23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

Büyükşehir,Minikleri Soğuyan Havalarda Kıyafet Evi İle Giydiriyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi, kış aylarının gelmesi ile birlikte çocukların mont ve bot ihtiyaçlarını da karşılıyor. Mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi sayesinde dar gelirli aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor.Büyükşehir Belediyesi Kıyafet Evi bugüne kadar toplam 2 bin 500 aileye, yani yaklaşık 7 bin 500 çocuğa ulaştı.

 

Tarih : 5 Ocak 2021 Salı 00:07   Okunma : 1398

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kıyafet Evi, kış aylarının gelmesi ile birlikte çocukların mont ve bot ihtiyaçlarını da karşılıyor. Özellikle kış aylarında kullanılması için mont, bot, eşofman ve spor ayakkabı alımı yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı sayesinde aileler kışlıklarını Kıyafet Evi’nden ücretsiz tamamlıyor. Soğuyan havalarda da minikler Kıyafet Evi ile giydiriliyor.

Çalışkan: “Çocuklarımız mutlu olsun, yeni yıla umutla başlasınlar diye çalışıyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü personeli Nesrin Çalışkan,Kıyafet Evi ile bugüne kadar 2 bin 500 aileye ulaştıklarını belirterek, “2 bin 500 ailede ortalama 7 bin 500 çocuğumuzu giydirdik. Yeni mont, eşofman takımı, bot ve spor ayakkabı alımı yapıldı. Çocuklarımız yine mutlu olsun diye, yeni yıla umutla başlasınlar diye onlara bunları sağlamaya çalıştık. Amacımız yine her zamanki gibi çocuklarımızı mutlu etmek, soğuk kış günlerinde onları ısıtabilmek. Başvurularımız hala yoğun bir şekilde devam ediyor. Taleplerimiz çok fazla. Geri dönüşlerimiz de çok güzel. Çocuklar buradan çok mutlu ayrılıyor. Biz projemize coşkulu bir şekilde devam ediyoruz”dedi.

Aileler yılda 3 kez başvuru yapabiliyor

Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak Kıyafet Evi hizmetinden faydalanabiliyor. Kıyafet Evi’nden ihtiyaç sahibi yurttaşlar yaz, kış ve okul sezonu olmak üzere yılda 3 kez, elbise ya da ayakkabı alabiliyor. Kıyafet Evi’nde ağırlıklı olarak çocuk kıyafetlerine öncelik veriliyor.

Pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışılıyor

Kıyafet Evi, pandemi dolayısıyla randevu sistemi ile çalışıyor. Hem aileleri bekletmemek, hem de yoğunluğu engellemek isteyen Büyükşehir Belediyesi, aileleri 1 gün öncesinde arayarak haberdar ediyor ve bu hizmetten faydalanacak vatandaşlar randevu günlerinde gelerek kıyafetlerini seçebiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ÇOCUKLARIN, KIŞLIK, MONT VE, BOTLARI, BÜYÜKŞEHİR’DEN

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA