26 Haziran 2025 Perşembe

11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.  
 
     
   

Sınır Tanımayan Gazeteciler: Cumhurbaşkanı Erdoğan ’Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne Girdi


Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne dahil etti. RSF, Erdoğan için "Kendisini övmeyen medyadan hoşlanmıyor" tespiti yaptı.

 

Tarih : 5 Temmuz 2021 Pazartesi 14:56   Okunma : 1185

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Örgütü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ne dahil etti. RSF, Erdoğan için "Kendisini övmeyen medyadan hoşlanmıyor" tespiti yaptı.

RSF, en son 2016 yılında yayınladığı Basın Özgürlüğü Karşıtları Listesi’ni bu yıl yeniledi. Basın üzerinde baskı oluşturan liderlerin sıralandığı listede, bu yıl 37 devlet ve hükümet başkanının ismi yer aldı. O isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu.

RSF, Erdoğan ve Türkiye için şu değerlendirmeleri yaptı:

“OHAL, ERDOĞAN'A EŞİ GÖRÜLMEMİŞ SAYIDA GAZETECİYİ TUTUKLAMA FIRSATI VERDİ”

“Erdoğan, medyadan hoşlanmıyor. Daha doğrusu; medyanın itaatkar ve uysal olmasından, onu övmesinden hoşlanıyor. Eleştiriler, sadece her türlü kötüye kullanıma uygun Terörle Mücadele Yasası’yla değil ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçuyla da kovuşturmaya maruz kalıyor. Erdoğan, farklı siyasi ve ekonomik araçlarla hemen hemen tüm büyük medya gruplarını (özellikle de televizyonları) kontrol ediyor. Temmuz 2016'da başarısız bir darbenin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal, kendisine eşi görülmemiş sayıda gazeteciyi tutuklama ve 100'den fazla gazete, dergi, TV kanalı ve radyo istasyonunu kapatma fırsatı verdi."

“HÜKÜMETE YAKIN OLANLARI KÖTÜ YANSITAN HABER RUTİN OLARAK SANSÜRLENİYOR”

Solcu, Kürt yanlısı, Gülen yanlısı, laik veya milliyetçi fark etmeksizin eleştirel olarak değerlendirilen herhangi bir gazeteci veya medya kuruluşu, kovuşturmaya tabidir. 2020'de yaklaşık 50 gazeteci, Yunanistan sınırındaki Suriyeli mültecilerin durumu veya Covid-19 salgınıyla ilgili haberleriyle bağlantılı olarak kısa süreliğine tutuklandı. Hükümete yakın önde gelen kişileri kötü yansıtan herhangi bir çevrimiçi haber de rutin olarak sansürlenir.”

LİSTEDE PUTİN, ALİYEV DE VAR

RSF'nin hazırladığı 37 kişilik listede yer alan isimlerden bazıları şunlar:

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah Al Sisi, Belarus Devlet Başkanı Alex Lukashenko, İran Dini Lideri Ali Humeyni, Suriye Devlet Başkanı Başar Al Asad, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un ve Mynmar’ın şu anki lideri Min Aung Hlaing."

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, SINIR, TANIMAYAN, GAZETECİLER, CUMHURBAŞKANI, ERDOĞAN, BASIN, ÖZGÜRLÜĞÜ, KARŞITLARI, LİSTESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA