23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Toroslar’da Adımlar, Bu kez Cumhuriyet İçin Atılacak


Toroslar Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümünü "Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü" ile karşılayacak.

 

Tarih : 8 Ekim 2020 Perşembe 18:20   Okunma : 1050

Cumhuriyet Bayramı, Mersin'de Kuvayi Milliye'nin başladığı yer olan ve Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan Toroslar'ın 1453 rakımlı Arslanköy Yaylası'nda coşkuyla kutlanacak.

25 Ekim Pazar günü saat 10.00'da, Arslanköy Mahallesi'ndeki Arslanköy Gediği Kalesi ve Manastırı çevresinde bulunan tarihi kemerli çeşme önünden başlayacak olan doğa yürüyüşü; Durnaz, Kuşkayası, Tatık, Mençek ve Üçoluk güzergahları kullanılarak Yüksekoluk Mahallesi'nde bulunan Yarıkpınar mevkinde son bulacak.

Toroslar Belediyesi, yürüyüş için saat 08.00'de Toroslar Belediyesi hizmet binası önü, Toroslar Kaymakamlığı önü ve eski Devlet Hastanesi karşısından ücretsiz servis imkanı da sağlayacak. Yürüyüşe katılmak isteyenler, Toroslar Belediyesi'nin; www.toroslar-bld.gov.tr web adresinden duyurular bölümünü tıklayarak kayıtlarını yaptırabilirler.

Toroslar Belediyesi tarafından ilk olarak 13 Eylül'de başlatılan, Yeniköy'den Aladağ Mahallesi'ne, Çağlarca Mahallesi'nde bulunan Sunturas Şelalesi'nden Yeniköy Mahallesi'ne ve ardından Avyagediği'nden Çandır Mahallesi'ne gerçekleştirilen doğa yürüyüşleri bu kez, Cumhuriyet Bayramı'nın 97'nci yıl dönümü için organize edilecek özel bir programla doğaseverleri ağırlayacak.

Başkan Yılmaz: "Cumhuriyet Doğa Yürüyüşümüze Bekliyoruz"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne armağan ettiği Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 97'nci yıl dönümü kapsamında düzenleyecekleri 'Cumhuriyet Doğa Yürüyüşüne" hemşehrilerini davet etti.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşecek yürüyüş ile Toroslar'daki tarihi değerleri genç nesle tanıtmak ve vatan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirten Başkan Yılmaz; "Cumhuriyet Doğa Yürüyüşümüz ile bir yandan Cumhuriyetimizi kutlayacağız, bir yandan da hemşehrilerimizle birlikte spor yapacağız. Ülkemizi gelecek nesillere sporla, kültürle, bilimle, sanatla ve daha da zenginleşmiş bir şekilde bırakmak istiyoruz. Mersin'de Kuvayi Milliye'nin başladığı yer olan Arslanköy Mahallemizden başlatacağımız bu etkinliğimiz ile de bir ve beraber olduğumuzun en güzel mesajını hep birlikte vereceğiz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  TOROSLAR’DA, ADIMLAR, BU, KEZ, CUMHURİYET, İÇİN, ATILACAK, COVID-19, BAŞKAN, ATSIZ AFŞİN YILMAZ, PANDEMİ, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA