MAAÞLARI VE TAZMÝNATLARI ÖDENMEDEN ÝÞÝNE SON VERÝLEN SERAMÝK ÝÞÇÝLERÝ: “KAÇ AYDAN BERÝ ALACAÐIMIZ VAR, `ÖDEYECEÐÝZ` DÝYEREK BÝZÝ ATLATIYORLAR"


Tarih : 22 Ocak 2023 Pazar 12:31

Kütahya`da, maaþlarý ve tazminatlarý ödenmeden iþlerine son verildiðini söyleyen Azra Seramik çalýþanlarý, CHP Kütahya Ýl Baþkaný Zeliha Aksaz Þahbaz`la birlikte fabrika önünde açýklama yaptý. Ýþçiler adýna konuþan Yasin Kýran, “Kaç aydan beri alacaðýmýz var, ‘Ödeyeceðiz` diyerek bizi atlatýyorlar. Azra Seramik`in patronu, devamlý bize gün veriyor. Buna son vermesini istiyoruz. Alacaklarýmýzýn arkasýndayýz, hakkýmýzý da arýyoruz” dedi.

CANSU AYDEMÝR

Kütahya`da, maaþlarý ve tazminatlarý ödenmeden iþlerine son verildiðini söyleyen Azra Seramik çalýþanlarý, CHP Kütahya Ýl Baþkaný Zeliha Aksaz Þahbaz`la birlikte fabrika önünde açýklama yaptý. Ýþçiler adýna konuþan Yasin Kýran, “Kaç aydan beri alacaðýmýz var, ‘Ödeyeceðiz` diyerek bizi atlatýyorlar. Azra Seramik`in patronu, devamlý bize gün veriyor. Buna son vermesini istiyoruz. Alacaklarýmýzýn arkasýndayýz, hakkýmýzý da arýyoruz” dedi.

Haklarýný alamadan iþlerine son verildiðini iddia eden iþçiler, CHP Kütahya Ýl Baþkanlýðý`ný ziyaret ederek maðduriyetlerini belirttiler. Ýþçilerin talebine kayýtsýz kalmayan CHP Kütahya Ýl Baþkaný Zeliha Aksaz Þahbaz ve Yönetim Kurulu üyeleri, dün iþçilerle birlikte Azra Seramik önünde basýn açýklamasý yaptý.

“HAKKIMIZI ARIYORUZ”

Ýþçiler adýna konuþan Yasin Kýran, þunlarý söyledi:

“Aylarca, senelerce çalýþan kiþileriz. Bizim buraya toplanma sebebimiz; bizim maaþlarýmýz, haklarýmýz ödenmiyor. Ýkincisi; iþsizlik paramýzý alamýyoruz. Kaç aydan beri alacaðýmýz var, ‘Ödeyeceðiz` diyerek bizi atlatýyorlar. Alacaklarýmýzý alamýyoruz. Azra Seramik`in patronu, devamlý bize gün veriyor. Buna son vermesini istiyoruz. Alacaklarýmýzýn da arkasýndayýz, hakkýmýzý da arýyoruz.”

“EMEÐÝ GASP EDÝLEN ÝÞÇÝ KARDEÞLERÝMÝZÝN YANINDAYIZ”

CHP Kütahya Ýl Baþkaný Zeliha Aksaz Þahbaz ise þöyle konuþtu:

“Bugün Azra Seramik`in önündeyiz. Azra Seramik`te çalýþmakta olan 200`ün üzerindeki iþçi kardeþimiz, emekçi kardeþimiz, aylarca çalýþmalarýna raðmen aylýklarýnýn, ücretlerinin ödenmediði, iþ akitlerine son verildiði, tazminatlarýnýn ödenmediði, ayrýca iþsizlik maaþý da alamadýklarý için bize baþvurdular. Ýþçilerimizin, emekçilerimizin emeðinin karþýlýðý hemen zamanýnda ödenmelidir. Burada emekçi kardeþlerimizin ürettikleri malzemeler satýldý, bunlardan gelir elde edildi ama çalýþanlarýn ücretleri ödenmemiþ. Böyle bir maðduriyet durumu var.  Biz, CHP olarak iþçilerin yanýndayýz. Burada emeði gasp edilen, ücretleri ödenmeyen, tazminatlarý verilmeyen ve iþsizlik ödeneðinden de mahrum kalan iþçilerimizin, emekçi kardeþlerimizin yanýndayýz ve bu maðduriyetlerinin takipçisiyiz. Bir önce alacaklarýnýn ödenmesini, acilen maðduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz.”


Okunma : 574

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 



ANASAYFA
HABER ARÞÝVÝ


KÜNYE


ÝLETÝÞÝM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA