10 Kasım 2025 Pazartesi

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

Mersin Büyükşehir İtfaiyesi 2020’yi 16 Bin 987 Görevle Tamamladı


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2020 yılında 16 bin 987 görevi yerine getirdi. Yangın ve kurtarmayla ilgili en az olay Şubat ayında yaşanırken, en fazla olaya ise Ağustos ayında müdahale edildi.Başkan Vahap Seçer, İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümünde İtfaiye personelini ağırlayarak, ATA Eğitim Merkezi’ni kuracaklarını ve hazırlıklarda sona gelindiğini açıklamıştı. 2021’de açılacak olan merkezde personellerin eğitimi gerçekleştirilecek.

 

Tarih : 9 Ocak 2021 Cumartesi 19:05   Okunma : 1352

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı,2020 yılını toplam 16 bin 987 görevle tamamladı. Tüm Türkiye’yi yasa boğan Elazığ ve İzmir’de meydana gelen depremlerde de arama kurtarma çalışmalarına müdahale eden itfaiye personeli, Mersin’de Şubat ayında 514 yangın ve kurtarma olayına müdahale ederken, Ağustos ayında ise bu rakam 1289’u buldu.

2020’de en fazla görev ‘yangın müdahalesi’ oldu

İtfaiye Dairesi Başkanlığı 96 araç, 596 personel ve 30 hizmet noktasıyla 2020 yılında da görevini yerine getirdi. Büyükşehir İtfaiyesi’nin 2020 yılında tamamladığı 16 bin 987 görevin 6 bin 980’i yangın müdahalesi, 4 bin 586’sı kurtarma operasyonu, 1217’si eğitim ve tatbikatlar olurken, 4 bin 204’ünü ise iş yeri uygunluk raporu, proje onayı ve binaların yangın söndürme yönünden kulanım izni görevi oluşturdu. 

Elazığ ve İzmir depremlerinde de Mersin İtfaiyesi görev aldı

24 Ocak 2020 akşamı meydana gelen Elazığ depreminin de ilk saatlerinde bölgeye ulaşan itfaiye personeli, 11 personelden oluşan ekip, 2 canlı arama-kurtarma köpeği ve 3 araçla arama kurtarma çalışmalarına katıldı. 30 Ekim 2020’de İzmir’de meydana gelen depremde ise 4 araç, 2 K9 arama kurtarma köpeği ve gerekli ekipmanlardanoluşan 15 kişilik ekip, İzmir’de de arama kurtarma çalışmalarında görev aldı.

Büyükşehir İtfaiyesi ekipleri, Eylül ve Ekim aylarında Hatay’da çıkan orman yangınlarına da 4 araç ve 11 kişi ile müdahale bulundu.

2021’de ATA Eğitim Merkezi kuruluyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İtfaiye Haftası’nın 96. yıl dönümünde İtfaiye personelini ağırlayarak, ATA Eğitim Merkezi’ni kuracaklarını açıklamıştı. Başkan Seçer, hazırlıklarda sona gelindiğini belirterek, Burada hem kendi personelimizi hem dışarıdan kamu kurum ve kuruluşlarından, hatta özel sektörden de personelleri eğitebileceğiz” demişti. Büyükşehir, Türkiye’de 9’ncu olacak olan ATA Eğitim Merkezi’ni 2021 yılında 8.5 dönüm üzerine kuracak.

Ayrıca 2021 yılında 2 personel, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde arama kurtarma köpeği eğitici kursu ve iz takip köpeği kursu eğitimi alacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, İTFAİYESİ, 2020’Yİ, 16 BİN 987, GÖREVLE, TAMAMLADI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA