3 Aralık 2025 Çarşamba

15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”   14:25   "OKULLARDA 1 ÖĞÜN ÜCRETSIZ YEMEK" DAVASı DANıŞTAY’DA...   14:23   MHP LIDERI BAHÇELI’DEN ÖZEL’E "TEBRIK TELEFONU"... ÖZEL, KENDISINI ARAYAN LIDERLERE TEŞEKKÜR ETTI   10:03   MERSIN ESOB 2025’I DEĞERLENDIRDI, 2026’NıN YOL HARITASıNı AÇıKLADı   09:49   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 2025’TE 500 HANEYE TEMIZLIK VE BAKıM ELI   09:25   YEREL TOHUMDAN İKLIM DOSTU PROJELERE: MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜKŞEHIR DAMGASı   01:50   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN NET MESAJ: ‘KAYBEDEN LIDER KALMAZ, CHP SAHICILIKLE IKTIDARA YÜRÜYOR’”   21:30   TARSUS’TA MECLIS GÜNDEMI YOĞUN: KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN ULUSLARARASı ÖDÜLE   21:03   “SAVUNMA SUSMADı: BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN TUTUKLU AVUKATLAR İÇIN ADALET ÇAĞRıSı”   20:31   “SERAP AVCı DAVASıNDA BEŞINCI CELSE: ERKEK ŞIDDETINE KARŞı ADALET ARAYıŞı”   20:25   MERSIN LIMANı’NDA ŞOK OPERASYON: İTALYA’YA KAÇıRıLACAK 44 GÖÇMEN KONTEYNERDE YAKALANDı!   20:19   TOROSLAR’DA ENGELSIZ BIR GÜN   20:15   MERSIN’DE ULAŞıMDA SESSIZ DEVRIM: 18 ELEKTRIKLI OTOBÜS YOLLARDA   15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"  
 
     
   

Noel Ayinine Katılan Başkan Seçer’den Birlik Ve Beraberlik Mesajı ,Bu Kentte Yaşayan Hiç Kimse Yalnız Değildir, Bizim Kardeşimizdir


Başkan Seçer, Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde Noel arifesinde düzenlenen ayine katılarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mersin’in kültürel ve inançsal çeşitlilik bakımından çok zengin bir kent olduğunu vurgulayan Seçer, “Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değildir. Bizim kardeşimizdir” diye konuştu. İnsanlığın salgında zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Seçer, “Doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik, adaletli, hakkaniyetli olmak; insanlarla hangi dinden olursa olsun kardeşçe yaşamak ortak hedefimiz. Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz. Dualarımızda bu mücadele sürecinde dünyanın bu illetten bir an önce kurtulması olacak” dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2020 Cuma 08:56   Okunma : 1853

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Latin İtalyan Katolik Kilisesi’nde Hristiyan vatandaşların Noel Bayramıiçin düzenlenen ayine katıldı. Peder RoshamCordeiro’nun yönettiği ayinde mum yakıldı, ilahiler ve İncil’den bölümler okunup dualar edildi. Başkan Seçer, Mersin’in kültürel ve inançsal çeşitlilik bakımından zengin bir kent olduğunu vurgulayarak, “Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değildir. Bizim kardeşimizdir” dedi.

“Dualarımızda dünyanın bu illetten bir an önce kurtulması olacak”

Ayine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ile Latin İtalyan Katolik Kilisesi cemaati katıldı.

Latin İtalyan Katolik Kilisesi cemaatinin Noel Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına başlayan Seçer, Noel’in tüm dünyaya önce sağlık getirmesini temenni etti. Dünya olarak pandemide çok önemli bir süreçten geçildiğini vurgulayan Seçer, şunları söyledi:

“Hangi dinden, hangi ırktan, hangi bölgeden, hangi milletten olursak olalım, şu anda mücadele ettiğimiz bir tek düşman var o da koronavirüs. Önemli acılar yaşıyor insanlık. İnsanlık tarihinin geçmişten bugüne belki de en önemli süreçlerini yaşıyoruz. Elbette bilimin ışığında, aklın yol göstericiliğinde bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Ama bunu yaparken de hangi dinden olursak olalım, hangi yöreden olursak olalım, Allah'ımız tek. Doğruluk, dürüstlük, yardımseverlik, adaletli, hakkaniyetli olmak, insanlarla hangi dinden olursa olsun kardeşçe yaşamak ortak hedefimiz. Hepimiz aynı Allah’ainanıyoruz. Dualarımızda bu mücadele sürecinde dünyanın bu illetten bir an önce kurtulması olacak.”

“Bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değildir”

Noel ayinini izlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Seçer,“Mersin ülkemizin, bölgemizin, dünyanın çok güzel bir yerleşim yeri. Çok müstesna, çok ender rastlanır, her türlü güzelliğe sahip bir kent. Başta insanıyla, insan çeşitliliğiyle, Allah'ın lütfettiği doğasıyla, kuşuyla, kurduyla, bitkisiyle, çiçeğiyle, deniziyle muazzam bir şehirde yaşıyoruz. Burada birlik içerisinde yaşayacağız. Beraberlik içerisinde yaşayacağız. Kardeşlik içerisinde yaşayacağız. Bu kentte yaşayan hiç kimse yalnız değildir. Bizim kardeşimizdir. En sıkıntılı gününde de, en mutlu gününde de, en özel gününde de biz o kardeşimizin yanında olacağız. Çok teşekkür ediyorum.Tüm cemaatinizin Noel’ini kutluyorum” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, NOEL, AYİNİNE, KATILAN, BAŞKAN, SEÇER’DEN, BİRLİK, VE, BERABERLİK, MESAJI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA