15 Nisan 2026 Çarşamba

16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"   16:01   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... BAKAN GÜRLEK: ÜÇ CUMHURIYET BAŞSAVCı VEKILI ILE DÖRT CUMHURIYET SAVCıSı GÖREVLENDIRILDI   15:59   MILLI EĞITIM BAKANı YUSUF TEKIN, KAHRAMANMARAŞ’TAKI ORTAOKUL SALDıRıSıNıN ARDıNDAN BÖLGEYE GIDIYOR   15:58   ŞANLıURFA’DAKI OKULDA SILAHLı SALDıRı… MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: "SALDıRıNıN ARDıNDAN TÜM TEDBIRLERI ALıYORUZ, SORUŞTURMA SÜRÜYOR"   15:57   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN, GÜLISTAN DOKU AÇıKLAMASı: "SORUŞTURMANıN SONUNA KADAR GIDILMESI GEREKIYOR. ŞAHıSLARıN MESLEĞI, RÜTBESI YA DA GÖREVI ÖNEMLI DEĞIL"   12:09   KÜRESEL TICARETTE ROTA DEĞIŞIMI: AHBİB’DEN UKRAYNA VE GÜNEY KORE ÇıKARTMASı!   12:05   MERSINLI KADıNLAR HEM KAZANıYOR HEM DÖNÜŞTÜRÜYOR: ‘EVIMIZ ATÖLYE’ 50. DURAĞıNA ULAŞTı!   12:02   CHP’DEN 81 İL İMZALı REST: ’GERI ADıM YOK!’   11:30   ALANYA YAYLA YOLLARıNDA ULAŞıM ÇILESI BITTI! BÜLENT KANDEMIR MÜJDEYI VERDI   11:20   MACARISTAN’DA DEVRIM NITELIĞINDE KARAR: YENI BAŞBAKAN PETER MAGYAR DEVLET MEDYASıNı ASKıYA ALıYOR!   11:01   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK KARAR: TUNCELI BAROSU SÜRECI YENIDEN BAŞLATTı!   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’E TSE’DEN TAM NOT! VAHAP SEÇER VIZYONU TESCILLENDI: ’SıFıR HATA’   08:49   MILYONLARCA ARAÇ SAHIBININ BEKLEDIĞI ’HURDA TEŞVIK’ HABERINDE FLAŞ GELIŞME! TBMM’DEN O KARAR ÇıKTı   02:41   CHP’DE OLAĞANÜSTÜ HAREKETLILIK! ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA "YOL HARITASı" İÇIN TOPLANDı   17:57   CHP’LI TANAL’DAN ŞANLıURFA’DA OKULA SILAHLı SALDıRıYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "EĞITIM KURUMLARıNı KORUYAMAYAN BIR YÖNETIM, GELECEĞI KORUYAMAZ"   17:57   ALI MAHIR BAŞARıR: “İNANıYORUM KI BAŞSAVCı CANSU VERDIĞI SÖZÜ TUTACAK VE GÜLISTAN DOKU’YA NE OLDUĞUNU BULACAK”   17:51   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "EVLATLARıMıZı VERESIYE DEFTERLERINE DÜŞÜRENLERI BU MILLETIN ELINDEN HIÇBIR ŞEY KURTARAMAYACAK"   11:55   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN DEV BULUŞMA: ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı SAHNEYE DÖNÜYOR!  
 
     
   

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir


Pandemi nedeniyle sağlığımıza çok önem göstermemiz gerekiyor. Bunun için de bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart. Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Ömür Karamahmut bağışıklığı güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 21:56   Okunma : 2053

Pandemi nedeniyle sağlığımıza çok önem göstermemiz gerekiyor. Bunun için de bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart. Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Ömür Karamahmut bağışıklığı güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.

 Bitter Çikolata; Teobromin denilen antioksidan yönünden zengindir. Bu özelliği ile immün sistemin güçlenmesine yardımcı olur ve vücudu serbest radikallere karşı korur. Serbest radikaller; vücudumuzda hastalığa sebebiyet veren moleküllerdir. Kalorisi yüksek olduğundan tüketirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir. Sade kahvenin yanında 2-3 küp tüketebilir, yulaf ile hazırladığınız bir kahvaltı kasesini yine 3 küp bitter çikolata ile tatlandırabilirsiniz.

Yaban mersini: Flavonoidler ve antioksidanlar yönünden zengindir. Bu özelliği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığının önlenmesinde etkisi büyüktür. Küçük bir kase yoğurt içerisine 1 avuç ekleyerek, kahvaltı öğünlerinde veya hazırlayacağınız sağlıklı bir kek içerisine şeker yerine yaban mersini ekleyebilirsiniz.

Ispanak: Esansiyel bileşenleri ve antioksidanları içerir. Flavonoid, karotenoid, vitamin E ve C yönünden zengindir. C ve E vitaminleri immün sistemi destekler. Flavonoidler ise soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekler.

Kefir: Fermente bir içecek olan kefir, canlı ve yararlı bakterileri barındırır. Bu özelliği ile immün sistemi destekler ve antioksidan aktivitesini arttırır. Aynı zamanda vücutta inflamasyonun önlenmesine katkıda bulunur.

Sarımsak: Kükürt, aminoasit, manganez ve çinko gibi mineraller, A,B ve bolca C vitamini içerir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini destekler ve kolay hastalanmanın önüne geçmede katkıda bulunur. Çorbaların içerisine veya diğer yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Çekirdek: E vitamini ve antioksidanlar yönünden zengindir. Antioksidanlar gibi E vitamini de bağışıklığın desteklenmesine katkıda bulunur. Hücrelere zarar veren ‘serbest radikallere’ karşı vücut savunmasını destekler. Salatalara 2 yemek kaşığı eklenebilir, ara öğün olarak 1 çay bardağı tüketebilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAĞIŞIKLIK, SİSTEMİNİ, GÜÇLENDİREN, BESİNLER, NELERDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA