10 Haziran 2026 Çarşamba

16:44   72 ILIN CHP İL BAŞKANLıĞı’NDAN ORTAK AÇıKLAMA: SEÇILMIŞ GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ ISE İMAMOĞLU’DUR   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ÖNÜMÜZDE DURAN, BU MILLETIN AYAKLARıNıN ALTıNDA KALıR”   16:08   İMAMOĞLU’NDAN JANDARMAYA TEPKI: "MERDIVENDEN AŞAĞı DÜŞECEKTIM, BENI KIM ITTI AZ ÖNCE?"   15:36   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "ESKIMIŞ, KÖHNEMIŞ, YOZLAŞMıŞ BU ÇIRKIN ZIHNIYETI GERIDE BıRAKTıK"   15:34   31 HUKUKÇU, TEK SES: TEDBIR KARARı ENGEL DEĞIL, KURULTAYA GITMEK HUKUKI ZORUNLULUK   15:32   ÖZEL’IN CHP GRUP TOPLANTıSı KONUŞMASı: "BURASı SEÇILMIŞLERIN YERIDIR"   13:31   KıLıÇDAROĞLU MYK’Yı TOPLUYOR   13:30   ÖZGÜR ÖZEL, TBMM ÖNÜNDEKI PARTILILERE SESLENDI: AK PARTI’NIN YARGı KOLLARıNıN GIRIŞIMIYLE YAPıLMAK ISTENEN DARBEYI PÜSKÜRTTÜNÜZ   09:12   MERSIN’DE TARIHI GECE: İLK KEZ DÜZENLENDI, GÖRENLER GÖZLERINE İNANAMADı!   22:07   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN ÜNIVERSITE KONTENJANLARı AÇıKLAMASı: ’EĞITIMDE TICARI YAKLAŞıM DEĞIL, TOPLUMSAL FAYDA ESAS ALıNMALı’   21:12   KÜRESEL EKONOMIDE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! İŞTE İŞ DÜNYASıNı BEKLEYEN BÜYÜK RISKLER VE FıRSATLAR   17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...  
 
     
   

Dolmuşlar Ve Taksiler De Virüse Karşı Dezenfekte Ediliyor


Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı.

 

Tarih : 15 Mart 2020 Pazar 14:02   Okunma : 4400

Mersin Büyükşehir Belediyesi,tüm dünyaya yayılan Coronavirüsüne (COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına vatandaşların bir arada bulunduğu yerlerin dezenfeksiyon işlemlerini sıklaştırarak, çalışmalarını sürdürüyor.

Halk otobüslerinin ve ibadethanelerin dezenfekte edilerek,streril hale getirilmesinin ardından Büyükşehir’in öncülüğünde, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Rutin olarak yapılacak olan dezenfekte işlemlerinin ardından araçlara etiket yapıştırılacak. Araçlar, Büyükşehir’e bağlı Zabıta ekipleri tarafından sıkı denetimlerden geçirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılarak kısa süre önce ülkemizde de görülen Coronavirüsüne(COVID-19) karşı halk sağlığını korumak adına, dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı halk otobüsleri ve ibadethaneleri dezenfekteederek, denetimlerini gerçekleştirirken, bu işlemleri rutin olarak sürdürüyor. Halk otobüslerinin yanı sıra Mersinliler’in gün içinde sıklıkla kullandığı alternatif tüm ulaşım araçlarının temizlenmesi amacıyla Büyükşehir öncülüğünde Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası da tüm dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattı. Toplam 200 araç dezenfekte edilirken, 1000 taksinin de dezenfeksiyon işlemleri başlatıldı.

Araçlar periyodik olarak hem dezenfekte edilecek hem de denetlenecek

Çok sayıda vatandaşın kullandığı dolmuşların ve ticari taksilerin dezenfeksiyon işlemleri periyodik olarak yapılacak. Halk sağlığını korumak adına yapılan bu işlemlerin denetimini Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler gerçekleştirecek. Dezenfeksiyon işlemi yapıldığına dair etiketi olmayan araçlara cezai işlem uygulanacak. Toplu taşıma araçları vatandaşların birbirlerine temasını önlemek ve virüslerin olası bulaşma yollarından kaçınmak amacıyla ayakta yolcu almayacak.

Sarı: “Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz”

Dolmuşların ve taksilerin tamamının ilaçlatılmasına dair kampanya başlattıklarını belirten Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, “Hep beraber araçlarımıza binen insanların sıhhatini garanti altına almak için bütün araçlarımızı ilaçlatıyoruz. Görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabi burada Belediyemiz’in de bize büyük desteği var. Bu işlerin oluşumunda devamlı yanımızda hissettik. Başta Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Vekili Olcay Bey’e, Ulaşım Dairesi Başkanımız Ersan Bey’e, müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz araçlarımıza binen insanları korumak mecburiyetindeyiz, o bilinçteyiz. Bugün hep beraber uygulamaya koyuyoruz. 200 arabamız ilaçlanacak. 1000 tane taksimizi gündeme aldık, onları da şimdi başlatıyoruz” dedi.

Halk sağlığını korumak adına gerekli tedbirlerin alınarak, temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdür Vekili Zekeriya Özmüş, “Biz de bütün toplu taşıma araçlarıyla ilgili gerekli tedbirlerimizi aldık, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halk sağlığı önemli. Bununla ilgili gerekli ne varsa hep birlikte el ele gereğini yapacağız” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Şube Müdürü Coşkun Ertingü, “Gerçekten de hassas bir dönemden geçiyoruz. Halkımız için dezenfekte olayı çok önemli. Toplu taşımalarda olsun, özel halk otobüslerinde olsun virüsten dolayı gerekli tedbirlerin alınacağına inanıyorum. Özellikle burada olan arkadaşlara bu konuyla ilgili teşekkür ediyorum”dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA