Mersin’de ‘Gönül Sofrası’ Mezitli’de Kuruldu: Başkan Seçer Kadın Emeğine Vurgu Yaptı!


Tarih : 14 Mart 2026 Cumartesi 01:01

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer, Mezitli’de binlerce yurttaşla iftar sofrasında buluştu. Üretici kadınların ellerinden çıkan yemeklerle açılan oruçlar, Mersin’in dayanışma kültürünü bir kez daha gözler önüne serdi. Başkan Seçer, "Sosyal belediyecilik anlayışımızda kadınların yeri bambaşka" dedi.

Mezitli Belediyesi ev sahipliğinde Kuyuluk Çankaya Mahallesi Futbol Sahası’nda düzenlenen iftar programı, kelimenin tam anlamıyla bir "dayanışma şölenine" dönüştü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, alana girişlerinde muhtarlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Program; milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve her kesimden binlerce vatandaşın katılımıyla Mersin’in birleştirici gücünü simgeledi.

"Kadınların Ekonomik Özgürlüğü Toplumun Kalkınmasıdır"

İftar yemeğini hazırlayan üretici kadınlara özel olarak teşekkür eden Başkan Vahap Seçer, sosyal belediyecilik vizyonunun merkezinde kadınların olduğunu belirtti. Seçer, şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:

"Kadınlar ekonomik hayatta var olsun, kimseye muhtaç olmasın diye projeler geliştiriyoruz. Kadınların emeği sadece bir övgü değil, toplumun gelişmesi için en temel değerdir. Mezitli’de de kadınlarımızın bu üretim sürecine dahil olması bizleri gururlandırıyor."

Sınıf Farkı Yok, Paylaşım Var!

Ramazan ayının ruhuna değinen Seçer, kurulan bu sofraların en büyük özelliğinin eşitlik olduğunu vurguladı: "Bu sofrada zengin-fakir, makam-mevki farkı yok. Herkes aynı lokmayı paylaşıyor. Mersin, barışın ve kardeşliğin kentidir." Ayrıca bölgedeki savaşların son bulması temennisinde bulunan Seçer, Türkiye’nin birliği ve beraberliği için 86 milyonun tek vücut olması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Tuncer: "Kavga Değil, Bir Olma Zamanı"

Ev sahibi Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ise Ramazan’ın birleşmek ve barışmak olduğunu ifade ederek, "Hangi siyasi görüşte olursak olalım, başka Türkiye yok. Bugün birlik olma zamanıdır" mesajını verdi.


Okunma : 550

Etiketler : #Mersin #VahapSeçer #Mezitli #MersinBüyükşehir #AhmetSerkanTuncer #KadınEmeği #Ramazan2026 #Dayanışma #MersinHaber #SosyalBelediyecilik



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA