18 Kasım 2025 Salı

10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı   20:25   BAŞKAN SEÇER’IN YÜREK BURKAN KAYBı: DOÇ. DR. ARZU SEÇER’E SON VEDA   16:06   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI SONA ERDI   16:04   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN AŞEVINE ZIYARET   16:02   BEŞIKTAŞ JK: SERGEN YALÇıN, BU SABAH ANJIYO OPERASYONU GEÇIRDI   16:01   MUAZZEZ ABACı, ANKARA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:59   EGE ÜNIVERSITESI ÖĞRENCI KÖYÜ’NDE, DEPREMZEDE ÖĞRENCILERDEN GERIYE DÖNÜK KIRA ISTENDI   15:57   36 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN AKADEMISYEN EMRAH GÜLSUNAR HAKKıNDA ILK DURUŞMADA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:56   VELI AĞBABA: BELEDIYE BAŞKANLARıMıZıN 70 YıLLıK MALLARıNA EL KONULDU VE BU ORGANIZE KÖTÜLÜĞÜ AKP YAPıYOR   13:35   ARA TATILDE ZUMBA KIDS COŞKUSU: ÇOCUKLAR VE AILELERI ENERJI DEPOLADı   11:40   MUAZZEZ ABACı’NıN SON ŞARKıSı: ANKARA’DA SESSIZ VEDA   11:25   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN ACı GÜNÜ: KARDEŞI ARZU SEÇER’I KAYBETTI   10:18   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇLÜ BIR SES: ‘HAYıR DEME SANATı’ ATÖLYESI BAŞLADı   01:02   MERSIN’DE KADıNLAR BISIKLETLE HAYATA KATıLıYOR   19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”  
 
     
   

Dolmuşlar Ve Taksiler De Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor


Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 14:02   Okunma : 4170

Mersin Büyükşehir Belediyesi,tüm dünyaya yayılan Coronavirüsüne (COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerin dezenfeksiyon işlemlerini sıklaştırarak, çalışmalarını sürdürüyor.

Halk otobüslerinin ve ibadethanelerin dezenfekte edilerek,streril hale getirilmesinin ardından Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Rutin olarak yapılacak olan dezenfekte işlemlerinin ardından araçlara etiket yapıştırılacak. Araçlar, Büyükşehir’e bağlı Zabıta ekipleri tarafından sıkı denetimlerden geçirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak kısa süre önce ülkemizde de görülen Coronavirüsüne(COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına, dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı halk otobüsleri ve ibadethaneleri dezenfekteederek, denetimlerini gerçekleştirirken, bu işlemleri rutin olarak sürdürüyor. Halk otobüslerinin yanı sıra Mersinliler’in gün içinde sıklıkla kullandığı alternatif tüm ulaşım araçlarının temizlenmesi amacıyla Büyükşehir öncülüğünde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası da tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Toplam 200 araç dezenfekte edilirken, 1000 taksinin de dezenfeksiyon işlemleri başlatıldı.

Araçlar periyodik olarak hem dezenfekte edilecek hem de denetlenecek

Çok sayıda vatandaşın kullandığı dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılacak. Halk sağlığını korumak adına yapılan bu işlemlerin denetimini Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirecek. Dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair etiketi olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Toplu taşıma araçları vatandaşların birbirlerine temasını önlemek ve virüslerin olası bulaşma yollarından kaçınmak amacıyla ayakta yolcu almayacak.

Sarı: “Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz”

Dolmuşların ve taksilerin tamamının ilaçlatılmasına dair kampanya başlattıklarını belirten Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Hep beraber araçlarımıza binen insanların sıhhatini garanti altına almak için bütün araçlarımızı ilaçlatıyoruz. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi burada Belediyemiz’in de bize büyük desteği var. Bu işlerin oluşumunda devamlı yanımızda hissettik. Başta Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Vekili Olcay Bey’e, Ulaşım Dairesi Başkanımız Ersan Bey’e, müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz, o bilinçteyiz. Bugün hep beraber uygulamaya koyuyoruz. 200 arabamız ilaçlanacak. 1000 tane taksimizi gündeme aldık, onları da şimdi başlatıyoruz” dedi.

Halk sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınarak, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş, “Biz de bütün toplu taşıma araçlarıyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halk sağlığı önemli. Bununla ilgili gerekli ne varsa hep birlikte el ele gereğini yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürü Coşkun Ertingü, “Gerçekten de hassas bir dönemden geçiyoruz. Halkımız için dezenfekte olayı çok önemli. Toplu taşımalarda olsun, özel halk otobüslerinde olsun virüsten dolayı gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle burada olan arkadaşlara bu konuyla ilgili teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA