CHP`nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi… Zeydan Karalar: "Suç isnat etmek uğruna insanlar içeri alınırsa bu hukuk devletinde olmaması gereken bir şey"


Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 15:17

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yapılan ikinci dalga operasyona ilişkin, "Bunlar Türkiye Cumhuriyeti`nde olan şeyler değil. Suç işleyen insan ceza alsın tabi ama suç isnat etmek uğruna insanlar içeri alınırsa bu hukuk devletinde olmaması gereken bir şey. Bu uygulamalar akla onu getiriyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İnsanlar buna tepki gösterdikleri için çok kalabalıklar" dedi.

(MERSİN) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yapılan ikinci dalga operasyona ilişkin, "Bunlar Türkiye Cumhuriyeti`nde olan şeyler değil. Suç işleyen insan ceza alsın tabi ama suç isnat etmek uğruna insanlar içeri alınırsa bu hukuk devletinde olmaması gereken bir şey. Bu uygulamalar akla onu getiriyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İnsanlar buna tepki gösterdikleri için çok kalabalıklar" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanvekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP`nin Mersin`deki ``Millet İradesine Sahip Çıkıyor`` mitingi öncesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yapılan ikinci dalga operasyona ilişkin ANKA Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulundu. Karalar, şunları söyledi:

"Millet, iradesine sahip çıkmak için burada, adayına sahip çıkmak için burada. Bu coşkunun önünde kimse duramaz. Gerçekten bu operasyonlar çok üzüntü verici. Görünen, ortada bir şey yok ya, çünkü bakıyorsunuz içeriye alınmalarını gerektiren bir şey yok. Dosya dolmadı da birilerini konuşturmak için mi alıyorsunuz diye insanın aklına geliyor. Yani acaba biri konuşur da bir şey buluruz diye mi? Devlet Bey de birkaç gün önce bir açıklaması vardı; varsa bir sey yapın yoksa bırakın. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti`nde olan şeyler değil bunlar. Suç işleyen insan ceza alsın tabi ama suç isnat etmek uğruna insanlar içeri alınırsa bu hukuk devletinde olmaması gereken bir şey. Bu uygulamalar akla onu getiriyor. Alırsınız, yargılarsınız, hakikaten suçu ispat edilirse gereğini yaparsınız. Ama içeri alıyorsunuz, yatırıyorsunuz ortada iddianame yok. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İnsanlar buna tepki gösterdikleri için çok kalabalıklar. 


Okunma : 351

Etiketler :



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA