10 Temmuz 2025 Perşembe

21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI  
 
     
   

Akşener Adana’da:


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’da esnaf ve yurttaşın sorunlarını dinledi. Adanalı yurttaş seçim istedi, hükümete tepki gösterdi. Bütün parasını karpuza yatırdığına söyleyen restoran işletmecisi bir kadın, tepkisini “Bütün varımı yoğumu ben karpuza yatırdım bu yıl. Şimdi 500 ton karpuzum duruyor. İhracat yok. Ne yapacağım bilemiyorum. İç piyasa yok. AK Partili’nin hiçbiri bana bakmaz. Eğer, halksak yeter” sözleriyle dile getirdi.

 

Tarih : 14 Haziran 2021 Pazartesi 23:49   Okunma : 967

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana’da esnaf ve yurttaşın sorunlarını dinledi.  Adanalı yurttaş seçim istedi, hükümete tepki gösterdi. Bütün parasını karpuza yatırdığına söyleyen restoran işletmecisi bir kadın, tepkisini “Bütün varımı yoğumu ben karpuza yatırdım bu yıl. Şimdi 500 ton karpuzum duruyor. İhracat yok. Ne yapacağım bilemiyorum. İç piyasa yok. AK Partili’nin hiçbiri bana bakmaz. Eğer, halksak yeter” sözleriyle dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adana'da Ceyhan ve Seyhan ilçe esnafının sorunlarını dinledi. Akşener, esnaf ziyaretinin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti.

“EĞER HALKSAK YETER”

Derdini gözyaşları için de anlatan bir yurttaşa boynundaki şalı çıkarıp verdi, gözyaşlarını silmesini istedi. Akşener ve yurttaş arasındaki diyalog şu şekilde:

“Akşener: Rahatlayın, sakinleşin. Üzgünsünüz.

Yurttaş: İnanın rol yapmıyorum.

Akşener: Niye şov yapasın kardeşim.

Yurttaş: Benim hayatımda ilk defa bu iki yıldır çektiğim çileyi bir ben bilirim bir de Allah bilir. Bütün varımı yoğumu ben karpuza yatırdım bu yıl. Bodrum’daki restoranım iş yapmıyor pandemiden dolayı. Anlatamıyorum işte, derdim bu.

Akşener: Ne kadar yatırım yaptınız?

Yurttaş: 450 bin liraya yakın para yatırdım.

Akşener: Ne oldu şimdi?

Yurttaş: Hepsi duruyor, şimdi 500 ton karpuzum duruyor. İhracat yok. Ne yapacağım bilemiyorum. İç piyasa yok. Ne yapalım ben? AK Partili’nin hiçbiri bana bakmaz. Ama yeter, eğer halksak yeter. Neye elimi atarsam atayım, yok oluyor. Ne yapacağım ben.

"BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Akşener ve esnaf arasındaki diyaloglar şöyle:

“Esnaf: Destek dediler yani hiçbir şekilde yardım da alamıyorum ben bu destekten.

Akşener: Hiç almadınız mı?

Esnaf: Hiçbir şekilde yok, destek yok. Ama ben üç ay dükkanımı kapattım benim dükkan kiram geldi. Toptancıma borçlarım var, faturalarım var, ben nasıl yapacağım bunu? Cevap alamadık. Biliyorsunuz Türkiye’nin genel halini. Bizim umudumuz kalmadı. Gelecekten umudumuz kalmadı. Bu arada ben AK Parti Kurucu Kadın Kolu Başkanlığı yaptım. 18 yıl ben AK Parti’ye hizmet ettim. Ama nefret ettim. 

Akşener: Bakın ben hiç bilerek girmedim.

Esnaf: Ben hakkımı helal etmiyorum. Yöneticilikte yaptım, üç yıl kadın kolu başkanlığı da yaptım kurulma aşamasında. Çok hizmet ettim. Ama emin olun ben artık hiçbir şekilde.

"ALDIĞIMIZI YERİNE KOYAMIYORUZ. YERİNE KOYDUĞUMUZU SATAMIYORUZ"

Akşener: İşler nasıl?

Birinci esnaf: İşler sıkıntılıyız.

Akşener: Bugün hiç siftah yaptınız mı?

Birinci esnaf: Yaptık ama 50 lira, 100 lira mesela.

Akşener: Kira mı bura?

Birinci esnaf: Kira.

Bunların giriş fiyatlarının artmasından çok şikayet var.

İkinci esnaf: Her gün artıyor. Maalesef her gün daha kötüye gidiyor. Aldığımızı yerine koyamıyoruz. Geri yerine koyduğumuzu satamıyoruz. İnsanların artık burasına geldi.

"ALIŞMIŞIZ, ‘ŞÜKÜR’ DİYORUZ"

Akşener: Arkadaşlar, işler nasıl?

Esnaf: Başkanım alışmışız şükür diyoruz. Biz şükür kavramını biraz sanki yanlış algılıyoruz. Niye daha iyi olmasın, kısmını araştırmıyoruz. Herkes bir şükür diyor tamam olana şükür ama daha iyi olabilecek imkanlarımız var. Ülkemiz bundan çok daha iyilerini hakkediyor. Bunun için de mücadele ediyorsunuz… Şu dükkanımdaki ürünlerin yüzde 50’si dolar üzerinden alıyorum. Her aldığım ürünü bir sonraki aldığımda zamlı alıyorum ama o zammı yansıtma şansım yok. O yüzden kardan gidiyor.

Akşener: Kredi borcunuz var mı?

Esnaf: Olmayan yok herhalde. Hükümetimiz dedi ki ‘çalışma, para kazanma ama borcunu öde.’ Bankayı açtı. Sistemleri açtı. Vergi dairesini açtı ama ne ile ödeyeceğim kimse sormadı. Neyle ödeyeceğiz, kimse sorgulamadı. Sonrasında ‘Hakkını helal et’ dedi. Biz dedik ki, hakkımızı helal etmiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, İYİ PARTİ, ADANA, GENEL, BAŞKAN, AKŞENER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA