6 Nisan 2026 Pazartesi

10:20   AYM’DEN KRITIK BELEDIYE KARARı: NÜFUSU 2 BININ ALTıNA DÜŞEN BELDELER KÖY OLUYOR!   10:10   FATURA ŞOKU KAPıDA: AZ TÜKETEN ÇOK MU ÖDEYECEK? MERKEZI SISTEMLI SITELERDE ’KADEME’ KRIZI!   10:01   HATAY CHP’DE YENI DÖNEM: TEK LISTE, TEK YÜREK! MEHMET GÖNENÇ DÖNEMI BAŞLADı   09:35   MERSIN’DE TARIHI BINADA PARIS RÜZGÂRı: SINEMASEVERLER O ETKINLIKTE BULUŞTU!   14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!  
 
     
   

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Sürece İlişkin Konuştu: Uzaktan Eğitim Gün Boyu Olacak


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimde koronavirüs tedbirlerine ilişkin, "Esasen ilk hafta nisan ayının başındaki ara tatilin öne alınması şeklinde. İkinci hafta ise koronavirüs dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından önerilen, ön görülen bir durum ve bir hafta da okulların tatil edilmesi ancak bu tatilin boş geçmemesi için de bazı tedbirler alınması söz konusu" dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2020 Cuma 15:01   Okunma : 1425

Bakan Selçuk, katıldığı televizyon programında, eğitimde koronavirüs tedbirlerine ilişkin soruları yanıtladı. 

Bu noktada almaya çalıştıkları önlemler olduğunu ve bu meselenin bir tatil meselesi olmadığını belirten Selçuk, "Küresel ölçekli bir probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir konu bu. O yüzden biz de bazı önlemler almak durumunda kalıyoruz. Çünkü çocuklarımızın, toplumumuzun sağlığı çok önemli" dedi. 

"23 MART MİLAT OLACAK"

Bu anlamda öğrencilerin evdeyken eğitimlerinin aksamaması için nasıl katkı sağlanabilir konusunda dünyada ilk kez ulusal düzeyde bir eğitim platformu oluşturduklarına işaret eden Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu vesileyle de bütün öğrencilerimizin belli zaman dilimlerinde eğitimleriyle ilgili içeriklere ulaşmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Esasen ilk hafta nisan ayının başındaki ara tatilin öne alınması şeklinde. İkinci hafta ise koronavirüs dolayısıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından önerilen, ön görülen bir durum ve bir hafta da okulların tatil edilmesi ancak bu tatilin boş geçmemesi için de bazı tedbirler alınması söz konusu. Birkaç televizyon kanalı söz konusu mevcut kanalların dışında. Bunlar tamamen eğitime ayrılmış, bütün ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz için sabahçı ve öğlenci olmak üzere belirli zaman dilimleri ayrıldı ve hangi sınıf seviyesinde, hangi öğrencilerimizin, hangi dersleri, nasıl takip edebilecekleri ilan edilecek. İçeriklerin çok önemli bir kısmı hazır. Bir kısmı da hazırlanmaya devam ediyor. 23 Mart günü de bunun başlangıcını da yapacağız."

"DERSLER İNTERNETE YÜKLENDİ"

Bakan Selçuk, bu anlamda sadece televizyon kanallarını yeterli bulmadıklarını, eğitim bilişim ağı denilen bir internet altyapısının olduğunu, bütün derslerin içeriklerinin, binlerce video, animasyonun, on binlerce sorunun burada mevcut olduğunu aktararak, özellikle akademik destek yazılımlarıyla 11 ve 12. sınıflar için üniversiteye hazırlanmak konusunda inanılmaz bir içerikleri olduğunu söyledi. 

Selçuk, bu akıllı sistemler vasıtasıyla öğrencilerin seviye tespitini yapabileceklerini, kişiye özel deneme sınavı ile kendi yerini başka öğrencilere göre görme imkanına sahip olabileceklerini dile getirdi. 

HABERİN DEVAMI: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/milli-egitim-bakani-ziya-selcuk-surece-iliskin-konustu-uzaktan-egitim-gun-boyu-olacak-1727003

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA