AYM, `SANSÜR YASASI`NIN 29. MADDESİ İÇİN YAPILAN İPTAL BAŞVURUSUNU ESASTAN GÖRÜŞECEK


Tarih : 26 Ekim 2022 Çarşamba 14:50

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP`nin ‘sansür yasası`nın 29. maddesi için yaptığı iptal başvurusuyla ilgili ilk incelemesini tamamladı ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP`nin ‘sansür yasası`nın 29. maddesi için yaptığı iptal başvurusuyla ilgili ilk incelemesini tamamladı ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

CHP, kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen 7418 sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun`un ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma` suçunu düzenleyen ve bu suçu işleyenlerin hapisle cezalandırılmasını öngören 29. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle AYM`ye başvurmuştu.

AYM, bugün yaptığı ilk incelemede, CHP`nin başvurusunu kabul etti ve başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.


Okunma : 410

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA