2 Nisan 2026 Perşembe

16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!   11:25   VATANDAŞA VERGI, LÜKSE MUAFIYET! GÜLCAN KıŞ TBMM’DE PATLADı: “İKTIDAR HÂLÂ ‘NASıL ALıRıM’ DERDINDE!”   10:01   AKDENIZ’DE TEHLIKE SAÇAN O YAPıLAR YERLE BIR EDILDI   09:58   ADANA’DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK HAMLE: RUHSAT ÇILESI BITIYOR MU?   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETI SARSACAK ‘ARA SEÇIM’ HAMLESI: "SANDıKTAN KAÇAMAZLAR!"   09:03   MERSIN’DE ‘HALK KART’ MUCIZESI: 65 BIN HANEYE İLAÇ, ESNAFA CAN SUYU OLDU!   01:05   TEMED’DEN SERT AÇıKLAMA: AÇLıK SıNıRı 34 BIN TL, EMEKLI MAAŞı 20 BIN TL! MILLI GELIR NEREDE?   01:01   TOROSLAR’DA DEV SANAYI HAMLESI: 10 BIN DÖNÜMLÜK ALAN İÇIN TARIHI ÇAĞRı!   20:05   "BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’YE SıCAK DOKUNUŞ: EKIPLER GIRDI, SOKAK DEĞIŞTI!"   20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!  
 
     
   

Büyükşehir, Koah Hastası Derviş Amca’ya “Nefes” Oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nin Toroslar Mahallesi’nde yaşayan ve 3 yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden 76 yaşındaki Derviş Gezer’e nefes oldu. Büyükşehir ekipleri, 76 yaşındaki Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) olan babası için tıbbı cihaz desteği isteyen Fırat Gezer’e kısa sürede yanıt verdi.

 

Tarih : 16 Mart 2020 Pazartesi 11:50   Okunma : 1301

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde her yaştan ve kesimden vatandaşların taleplerini yanıtsız bırakmıyor. Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nin Toroslar Mahallesi’nde yaşayan ve 3 yıldır Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ile mücadele eden 76 yaşındaki Derviş Gezer’e nefes oldu.

“0324 223 42 42” numaralı iletişim hattına gelen çağrıyla harekete geçen ve Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık ve Bakım Ekibi, 76 yaşındaki Derviş Gezer’in oğlu Fırat Gezer’in talebini kısa sürede yerine getirdi. Günde 16 saate kadar oksijen desteği ile nefes alabilen Derviş Amca, Büyükşehir’in hediye ettiği oksijen konsantratörü ile artık evinde rahat bir nefes alıyor.

DERVİŞ AMCA, OKSİJEN KONSANTRATÖRÜ SAYESİNDE TABURCU OLDU

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, hayatını devam ettirebilmek için günde 16 saate kadar oksijen desteği almak zorunda olan Gezer, evinde kullanabilmesi için Büyükşehir’in temin ettiği oksijen konsantratörü sayesinde hastaneden taburcu oldu. Evde Sağlık ve Bakım Ekibi cihazla birlikte Gezer’in evine giderek, ailesine oksijen konsantratörünün nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Yalnızca rutin kontrolleri için hastaneye gidecek olan Derviş Amca, artık hastane yatağında değil, evinde ailesinin yanında olacak.

GEZER: “DARDA OLANA ALLAH YARDIM ETSİN”

3 yıldır KOAH ile mücadele etmekten çok yorulduğunu ifade eden Derviş Gezer, “Allah razı olsun. Allah devletin eksikliğini vermesin. Darda olana Allah yardım etsin. Çok yoruldum. Nefes alamıyorum, ekmek yiyemiyorum. 1 ayda bir bardak su içemiyorum. İlaç içiyorum, biraz su içiyorum” dedi. Cihazın nefes alışına yardımcı olduğunu, hastanede çok kullandığını söyleyen Gezer, “Nefes açıyor, ekmek yediriyor, su içiriyor” diye konuştu.

DR. BAKIR: “CİHAZ, HASTANIN GÜNLÜK OKSİJEN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Hastamız KOAH hastası. Oksijen cihazı ihtiyacı olduğu için başvurusunu değerlendirdik. Cihazı temin edince kendisine nasıl kullanacağını da anlattık. KOAH hastalarında ileri dönemde 16 saate kadar oksijen ihtiyacı olabiliyor. Kendisinin bunu evde kullanabilmesi ve hastaneye gidişinin azaltılabilmesi için bu cihazı kullanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki hastaneye her gidiş enfeksiyon riskini artırıyor. KOAH hastalarında da özellikle akciğer enfeksiyonu, hastane kaynaklı zatürre dediğimiz pnömoni hastalığı riski teşkil ediyor. Hastanın en azından günlük oksijen ihtiyacını karşılayabilecek, hastaneye gidişlerini azaltacak bu cihazı kendisine hediye ettik” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA