İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN THODEX`İN KURUCUSU FATİH ÖZER ARNAVUTLUK`TA YAKALANDI


Tarih : 30 Ağustos 2022 Salı 12:51

İçişleri Bakanlığı, yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla aranan kripto para borsası Thodex`in kurucusu Faruk Fatih Özer`in Arnavutluk`ta yakalandığını duyurdu. Bakanlık, Özer`in Türkiye`ye iadesi işlemlerinin de hemen başlatıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddiasıyla aranan kripto para borsası Thodex`in kurucusu Faruk Fatih Özer`in Arnavutluk`ta yakalandığını duyurdu. Bakanlık, Özer`in Türkiye`ye iadesi işlemlerinin de hemen başlatıldığını bildirdi.

İçişlerinden Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya, kırmızı bültenle aranan Thodex`in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk`ta Vlora`da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğin iletti.  

Bakanlık açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı`nca Faruk Fatih Özer`in Türkiye`ye iadesi işlemlerine başlandığı da bildirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen Kripto para borsası Thodex`in Kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında resen soruşturma başlatmıştı. 

INTERPOL KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARMIŞTI 

Şirket sahibi şüpheli Faruk Fatih Özer`in 20 Nisan`da yurt dışına çıktığı resmi belge ve kayıtlarla belirlenmişti. Özer`in de arasında bulunduğu 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Öte yandan Interpol, 23 Nisan 2021 tarihinde Özer hakkında kırmızı bülten çıkarmıştı.  

THODEX İDDİANAMESİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`nca, kripto para borsası Thodex`e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Fatih Özer`in de aralarında bulunduğu 21 şüpheli hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" ve "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından 12 bin 164`er yıldan 40 bin 562`er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

 


Okunma : 395

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA