5 Haziran 2026 Cuma

16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMINE KATıLDı: "SON KURUŞ ÖDENENE, HAKLARıNı ALANA KADAR MADENCILERIN ARKASıNDAYıZ"   11:39   KULISLERI HAREKETLENDIREN İDDIAYA ABB’DEN SERT YANıT: ’TAMAMı ASıLSıZ!’   11:10   SIYASETTE ’FIZIKI MÜCADELE’ ALARıMı! BAHÇELI’DEN CHP’DEKI KRIZ VE ’YENI PARTI’ SENARYOLARıNA ŞOK ANALIZ!   10:02   MERSIN’DE ’ATA MIRASı’ SEFERBERLIĞI: GÜLNAR’ıN MEŞHUR NOHUDU TOPRAKLA BULUŞTU!   16:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   16:41   MEZITLI ZABıTASıNDAN PAZARLARDA SıKı TARTı DENETIMI   16:30   İSTANBUL ÖZEL İTALYAN LISESI’NDE 123 GÜNDÜR DEVAM EDEN GREV SONA ERIYOR   16:10   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA DOĞUM GÜNÜ MESAJı   15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU  
 
     
   

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler nelerdir


Pandemi nedeniyle sağlığımıza çok önem göstermemiz gerekiyor. Bunun için de bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart. Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Ömür Karamahmut bağışıklığı güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.

 

Tarih : 4 Aralık 2020 Cuma 21:56   Okunma : 2139

Pandemi nedeniyle sağlığımıza çok önem göstermemiz gerekiyor. Bunun için de bağışıklık sistemini güçlü tutmak şart. Liv Hospital Diyet ve Beslenme Uzmanı Ömür Karamahmut bağışıklığı güçlendirecek besinler hakkında bilgi verdi.

 Bitter Çikolata; Teobromin denilen antioksidan yönünden zengindir. Bu özelliği ile immün sistemin güçlenmesine yardımcı olur ve vücudu serbest radikallere karşı korur. Serbest radikaller; vücudumuzda hastalığa sebebiyet veren moleküllerdir. Kalorisi yüksek olduğundan tüketirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir. Sade kahvenin yanında 2-3 küp tüketebilir, yulaf ile hazırladığınız bir kahvaltı kasesini yine 3 küp bitter çikolata ile tatlandırabilirsiniz.

Yaban mersini: Flavonoidler ve antioksidanlar yönünden zengindir. Bu özelliği ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığının önlenmesinde etkisi büyüktür. Küçük bir kase yoğurt içerisine 1 avuç ekleyerek, kahvaltı öğünlerinde veya hazırlayacağınız sağlıklı bir kek içerisine şeker yerine yaban mersini ekleyebilirsiniz.

Ispanak: Esansiyel bileşenleri ve antioksidanları içerir. Flavonoid, karotenoid, vitamin E ve C yönünden zengindir. C ve E vitaminleri immün sistemi destekler. Flavonoidler ise soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekler.

Kefir: Fermente bir içecek olan kefir, canlı ve yararlı bakterileri barındırır. Bu özelliği ile immün sistemi destekler ve antioksidan aktivitesini arttırır. Aynı zamanda vücutta inflamasyonun önlenmesine katkıda bulunur.

Sarımsak: Kükürt, aminoasit, manganez ve çinko gibi mineraller, A,B ve bolca C vitamini içerir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemini destekler ve kolay hastalanmanın önüne geçmede katkıda bulunur. Çorbaların içerisine veya diğer yemeklere ekleyerek tüketebilirsiniz.

Çekirdek: E vitamini ve antioksidanlar yönünden zengindir. Antioksidanlar gibi E vitamini de bağışıklığın desteklenmesine katkıda bulunur. Hücrelere zarar veren ‘serbest radikallere’ karşı vücut savunmasını destekler. Salatalara 2 yemek kaşığı eklenebilir, ara öğün olarak 1 çay bardağı tüketebilirsiniz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAĞIŞIKLIK, SİSTEMİNİ, GÜÇLENDİREN, BESİNLER, NELERDİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA