26 Haziran 2025 Perşembe

11:55   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:50   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   10:42   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:29   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:09   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:04   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:49   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:41   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:05   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:59   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:55   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:08   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:06   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:03   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:59   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:17   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:05   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:10   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:45   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.  
 
     
   

CHP’li Antmen: Yazlık saray inşaatında Salda Gölü kumları mı kullanıldı


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Erdoğan’ın Marmaris Okluk Koyundaki yazlık sarayı ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 7 Temmuz 2021 Çarşamba 05:08   Okunma : 803

Marmaris’te inşa edilen ve 'Yazlık Saray' olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi’yle ilgili yerleşkenin mimarı Şefik Birkiye projenin görsellerini kendi internet sitesinden paylaşması üzerine tartışmalar yeniden yoğunlaştı, CHP konuyu Meclise taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen “Cumhurbaşkanlığının Muğla Marmaris Okluk Koyundaki yazlık saray inşaatında Salda Gölü kumları mı kullanılmıştır? Bu iddia doğru ise Salda Gölü’nden ne kadarlık kum bu bölgeye getirilmiştir? Dünya’da eşi benzeri olmayan ve ayak dahi basılmaması gereken göl kumu hangi akıl ve vicdanla saray inşaatında kullanılmıştır?” diye sordu.

"VATANDAŞTAN TASARRUF İSTENİRKEN..."

Önergesinde Muğla Marmaris Okluk Koyundaki Recep Tayyip Erdoğan’ın 300 odalı yazlık sarayının inşaatına Nisan 2017’de başlandığını ve bu saray için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden şu ana kadar 640 milyon lira harcandığını kaydeden Antmen “Bu yıllar arasında hem ekonomik kriz hem de koronavirüs pandemisi yaşanmış ve halkın çok önemli bir bölümü daha da fakirleşmiştir. Ancak yazlık saray inşaatlarına salgın döneminde de devam edilmiştir. Vatandaştan tasarruf istenirken bu saray için yapılan harcamalarda herhangi bir kısıtlamaya gidilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

SALDA KUMU MU?

Farklı büyüklükte 5 yapının yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Yazlık Saray’ın hemen yakınında ise üç bloktan personel lojmanları inşa edilirken 10 bin 966 metrekarelik dolgu alanı ise özel kum ve çakılla doldurulup plaj haline getirildiğini söyleyen CHP’li Vekil “Deniz kenarına doldurulan kumların ise Dünya’da örneği olmayan ve Amerikan Uzay Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından eşi ve benzerinin olmadığı ve ayak dahi basılmaması gerektiği yönünde bilimsel açıklamaların yapıldığı Salda Gölü kumları olduğuna yönelik iddialar ortaya atılmaktadır” dedi.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

Cumhurbaşkanlığının Muğla Marmaris Okluk Koyundaki yazlık saray inşaatında Salda Gölü kumları mı kullanılmıştır? Bu iddia doğru ise Salda Gölü’nden ne kadarlık kum bu bölgeye getirilmiştir? Dünya’da eşi benzeri olmayan ve ayak dahi basılmaması gereken göl kumu hangi akıl ve vicdanla saray inşaatında kullanılmıştır?

Yazlık saray inşaatı için bugüne kadar harcanan toplam para ne kadardır? Yazlık saray için Cumhurbaşkanlığı bütçesinden başka bir kamu kaynağı kullanılmış mıdır?

Yazlık sarayı yapmak için bugüne kadar kaç ağaç kesilmiştir? Bu bölgede inşaat ve sonraki süreçte ne kadarlık orman arazisi, vasfını yitirmiştir?

Yazlık sarayda kaç personel çalışacaktır? Toplamda kaç kişilik bir saray inşa edilmiştir?

Yazlık saray inşaatı sırasında yapılmış olan bazı kısımların beğenilmediği ve bunun üzerine yıkılarak yeniden yapıldığı doğru mudur? Doğruysa bunun ek maliyeti nedir?

Zaten mevcut saray yeterince vatandaşa yük olurken bir de halkın yoksulluktan intihar ettiği ve ekmeğe muhtaç kaldığı bir dönemde yazlık saray yapılmasını doğru buluyor musunuz? Buraya harcanan yüz milyonlarca lirayla birkaç fabrika açmak ve istihdam yaratmak daha doğru değil miydi?

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, TBMM, ALPAY, ANTMEN, OTLUK, KOYU, SALDA, GÖLÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA