİ GENELİNDE DEZENFEKTE EDİLMEYEN KURUM VE KURULUŞ KALMAYACAK

Erdemli genelinde insan sirkülasyonunun çok olduğu her yerin belediye ekipleri tarafından dezenfekte edileceğinin haberini veren Başkan Tollu; “Tekrar belirtmek istiyorum, altını çizerek söylüyorum, paniğe gerek yok. Belediyemizin ana hizmet binası ve kültür merkezinden başlayarak; ilgili kurumlar ile istişare dahilinde Hükümet Konağı, Adliye, Tapu Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı gibi tüm resmi dairelerin dezenfekte işlemleri belediyemizce yerine getirilecektir. Okulların tatil edilmesine müteakip okullarımızda öğrencilerimizin bulunmaması okullarımızın da dezenfekte işlemleri için elimizi kolaylaştıracak. Eğitim Öğretime başlanmadan evvel tüm okullarımızın da hijyen alanına kavuşturulmasını sağlamış olacağız.” Dedi.

TOPLU TAŞIMA

Günümüzde insanların en çok kullandığı müşterek alanların başında aslında toplu taşıma araçlarının geldiğini belirten Başkan Tollu; “Toplu taşıma araçları için de bir takım önlemler almak şart. İlçemiz genelinde kamu kurum ve kuruluşları ile okullarımızın dezenfekte edilmesini sağlarken toplu taşımayı da göz ardı edemeyiz. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz kurul, ilçemizde faaliyet yürüten taşıyıcı kooperatifleri ile de görüşerek araçlarının hijyenik bir ortama kavuşturulması için gerekli çalışmaları gerçekleştirecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA