29 Haziran 2025 Pazar

21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ  
 
     
   

Gürsel Tekin: Deprem toplanma alanları FETÖ’ye verildi..


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzeri Türkiye’deki bazı deprem toplanma alanlarının FETÖ’ye tahsis edildiğini iddia etti.

 

Tarih : 17 Ağustos 2017 Perşembe 05:02   Okunma : 2075

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çoğunluğu büyükşehirlerde olmak üzeri Türkiye’deki bazı deprem toplanma alanlarının FETÖ’ye tahsis edildiğini iddia etti. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, özellikle İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi büyükşehirlerde deprem için ayrılmış, deprem toplanma alanları ve deprem dönüşümünde kullanılması gereken yerlerin FETÖ’ye tahsis edildiğini ve konuyla ilgili defalarca soru önergesi vermelerine rağmen hükümet kanadından herhangi bir cevap alamadıklarını söyledi.Tekin, İstanbul Bahçelievler’de FETÖ’ye tahsis edilen 5 toplanma alanından birinin üzerine okul yapılmış olduğunu belirterek, okul arazisiyle ilgili en ufak bir soruşturma açılmazken, çocuklarını bu okula verenlerin ise soruşturulduğunu dile getirdi.

Tekin, “Özellikle İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının kaç tanesi FETÖ terör örgütüne verilmiş? Bugüne kadar FETÖ’ye tahsis edilen bu deprem toplanma alanları ile ilgili en ufak bir soruşturma açılmış değildir. Kimler tahsis etmiş, kimler imar uygulamasını yapmış? Özellikle bir tanesinin üzerinde de okul yapılmış. O okul yapılırken o dönemin hangi bakanı burayla ilgili gereken yardımları yapmış; hiçbirisi soruşturmaya tabi tutulmuş değil. Ama bu okullara çocuklarını veren herkes soruşturulmaya tabi tutuldu. Şimdi merak ediyorum; hepimizin ortak malı olan İstanbul’daki bu deprem toplanma alanlarını kim tahsis etti, tahsis edenlerle ilgili herhangi bir soruşturma yapılacak mı yapılmayacak mı? Hep beraber bekleyeceğiz ve izleyeceğiz” diye konuştu.

“KUMPAS DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR”

Bazı medya organlarında CHP’nin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyen Gürsel Tekin, Maltepe Cezaevinde tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘siyasi rehin’ olarak tutulduğu iddiasında bulundu.

Tekin, “İktidarın siyaseten elde edemediklerini zorbalıkla elde etmeye çalıştığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle OHAL yasalarından faydalanarak toplunun itiraz edebilecek kesimlerini sindirmek, yetmiyor basını medyayı ele geçirmek, yetmiyor siyasi partileri nasıl sindirebilirim arayışı içine giriyorlar. Şu anda tutuklu olan milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun bir siyasi rehin olarak tutulduğunu altını çizerek söylemek istiyorum. Enis Berberoğlu’nun hiçbir terör örgütüyle ilişkisinin olamayacağını iktidar mensupları benim kadar biliyorlar. Enis Berberoğlu üstünden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’nı, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tehdit ve şantajla sindirmeye çalışmanız, FETÖ’nün size öğretmiş olduğu kumpas dönemini yani Ergenekon, Balyoz kumpas dönemini hatırlatıyor. Aynı yöntemi şu anda siz uygulamaya çalışıyorsunuz. Bu kirli alışkanlıklardan vazgeçin. Buradan bir sonuç elde etmeniz mümkün değil.Cumhuriyet Halk Partisi’ne bulaştırmanız hiç mümkün değil. Hele hele söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’ysa kusura bakmayın siyasetinizi yalan, servetinizi talan üzerine kurmuşsunuz ona buna saldırmaya çalışıyorsunuz”dedi.”Ak Parti’nin yolsuzlukla, yoksullukla mücadele ederek, yasaksız bir Türkiye yaratmak iddiasıyla iktidara geldiğini hatırlatan Tekin, “Gelmiş olduğumuz duruma bakın; Türkiye’de herkes susturulmuş, herkes sindirilmiş toplumun namusu, şerefi, haysiyeti, sesi olan Cumhuriyet Halk Partisini tehdit etmeye, şantaj yapmaya kalkışıyorsunuz. Sakın ha! Aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Altını çizerek söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi’ne kuracağınız kumpası, bu çamuru aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Kendi kirli gazetelerinde FETÖ-CHP ilişkisi aranıyor. FETÖ-CHP ilişkisini bulmanız mümkün değil ama FETÖ-AKP ilişkisi tavuk-yumurta ilişkisi gibidir, kırk yıllık bir ilişkidir. Sadece on beş yılla sınırlanamayacak bir ilişkidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğrulardan vazgeçmeyeceğini ifade eden Tekin, CHP olarak hak-hukuk mücadelesine sonuna kadar devam edeceklerini ve önümüzdeki günlerde Çanakkale’de yapacakları kurultaydan sonra da demokrasi ve hukuk mücadelesi konusunda çok önemli adımlar atacakları bilgisini verdi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, gürsel tekin, fetö, türkiye, deprem.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA