“Meclis’te Tarihi An: Gülcan Kış’tan Mersin İsyanı”


Tarih : 16 Kasım 2025 Pazar 15:43

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinde Mersin’in yok sayılmasına sert tepki göstererek “321 kilometrelik sahili ve 12 bin yıllık mirasıyla bu kenti görmezden gelmek planlama değil, siyasi tercihtir” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı tarihi konuşmada Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinde Mersin’in yok sayılmasına sert tepki gösterdi.

Kış, “321 kilometrelik sahili ve 12 bin yıllık mirasıyla Anadolu’nun kültürel mozaiği olan Mersin’i görmezden gelmek planlama değil, siyasi tercihtir” diyerek Bakanlığı ağır sözlerle eleştirdi.

“Mersin’in Kültürü ve Turizmi Görünmez Kılınıyor”

Mersin’in kadim kimliğini hatırlatan Kış, Soli Pompeiopolis’ten Uzuncaburç’a, Kızkalesi’nden Anemurium’a uzanan medeniyet koridorunun dünya turizmi için eşsiz bir değer olduğunu vurguladı. “Türkiye’nin en geniş arkeolojik envanteri Mersin’dedir ve bu miras her yıl biraz daha yok olmaktadır. Bu zenginliği göz ardı etmek Mersin’e yapılan büyük haksızlıktır.”

“Kültür ve Sanat Yok Sayılıyor”

Kış, Devlet Tiyatroları’nda liyakatin yok edildiğini, sanatçıların geçim sıkıntısı yaşadığını, cemevlerinin hâlâ ibadethane olarak tanınmadığını ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün şeffaflıktan uzak yönetildiğini belirterek: “Sanatçısını geçindiremeyen bir ülke kültür ihraç edemez. Bu bütçe kültürü büyütmüyor, sanatı desteklemiyor, turizmi geliştirmiyor.” dedi.

Kartalkaya Faciası: “78 Vatandaşımız Öldü, Bakanlıkta Tek Sorumlu Yok!”

Konuşmasının en sert bölümünde Kartalkaya faciasını gündeme taşıyan Kış, “Devletin ihmali 78 vatandaşımızı ölüme götürdü. Otel yöneticileri müebbet aldı ama Bakanlıkta tek bir sorumlu yok. Bu nasıl adalet?” sözleriyle Bakanlığı sorumluluk almamakla suçladı.

Son Söz: “Bu Bütçeye Evet Demek Kültüre İhanettir”

Kış, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Bu bütçe Mersin’in emeğini, tarihini, kültürünü ve turizm potansiyelini yok sayıyor. Bu bütçeye evet demek kültüre ihanet olur.”


Okunma : 563

Etiketler : #Mersin #GülcanKış #TBMM #KültürVeTurizm #MersinİçinAdalet #MeclisGündemi #TurizmdeAdalet



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA