30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışması’nın Başvuruları Başladı


Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte düzenlediği ’3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu Şiir Yarışmasının 4.’sü yapılacak.

 

Tarih : 15 Ekim 2020 Perşembe 16:36   Okunma : 1766

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte düzenlediği '3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu' konulu Şiir Yarışmasının 4.’sü yapılacak.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşu sırasında verilen mücadeleyi anlatmak ve yeni nesillere tarih şuuru aşılamak amacıyla düzenlenecek yarışmaya 18 yaşını doldurmuş olan herkes katılabilecek.

"Tarihimize ve Değerlerimize Her Zaman Sahip Çıkacağız"

“İmkansızlıklara rağmen destan yazarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtaran atalarımıza minnet borçluyuz” diyen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Milletimiz, 3 Ocak 1922’de yaktığı bağımsızlık meşalesi ile gücünü bütün dünyaya göstermiştir. Bize emanet edilen vatanımızı her daim müdafaa edeceğiz. 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’nun 99. yılında düzenleyeceğimiz bu şiir yarışmasıyla da başta çocuklarımızın tarihimizi bilmesi, anlaması ve bu bilinçle büyümesini istiyoruz. Yarışmamızın kapıları herkese açık. Şiirlerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

"Yarışma Ulusal Bir Boyut Kazandı"

MEYAD Başkanı Rüştü Aydın ise 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmasının ulusal bir yarışma boyutu kazandığını belirterek, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden de yoğun katılımın olduğu şiir yarışmasını bu yıl da organize eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür etti. Aydın; "Katılımcıların Mersin’in kurtuluşunu düşünmeleri, o günkü duygu ve düşünceleri yansıtan şiirler yazmaları bizleri mutlu ediyor. Yarışmamıza ve diğer etkinliklerimize destek veren Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederim” dedi.

Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceği yarışmaya katılmak isteyenler şiirlerini 18 Aralık 2020 Cuma günü mesai bitimine kadar mersinyazarlardernegi@gmail.com veya 0 532 771 11 91 numaralı Whatsapp hattına gönderebilir. Yarışma sonucu ise 3 Ocak 2020 tarihinden önce yapılacak etkinlik ve internet ortamında duyurulacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler yarışmanın katılım koşullarını; Toroslar Belediyesi'nin www.toroslar-bld.gov.tr adresinden 'Duyurular' bölümünü tıklayarak öğrenebilirler.

Paylaş :
Etiketler :  PANDEMİ, TOROSLAR, BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS, 3 OCAK, MERSİNİN, KURTULUŞU, KONULU, ŞİİR, YARIŞMASI, COVID-19, BAŞKAN, ATSIZ AFŞİN YILMAZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA