3 Haziran 2024 Pazartesi

17:29   RIZE`DE ``ÇAY MITINGI``NE KATıLAN ÜRETICILERINDEN ÇAĞRı: ``YAŞ ÇAY ALıM FIYATı EN AZ 25 TL OLMALı``   17:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDIYELER BIRLIĞI`NDE 14 YÖNETICIDEN 8`INI CHP ALACAK 6`SıNı DIĞER PARTILERE VERECEK"   16:33   RIZE’DE ÜRETICININ TALEBI: "ÇAY KANUNU ÇıKARıLSıN"   15:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI, LGS SıNAVıNA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE SU İKRAM ETTI   15:02   CHP`DEN RIZE`DE "ÇAY MITINGI"...    14:35   LGS SıNAVı SONA ERDI... ÖĞRENCILER EN ÇOK SAYıSAL DERSLERDE ZORLANDı   13:46   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MITING ÖNCESINDE RIZE`DE ÇAY ÜRETICILERINI ZIYARET ETTI   13:41   CHP HEYETI SEÇIMIN TEKRARLANDıĞı PıNARBAŞı`NDA...    12:48   KÜÇÜKÇEKMECE`DE ÇÖKEN ÜÇ KATLı BINA... İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA İSTANBUL`A GITTI   11:27   TBMM`DE BU HAFTA... KRIPTO VARLıKLARA ILIŞKIN KANUN TEKLIFI GÖRÜŞÜLECEK, MERKEZ BANKASı BAŞKANı KARAHAN PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU`NA SUNUM YAPACAK   09:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI SPOR KULÜBÜ, SÜPER LIG`E ÇıKTı   09:29   "FILISTIN İÇIN BIN GENÇ" GRUBU: 10 ARKADAŞıMıZ ŞAFAK OPERASYONUYLA GÖZALTıNA ALıNDı   01:44   ÖZGÜR ÖZEL: “GÖZALTıNA ALıNAN ÖZEL SEKTÖR ÖĞRETMENLERININ TABAN MAAŞ VE GÜVENCELI ÇALıŞMA TALEPLERININ YANıNDAYıZ”   01:32   BELEDIYELERDEKI NORM KADRO ILKE VE STANDARTLARıNA ILIŞKIN YÖNETMELIKTE DEĞIŞIKLIK YAPıLDı   16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:55   MERSIN’DE MARDINLILER DAYANıŞMA GECESINDE BIRARAYA GELDI   15:07   MSB: ZEYTIN DALı BÖLGESINDE 6 PKK`Lı TERÖRIST ETKISIZ HALE GETIRILDI   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU  
 
     
   

Başkan Tarhan, Kılıçdaroğlu’na Mezitli’yi anlattı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile video konferans sistemi üzerinden görüştü.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 05:05   Okunma : 1388

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile video konferans sistemi üzerinden görüştü.

Kılıçdaroğlu tarafından ilçe belediye başkanlarını buluşturan toplantıda; belediyelerin “Güç ve Etki” analizi, ‘Tehditler’ ve ‘Fırsatlar’ maddeleri tartışıldı. Mezitli’de gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Başkan Tarhan, projelerin hayata geçirilmesinde yaşanılan zorluklara da değindi. Belediyelerin 2 yıllık sürede yapılanlar ve bundan sonraki yol haritasının masaya yatırıldığı ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un koordine ettiği toplantıda, Belediyelerin “kentsel dönüşüm” ve “gençlik/istihdam” politikaları da ayrı ayrı gündem maddeleri olarak konuşuldu. Bu konuda geliştirilebilecek yeni projeler değerlendirildi.

Yaptığı konuşmada karşılaştıkları yasal zorluklara değinen Başkan Tarhan, “Tüm bu olumsuz koşullara rağmen çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye ortalamasının yüzde 5,5 üzerinde nüfus artış oranı olan kentimiz, 2019’da konut satış oranında yüzde 80 artışla Türkiye’nin en fazla büyüyen ilçesi oldu. Planladığımız şekilde kaynaklarımızı verimli kullanarak hizmetlerimize aksatmadan devam ediyoruz” dedi.

Korona Virüsü sürecinden de bahseden Başkan Tarhan, “Özellikle pandemi sürecinde esnaflarımıza destek olmak amacıyla 2021 yılı Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergisini belediye olarak üstleneceğiz. Yine eğitim desteklerimiz aralıksız devam edecek. Bu yıl üniversitede okuyan 588 öğrencimize eğitim yardımı, uzaktan eğitime ulaşmakta zorluk çeken öğrencilerimize, EBA Destek Merkezinin yanı sıra Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemizde ve Gençlik Kültür Evimizde internet ve bilgisayar desteği veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tablet dağıtım kampanyaları düzenledik. Kız öğrencilerimiz için Öğrenci Evimiz var” dedi.

İstihdam alanında da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Tarhan, “Kadrolu olsun, KHK’lı olsun emekliliği gelmiş tek bir işçimiz kalmadı. Biz emekliliği gelen çalışanlarımızın çocuklarını işe alarak çalışanımızın emekliliği kendiliğinden istemesini sağladık. Bu yolla hem daha genç ve dinamik bir kadro oluşturduk hem de uzun yıllar emek vererek kentimizin gelişmesine katkı sağlayan çalışanımıza destek olmak istedik. Gençleri de bu sayede işi sahibi yapmış oluyoruz. Yine Çocuk Gündüz Bakımevimizde çok sayıda öğretmenimizin mesleğini yapabilmesi için olanak sağladık. Yine kurslarımızdan belediye olarak hiçbir gelir düşünmeden tüm kazancı eğitim veren öğretmenlerimize katarak önemli bir kazanç sağlamalarının önünü açtık. Aynı zamanda Sokak Ekonomisi adı altında geliştirdiğimiz proje ile 700 kadınımızı iş sahibi yaptık. Bunun yanında önemli caddelerimizde çiçek üretimi yapan vatandaşlarımız için stantlar oluşturuyoruz. Mezitli’de üretim yapıp ta bunu kazanca dönüştürmek isteyen her vatandaşımıza sağlanan olanak var” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAŞKAN, TARHAN, KILIÇDAROĞLU’NA, MEZİTLİ’Yİ, ANLATTI, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA