1 Mayıs 2026 Cuma

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

Koçak’tan ihaleyi alan Kozuva’ya hayırlı olsun mesajı


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesini alan Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Favori&Yako şirketlerinin ortaklarından ve aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun mesajını iletti.

 

Tarih : 23 Kasım 2020 Pazartesi 23:49   Okunma : 1352

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesini alan Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminin Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Favori&Yako şirketlerinin ortaklarından ve aynı zamanda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Süleyman Kozuva’ya hayırlı olsun mesajını iletti.

Koçak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın tamamlanması halinde bölge ekonomisinde önemli değişiklikler olacağını belirterek, ‘’Çukurova Bölgesel Havalimanının tamamlanmasıyla bölgemiz ticari hayatı bambaşka bir boyut kazanacak. Temennimiz hızlıca tamamlanması ve hizmete geçmesi noktasında. Kozuva Grubu’na da hayırlı olması diliyor, başarı temenni ediyoruz.’’dedi.

Çukurova Bölgesinin yatırımcılar açısından önemli potansiyeli barındırdığını, tüm çabalarının bölge ekonomisini kalkındırmak olduğunu ve bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde hareket ettiklerini söyleyen Koçak, ‘’Gayemiz tek. Yeni bir Marmara bölgesi oluşturmak ve yatırımcıları bölgemize çekebilmek. Bu anlamda tüm dinamiklerle el ele kol kola olmamız gerekiyor. Çok güzel bir birliktelik örneği sergilediğimizi düşünüyorum. En somut örneği Tarsus Organize Sanayi Bölgemizde kat ettiğimiz yol. Amacımız Çukurova bölgesini cazibe merkezi haline getirerek yatırımcılar için tercih edilir bir bölge sunabilmek. Şu anda tüm enerjimiz kurmakta olduğumuz Tarsus Organize Sanayi Bölgesi. OSB bizi ayağa kaldıracak çok önemli bir proje. Artık sona yaklaştık. OSB bizi kurtaracak, işsizliği ortadan kaldıracak. Doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesi için tüm müteşebbis heyetimizle birlikte canla başla çalışıyoruz.’’diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonunda Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı ihalesinde en uygun teklifi, 297 milyon 100 bin avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi vermişti. DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı inşaatına DHMİ'nin devam ettiğini ve gerçekleşme oranın yüzde 85 olduğu belirterek, "Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi ile birlikte bölgenin özellikle turizm, lojistik, tarım, sanayi ve gıda gibi sektörlerindeki potansiyelinin artacağı öngörülmektedir." değerlendirmesinde bulunmuştu.  Proje toplam 3 etap halinde planlanıyor. 1. etap yatırımların tamamlanarak havalimanının hizmete verilmesi için planlanan yatırım süresi 2,5 yıl olup işletme süresi 25 yıl olacak.

FAVORİ VE YAKO HAKKINDA

Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde bulunan YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş, daha çok tekstil alanında gösterdiği faaliyetlerle tanınıyor.

Yine aynı grup bünyesinde faaliyet gösteren Favori İşletmecilik A.Ş ise 2012 yılında yurtdışı yatırımlar hedeflenerek kuruldu. Şirket küresel ekonomideki aktif rolleri üstlenmek üzere konumlandırıldı. Bu doğrultuda hareket eden Favori, Eylül 2013 tarihi itibarı ile Somali'de bulunan Mogadişu Aden Abdulle Uluslararası havalimanı işletmeciliğini 20 yıl süre ile üstlendi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, TİCARET VE SANAYİ, ODASIKOZUVA, YAKO TEKSTİL

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA