27 Haziran 2025 Cuma

21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”   08:30   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HANE HANE HIZMET ATAĞı   20:02   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR  
 
     
   

Kuyuluk Bölgesi Sakinleri Uzun Yıllardır Bekledikleri Kanalizasyon Hattına Kavuştu


Daha temiz ve altyapısı güçlü bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdüren MESKİ, Mezitli İlçesi Kuyuluk, Çamlıca ve Çankaya Mahallelerini uzun yıllardır beklediği kanalizasyon hattınakavuşturdu. 16 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı ile bölgedeki atık sular mevcut kanalizasyon hattına iletilerek, Akdeniz’e ulaştırılıyor.

 

Tarih : 23 Şubat 2021 Salı 18:39   Okunma : 1020

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü,Mezitli İlçesi Kuyuluk bölgesinin yerleşim yerlerindeki kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturdu.Eskiden Kuyuluk Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Kuyuluk, Çankaya ve ÇamlıcaMahallelerinin uzun yıllardır süregelen kanalizasyon sorununun çözümü için başlatılan çalışmalarsona erdi.

Çalışmalar bölgeyi büyük oranda rahatlatacak

İmalatı tamamlanan yaklaşık 16 bin metre kanalizasyon hattı ile üç mahallenin Mersin-ErdemliOtoyolu güneyinde kalan kısmındaki yerleşim yerlerinin atıksuları, Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı’nda bulunan mevcut kanalizasyon hattına taşınıyor. Bu hatlar ile Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilen atıksular, Viranşehir’de bulunan derin deniz deşarjı vasıtası ile Akdeniz’eulaştırılıyor. Daha önce atıksuların vidanjörler vasıtası ile bertaraf edildiği bölgedeki koku problemide böylece gideriliyor. MESKİ’nin başlattığı kanalizasyon hattı çalışmasının sona ermesi, uzunyıllardır kanalizasyon hizmeti bekleyen bölgenin büyük bir kısmını rahatlatması açısından ilk aşamaniteliği taşıyor. İmar yollarının ilgili belediyeler tarafından açılmasının ardından bölgede yapılmasıgereken ve eksik kalan kanalizasyon hatlarının da MESKİ tarafından hızlı bir şekilde yapılmasıplanlanıyor.

“Yaşam seviyesi yükselecek”

Çamlıca Mahalle Muhtarı Abdurrahman Maruk, “1987’de belediyelik olduğumuzdan bu yanasıkıntılarımız çok büyüktü. Vidanjörler çalışırken çok kötü kokular yapıyordu. Öncelikle Vahap Başkanımız’a, MESKİ Genel Müdürümüz’e çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.Mahallemizde çalışmaların yaklaşık yüzde 70’i tamamlandı. Bütün sıkıntılarımız giderildi.Kalan yüzde 30’luk bir kısmımız var. Onun da en kısa zamanda ihalesinin yapılacağınainanıyoruz. Yaşam seviyesi yükselecek. Vidanjörlerden kurtulacağız. Daha güzel, kokusuz,temiz bir mahalle olarak tekrar teşekkür ediyoruz Vahap Başkanımız’a” diye konuştu.

“Daha nezih, daha temiz, daha güzel bir mahalle olacağız”

Çankaya Mahallesi Muhtarı Bülent Ballı, kanalizasyon sorunlarının çözümü için yapılançalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Daha önceki sorunlarımız şöyleydi; birkahvaltı yapacağımızda kokularla yaşadığımız günlerdi. Şimdi daha nezih, daha temiz, dahagüzel bir mahalle olacağına eminiz. Tabii ki Vahap Seçer Başkanım geldiğinde bu sözü devermişti. Teşekkür ediyoruz. Birinci etabımız bitti. Allah razı olsun. İkinci etabı da bir an öncebaşlatacağının sözünü vermişti. Daha güzel bir Kuyuluk için, daha güzel bir Çankaya ve Çamlıca için Vahap Seçer’den bu ikinci talebimizi de istiyoruz. Daha önce altyapısıolmadığından hiçbir zaman kaldırım, yol çalışmaları yapamıyorduk. Fakat şimdi altyapımıztamamlandı. Üst yapımıza daha olumlu katkısının olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kuyuluk Mahalle Muhtarı Muhammet Denli de çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek,“Bizim yıllardır kanalizasyonla ilgili bir sıkıntımız vardı. Vahap Başkanımız seçimde de bizesöz vermişti. Allah’a çok şükür mahallemizde yüzde 90’ı halloldu. Kuyuluk Mahallesi’ndekanalizasyon sorunu çözüldü. İkinci plan yapılması gereken ihaleyi de Vahap Seçer Başkanımız’ın yapacağına inanıyoruz. Biz de bu pis kokulardan, sinekten korunuruz. İnşallahgüzel yaşayabileceğimiz mahallelerden biri olacak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MESKİ, KUYULUK, ÇAMLICA, ÇANKAYA, MAHALLELERİNE, 16 BİN, METRE, KANALİZASYON, HATTI, KAZANDIRDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA