20 Ekim 2025 Pazartesi

15:57   TOROSLAR’ıN KADıN VOLEYBOL TAKıMıNDAN GALIBIYET SEVINCI   15:55   GÖKHAN GÜNAYDıN: TÜRKIYE’YI HUKUK DEVLETINDEN DAHA FAZLA UZAKLAŞTıRMAYA KIMSE YELTENMESIN   15:53   ANKARA KADıN PLATFORMU, ROJIN KABAIŞ IÇIN ADALET BAKANLıĞı ÖNÜNDE   15:52   GAZZE’DE ATEŞKES, İSRAIL TARAFıNDAN 80 KEZ IHLAL EDILDI   15:49   KKTC SEÇIM SONUÇLARı NE ANLAMA GELIYOR: KUZEY KıBRıS’TA ERHÜRMAN “TUFANı”   14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan:Votka mı, şarap mı dersiniz..


CHP yönetimi ve AKP’nin ardından Çanakkale’deki Adalet Kurultayı’nda içki içildiği iddialarına yorumda bulunan Erdoğan, "Malazgirt’te 50 bini aşkın genç geldi. Çanakkale’ye gidenler votka mı dersiniz şarap mı dersiniz ama bizim gençlerimiz ’tek bayrak tek millet t

 

Tarih : 29 Ağustos 2017 Salı 07:03   Okunma : 2577

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ndeki atletli fotoğrafına yaptığı çıkışlardan sonra şimdi de CHP’nin 'Adelet Kurultayı'nı hedef aldı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 693 ve 394 sayılı KHK'lara ilişkin olarak "KHK’lar ihtiyaçtan doğan adımlardır. Bunlar durup dururken olmuyor" yorumunu yaptı.

KHK ile MİT'in Başbakanlık'tan alınarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Devletin başı istihbaratta en önemli bilgileri istihbaratları alması gereken kişi değil midir? İstihbaratın başı devletin başına bizzat bağlı olmazsa devlet hareket kabiliyetini kaybeder" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

ÇANAKKALE'YE GİDENLER VOTKA MI DERSİNİZ ŞARAP MI DERSİNİZ..."

Gençler için ne düşündüğünün ve hayalinin sorulması üzerine Erdoğan, “Biz iktidar olduğumuz zaman sadece seçmen konumunda olan 18 yaşındaki gençler vardı. Onların seçilme hakkı yoktu. Seçilme yaşını 30’dan 25’indirdik, daha sonra 18’e indirdik. Niye 18’e indirdik, gence verdiğimiz önemden dolayı. Gencine güvenmeyen geleceğin Türkiye’sini kuramaz. Seçme hakkını veriyorsun, seçilme hakkını vermiyorsun. Zor olan seçilmek değil, seçmektir. 18-25 yaş arası gençlerle iftihar edeceğiz. Burada olması gereken bizim gençlerimizi en ideal şekilde yetiştirmemiz, okullarımızdan mezun etmemiz ve hayata o şekilde buluşturmamız. Geleceğin Türkiye’sini buna göre hazırlamamız. Ben gençliğimize inanıyorum. Malazgirt’te 50 bini aşkın genç vardı. Bu gençler oraya aşkla, heyecanla geldiler. Onlar bir grup Çanakkale’ye gidenler gibi değildi. Onlar farklıydılar. Çanakkale’ye ‘adalet istiyoruz’ diye gidenler maalesef şehit mezarlarının olduğu yerlerde kimisi votka mı, şarap mı, bira mı içersiniz, bunu konuşurlarken, bizim gençliğimiz orada tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedi” açıklamasında bulundu.

“ZAMAN ZAMAN ÇAT KAPI YAPARIM”

"Çankaya’da bir harekat merkezimiz yoktu ama Beştepe’de bir harekat merkezimiz var. Burada sadece bakanlarımızın değil önemli kurumlarımızın da temsilcileri var ve burası 24 saat çalışır. Ne oluyor ne bitiyor. Hangi bakanlıkta ne oluyor hepsi anında bu merkeze bunu geçerler biz de bütün Türkiye’yi bu merkezden izleriz. Zaman zaman çatkapı yaparım. Bu merkezden ayrıca 81 ilin valisi ile görüşme imkanım var. Gerektiğinde oradan bağlantıları kurarız o ilden öğrenmemiz gereken ne varsa öğreniriz."

Milletvekiline özel mahkeme

"KHK’lar ihtiyaçtan doğan atılmış adımlardır. Bunlar durup dururken olmuyor. Şu anda bu söylediğiniz milletvekilleri ile alakalı konular noktasında bizim hızla mesafe almamız lazım adımlar atmamız lazım. Şu anda Ankara başkentimiz Parlamento burada. Bunları farklı yerlerde devam etmesinden ise bunu başkent Ankara’da sürdürmenin çok daha isabetli olacağı kanısına varılmıştır. Burada bu adımın atılması Başsavcılık Ağır Ceza tarafından bunun yürütülmesi çok daha isabetli olacağı kanısına varılmıştır. Ana muhalefet de kendisine bir yol bulması lazım. Yaptıklarıyla sadece suyu bulandırıyor. Hükümetimiz attığı adımla yoluna devam ediyor. Bu kararı zaten istişare ederek aldık ve ülkemiz için çok faydalı olacağı kanaatindeyim."

Son KHK’deki MİT değişikliği

"Devletin başı istihbaratta en önemli bilgileri istihbaratları alması gereken kişi değil midir? İstihbaratın başı devletin başına bizzat bağlı olmazsa devlet hareket kabiliyetini kaybeder. İstediğim anda istediğim şekilde bu istihbari bilgiler bize gelsin ki biz de atmamız gereken adımları buna göre atalım. Büyük devletlerin hepsinde istihbarat devletin başına bağlıdır. ABD'de, Fransa'da hepsinde devlet başkanına bağlıdırlar. Parlamenter demokrasilerde bu başbakanlara bağlıdır.

Biz şimdi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilk adımı attık. 2019 Kasım ayında da ikinci adımı atacağız ve o tarihten sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çok daha güçlü şekilde devam edecektir. Bundan sonraki sürecin güçlenerek devamı gerekmektedir. 15 sene önce MİT'in ciddi bir portföyü yoktu şimdi var. İslam dünyasında var batıda var. Buralarda çok ciddi bir iletişim söz konusu. Bu olmadan bunu yürütemezsiniz ki."

Paylaş :
Etiketler :  chp, adalet kurultayı, çanakkale, erdoğan.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA