10 Aralık 2025 Çarşamba

16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI  
 
     
   

Büyükşehir Personeli Doğru İlk Yardımı Öğreniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi,bir yıl önce hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor. Eğitimlerle, personelin temel sağlık bilgisinin artması, ilk yardım bilgi ve becerisini kazanarak doğru ve bilinçli ilk yardım yapabilmesi amaçlanıyor.

 

Tarih : 6 Mart 2021 Cumartesi 10:50   Okunma : 971

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor.Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı bir şekilde açılan İlk Yardım Eğitim Merkezi ile personel eğitim almaya ve acil durumlar için bilinçlenmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ek hizmet binasında yer alan,6 eğitmen ve bir mesul müdürün bulunduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele verilecek eğitim planı hazırlanıyor.

Eğitimi tamamlayanlar onaylı ilk yardım sertifikası alıyor

Oluşabilecek kazalarda ölüm ve sakatlık riskinin azalması için ilk yardım eğitimine önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün eğitim alan personel sayısını artırıyor. Eğitimler 16 saat sürüyor ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası alıyor.

İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele; temel ilk yardım uygulamaları,hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donma durumlarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma ve hasta taşıma teknikleri konularında ilk yardım eğitimleri veriliyor.

Amacımızhalka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde İlk Yardım Eğitmeni olarak görev yapan Sonay Kılıç, olası kazalarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın hayati önem taşıdığını vurguladı.Amaçlarının personelin acil durumlarda müdahale bilgi ve becerisini artırmak olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlk yardımda temel nokta eğitim almış kişiler tarafından yapılması. Bizim de amacımız tüm personelimizeilk yardım eğitimleri vererek halka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak. Parkta, okulda, sokakta, iş yerlerinde, otobüste oluşabilecek istenmeyen kazalarda acil sağlık hizmetlerine ulaşana kadar etkili ve doğru müdahalelerle insanların hayata tutunmalarına yardımcı olmak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, PERSONELİ , DOĞRU , İLK YARDIMI , ÖĞRENİYOR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA