24 Haziran 2025 Salı

11:20   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:10   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:35   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:24   ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU  
 
     
   

Hem eğlendiler hem resim yaptılar


19. Geleneksel Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması’nda yüzlerce çocuk çizdikleri resimlerle pandemiyi anlattı.

 

Tarih : 14 Haziran 2021 Pazartesi 13:22   Okunma : 1355

Mersin Yenişehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 19.’su yapılan Geleneksel Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması’na yüzlerce çocuk katıldı. Geleceğin ressamları hem eğlendiler hem pandemi konulu resimler yaparak yeteneklerini sergilediler.

Sadece Mersin’in değil Türkiye’nin de en seçkin ve prestijli çocuk resim yarışması olan Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışması bu yıl Mersin Yenişehir Belediyesinin organizasyonu ve desteğiyle yapıldı.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte çocuklar Yenişehir Belediyesinin sağladığı resim malzemelerini kullanarak pandemi konulu resimlerini yaptılar, ardından ‘Da Vinci Bana Dedi Ki!” adlı oyunu izlediler. Çocuklar ve aileleri Leonardo da Vinci’nin 500. Ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ve Yenişehir Belediyesince Mersin’e getirilen “Leonardo Da Vinci’ye Saygı” sergisini de gezdiler.

Yarışmaya katılan çocuklar aileleriyle birlikte renkli etkinliklere katılırken ressam Ahmet Yeşil, sanatçı ve akademisyen Veli Mert, eğitimci Aynur Sakuçoğlu, eğitimci Raif Çakmak, resim öğretmeni İbrahim Tokaslan ve resim öğretmeni Hatice Karadağ’dan oluşan seçici kurul, geleceğin ressamlarının ürünlerini özenle inceledi.

Seçici kurulun incelemesi sonucunda 6-8 yaş kategorisinde Duru Şahin, Ayşegül Aslan, Azra Duru Çalışkan; 9-11yaş kategorisinde Defne Tanrıkulu, Defne Okşar, Mert Özteb; 12-15 yaş kategorisinde Ece Aytan, Ecrin Laçin Paylat, Ege Yavuz Yolcu’nun eserleri dereceye girdi.

Dereceye giren çocuklara ödül olarak tablet verilirken katılımcı tüm çocuklara da resim malzemesi ve katılım belgesi verildi. Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Sakuçoğlu,“19.’sunu gerçekleştirdiğimiz Geleneksel Ahmet Yeşil Çocuk Resim Yarışmasına Yenişehir Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz” diyerek, yarışmaya katılan tüm çocukları kutladı. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sakuçoğlu, “Bundan sonra her yıl bu anlamlı yarışmayı geliştirerek Yenişehir Belediyesi olarak geleceğin sanatçılarının yetişmesine destek olacağız. Aileleri çocuklarının geleceği için gösterdikleri bu sorumluluktan dolayı ayrıca kutluyorum. Bu yarışmada ödül alan yarışmacılarımızın resimleri Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezimizde fuaye alanında sergilenecek.” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, 19. GELENEKSEL, AHMET YEŞİL, ÇOCUK, RESİM, YARIŞMASI, YENİŞEHİR, BELEDİYESİ, LEONARDO DA VİNCİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA