YÜKSEK GERİLİM HATTINA KONAN KARGA, YANGIN ÇIKARDI


Tarih : 13 Ağustos 2022 Cumartesi 17:09

Sinop`ta yüksek gerilim hattına konan bir karga, tarım arazilerinde yangın çıkardı. Alevler, köylülerin çabasıyla söndürülebildi.

MUSTAFA USTA 

Sinop`ta yüksek gerilim hattına konan bir karga, tarım arazilerinde yangın çıkardı. Alevler, köylülerin çabasıyla söndürülebildi.

Olay, saat 13:00 saatlerinde Kabalı Köyü Pekmezli Mahallesinde yaşandı. Araziden dumanlar çıktığını gören vatandaşlar kendi imkanlarıyla alevlerin önünü kesmek istedi. Çıkan yangında yaklaşık 8 dönüm tarlada anız yangını meydana geldi. 112`ye bildirilen olay sonrası Orman İşletme Müdürlüğü ve Sinop Belediyesi itfaiyesi soğutma çalışmalarına başladı.

Yangını söndürmeye yardımcı olan Tülay Toy, “Bir patlama sesi duydum ve ardından duman kokusu aldım. Kahvaltı yaparken bir patlama sesi çıktı ama biz bakmadık. Aradan bir yarım saat kadar zaman geçti, dışarıda otururken kokular gelmeye başladı. Bir de uçuşan otlar vardı herhalde yangın var dedim. Geldim baktım, tarla olduğu gibi yanmaya başladı. Toprakla sopayı karıştırarak önlemini aldım ama burası baya alevlendi yukarı doğru çıkıyordu” dedi.

Arazi incelendiğinde içerisinde bulunan yüksek gerilim hattının hemen altında bir karga tespit edildi.

 


Okunma : 560

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA