“Dr. Levent Uysal’dan TBMM’de Güçlü Mesaj: Mersin İŞKUR 25 Bin Vatandaşa İş Kapısı Açtı”


Tarih : 11 Kasım 2025 Salı 23:01

MHP Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, TBMM’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Mersin’in istihdamdaki yükselişini vurgularken, emekliler ve kadın çiftçiler için güçlü destek çağrısı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, hem Mersin’in istihdamdaki başarılarını hem de kente yönelik kritik talepleri gündeme taşıdı.

Uysal, 2025’in ilk dokuz ayında Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün 50 bin kişiye bireysel danışmanlık verdiğini, 25 bin kişiyi ise iş sahibi yaptığını vurgulayarak “Bu başarı doğru politikaların ve yerel gayretlerin sonucudur. İstihdamın daha da güçlenmesi için desteklerin devamını bekliyoruz.” dedi.

Konuşmasında sosyal politikalara da değinen Uysal, emeklilere refah payı verilmesi, memur ve işçi ölüm maaş aylıkları arasındaki farkın eşitlenmesi, kadın çiftçilere SGK prim desteği ve yıpranma payı sağlanması çağrısında bulundu. “Üretimde Kadın Eli Projesi”ne verilen destek için Bakan Vedat Işıkhan’a teşekkür eden Uysal, Mersin’in üretken kadınları ve genç girişimcileri için yeni adımların hayati önem taşıdığını ifade etti.

Ayrıca Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü için yeni bina yer tahsisi talebinde bulunan Uysal, mesleki eğitim kurslarının ve işbaşı programlarının genişletilmesinin gençlerin nitelikli iş gücü olarak yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti.


Okunma : 403

Etiketler : #LeventUysal #Mersinİstihdam #MHP #EmekliyeRefahPayı #KadınÇiftçi #SGKDestek #TBMM #TürkiyeYüzyılı



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA