6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

Büyükşehir, Sahipsiz Canları Sıcak Yuvalarına Kavuşturuyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde 18 ayda yaklaşık 162 bin kilo mama dağıtımında bulundu.Pandemi sürecinde de sahipsiz dostları yalnız bırakmayan Büyükşehir, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde bakım ve beslemesi sağlanan canlardan 3 bin 881’ine sıcak yuva buldu. Bakımevi’nin tam donanımlı ameliyathanelerinde son 18 ayda 2 bin 483 kazalı sokak hayvanı tedavi edildi.

 

Tarih : 21 Kasım 2020 Cumartesi 07:12   Okunma : 1915

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla Mersin’de yaşayan her yurttaşa ulaşmaya devam ederken, sokaktaki canları da sahipsiz bırakmıyor. Büyükşehir ekipleri, tam kadro personeliyle sokaktaki canların beslenme ve bakımını üstlenirken, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki sahipsiz dostlar için de çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde 18 ayda yaklaşık 162 bin kilo mama dağıtımında bulunan ekipler, Koronavirüs salgını sürecinde de sahipsiz dostların yanında yer aldı.

Büyükşehir, 13 ilçede canlara can oluyor

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren ekipler, 1 Nisan 2019’dan bu yana yaklaşık 162 bin kilo mama ile sahipsiz canlara can oldu. Kedi köpek besleme noktalarında hayvanseverlerle de işbirliği içinde çalışmalarını sürdüren ekipler, yemek işletmelerinin kapalı olduğu salgın dönemindemama kaynakları kısıtlanan can dostları yalnız bırakmadı. Büyükşehir, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde bakım ve beslenmesi sağlanan canlardan 3 bin 881’ine sıcak yuva buldu.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde her gün yeni bir hayvanın hayatı kurtarılırken, gerçekleştirilen zorlu ameliyatlarla da yürüme ihtimali zayıf hayvanların yeniden ayağa kalkması sağlanıyor. Büyükşehir’in veteriner hekimleri kazalı olarak bakımevine gelen yaralı hayvanların hasar görmüş uzuvlarını kesmek yerine zorlu cerrahi operasyonlarla kurtarıyor. Tam donanımlı ameliyathanelerde bugüne kadar 2 bin 483 kazalı sokak hayvanı tedavi edilirken, 17 bin 727 can dost ise muayene edildi. Bakımevine getirilen toplam 9 bin 468 kedi ve köpek kısırlaştırıldı. Bazı canlar sahiplendirilirken, bazıları da ömür boyu bakımevinin misafiri oluyor.

“Canla başla dostlarımız için hizmet veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Veteriner Hekim İsmet Oğulcan Karakuş, Mersin genelinde 13 ilçede 10 araçla hizmet verdiklerini ifade ederek, “Bize çok sayıda

621,sahipsiz kedi ve köpek dostlarımız geliyor. Burada tam donanımlı laboratuvarlarımızla ameliyathanelerimiz ve muayenehanelerimizle canla başla dostlarımız için hizmet veriyoruz. Biliyorsunuz bu yıl COVID-19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi.Pandemi sürecinde bütün ekip arkadaşlarımızla beraber gece gündüz demeden hizmet vermeye devam ettik. Pandemi sürecinde sokakta besleme yapan hayvan severlerimiz sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı çok aktif çalışamadıkları için onların görevlerini biz üstlenerek Mersin’in 13 ilçesinde mama dağıtımlarımızı gerçekleştirdik” dedi.

“Cerrahi operasyonlarla birçok canımızın uzuvlarını kurtarmayı başardık”

Bakımevi’ne gelen yaralı kedi ve köpeklerin eski sağlığına yeniden kavuşabilmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini sözlerine ekleyen Karakuş, “Bizler can dostlarımızın uzuvlarını ampüte etmek yerine cerrahi operasyonlar yapıyoruz. Cerrahi operasyonlarla şunu amaçlıyoruz: hayvanların uzuvlarını kesmek bizim için çok kolay ancak cerrahi operasyon daha meşakkatlidir. Bunun sonrası tedavi süreci de var ama biz bunu tercih ediyoruz. Çünkü bacaklarını kaybetmiş dostlarımızı sahiplendirmede de zorluk çekiyoruz. Doğaya salımlarını da gerçekleştiremiyoruz. Kafes ortamında kalmak durumunda kalıyorlar. Bunu engellemek adına cerrahi operasyonları yapıyoruz. Cerrahi operasyonlarla birçok canımızın uzuvlarını kurtarmayı başardık” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, SAHİPSİZ, CANLARI, SICAK, YUVALARINA, KAVUŞTURUYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA