30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

Gezici Su Analiz Laboratuvarı, Mersin’in Her Noktasına Ulaşmaya Devam Ediyor


MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki Gezici Su Analiz Laboratuvarı ile su kalitesinin yerinde takibi yapılıyor. Böylece ulaşılması zor bölgelerde suyun kalitesinin kontrolü ve yerinde analizi gerçekleştiriliyor. Gezici Laboratuvar personeli tarafından vatandaşlarla birebir iletişim kurularak, konu hakkında bilgilendirilmeleri de sağlanıyor. MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’i karış karış gezen Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracılığıyla yaklaşık 4 aylık sürede 195 noktadan 317 numune alarak 3 bin 10 adet yerinde analiz yaptı.

 

Tarih : 8 Ekim 2020 Perşembe 19:01   Okunma : 3399

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı ile ulaşılması zor mahallelere giderek, okul, sağlık kuruluşu, ibadethane gibi yerlerden numune alıyor ve içmesuyu kalitesinin yerinde kontrollerini sağlıyor.

195 noktadan 317numune alınarak, toplam 3 bin 10adet yerinde analiz yapıldı

MESKİ tarafından yapılan planlamalar doğrultusunda, Mersin sınırları içerisinde “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” ve “Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği” kapsamında su analizleri yerinde gerçekleştiriliyor.Mikrobiyolojik ve kimyasal analizleri gerçekleştirmek amacıyla güçlü ekipman ve teknik analiz cihazlarıyla donatılan Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracı,içmesuyu ve deniz suyu numunelerinde kullanılıyor.Yapılan bu çalışmalar kapsamında, 4 aylık sürede Mersin’in merkezinde olduğu kadarköyler, yaylalar ve kırsal kesimlerden de numune alınarak, kontrolleri sağlandı. Bu çerçevede, Mersin’in dört merkez ilçesinde(Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli) 77, Tarsus’ta 45, Erdemli’de 29, Çamlıyayla’da 10, Gülnar’da 9, Aydıncık’ta 9, Silifke’de 8, Anamur’da 7 ve Mut’ta 1 adet olmak üzere toplam195 noktadan 317 numune alındı. Toplam 3 bin 10adet yerinde yapılan analiz(Sıcaklık, pH, bulanıklık, iletkenlik, alüminyum, toplam sertlik, serbest klor, demir, amonyum, nitrit, nitrat, Escherichiacoli, Koliform) ile içmesuyu kontrolleri gerçekleştirildi.

Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nda vatandaşlara suyun önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler veriliyor

MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Gezici Su Analiz Laboratuvarı aracımız ile Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar Mersin’in tüm ilçelerine ve kırsal mahallelerine ulaşarak numuneler almaya ve kontrollerini sağlamaya hız kesmeden devam etmekteyiz. Günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden anlayış ile planlanan ve hizmete alınan Gezici Su Analiz Laboratuvarı’nda yeterli teknik analiz ekipmanları bulundurmaktayız. Cihazlar için gerekli enerji, araçta bulunan 4 adet denizaltı aküsüyle sağlanmakta olup, araca ait cihazlar tam kapasite çalıştırıldığında yaklaşık olarak 15 saat kesintisiz enerji sağlanacak şekilde tasarlanmıştır. Analiz sonuçları, kayıt ve raporlanmasını, Mobil Laboratuvara özel olan numune takip sistemi programıyla gerçekleştirmekteyiz.Toplum sağlığının korunması çalışmalarını hassasiyetle dikkate alanaracımız ile vatandaşlarımıza suyun insan yaşamındaki önemi ve su tasarrufu hakkında bilgiler vermekteyiz.Gezici Su Analiz Laboratuvar ekiplerimiz aracılığı ile su kaynaklarının her geçen gün azalmasının yanı sıra suyun bilinçsiz kullanımlardan dolayı kirlendiği ve gelecek için israf edilmemesi gerektiği bilgilerini de vatandaşlarımıza özenle anlatmaktayız.”

Paylaş :
Etiketler :  MESKİ, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, COVID-19, GEZİCİ SU ANALİZ LABORATUVARI, KORONAVİRÜS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA