18 Haziran 2025 Çarşamba

21:15   MEZITLI BELEDIYESI KÜLTÜREL MIRASıNA SAHIP ÇıKıYOR, “TAŞ MEKTEP” YAŞAYAN MÜZEYE DÖNÜŞÜYOR   21:10   “YERLI ARAÇLARDA HURDA TEŞVIK UYGULAMASı HAYATA GEÇIRILMELIDIR”   21:01   MOBILYA İHRACATıNA AKDENIZ DOKUNUŞU    20:59   KıRATLı: “MERSIN’IN TÜM OTOYOLLARıNı YENILENIYORUZ”   20:45   AHKİB, YENI PAZARLAR VE NIŞ ÜRÜNLERDE REKOR BÜYÜME YAKALADı   20:32   EVIMIZ ATÖLYE’NIN 47. DURAĞı ENGELSIZ YAŞAM PARKı OLDU   17:21   BAŞKAN TOPRAK HÜNKAR EKREM ÇALıŞKAN: “YENI YOL ARKADAŞLARıMıZLA BÜYÜYOR, GÜÇLENIYORUZ”   14:50    MANSUR YAVAŞ: "HUKUK KIŞIYE, DÜŞÜNCEYE YA DA SIYASI KIMLIĞE GÖRE DEĞIL, EVRENSEL NORMLARA GÖRE IŞLEMELIDIR"   14:20   ÖZGÜR ÖZEL: "DOĞAYı, AĞACı VE ZEYTINI SEVENLERI AK PARTI’NIN SALDıRıSıNA KARŞı OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE DAVET EDIYORUM"   10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

Veysel Memiş: Büyük ve Güçlü Türkiye’yi, bilgi sayesinde geliştirebiliriz


Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye’nin ekonomik gelişiminin sağlanması için, bilim ve teknolojiye yönelmesi gerektiğini savundu. Buna üniversitelerin öncülük etmesi gerektiğini ileri süren Memiş, ‘Şu an Tat Bakliyat olarak biz de Mersin Üniversitesi ile ortak b

 

Tarih : 27 Ekim 2017 Cuma 07:24   Okunma : 1170

Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Memiş, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin sağlanması için, bilim ve teknolojiye yönelmesi gerektiğini savundu. Buna üniversitelerin öncülük etmesi gerektiğini ileri süren Memiş, ‘Şu an Tat Bakliyat olarak biz de Mersin Üniversitesi ile ortak bir proje yürütüyoruz’ dedi.

Üniversitelerin bilgi ve teknoloji üretmesinin ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Memiş, 'Türkiye, tüm sektörlere gerekli iş gücünü sağlayabilecek kadar fazla nüfusa sahip bir ülke. Dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ülkeleri arasında yer alabilmemiz için bu iş gücünü nitelikli hâle getirmeliyiz.  Bunu da ancak bilim ve teknoloji sayesinde yapabiliriz. Bilgiyi sadece tüketen değil, üreten ve geliştiren hâle gelmeliyiz. Büyük ve güçlü Türkiye'yi ancak bilgi sayesinde geliştirebiliriz. Bunu sağlayabilmek için gençlerimize büyük iş düşüyor. Birçok alanda olduğu gibi bilim alanında da dünya ile yarışabilmeliyiz. Bu yolda üniversitelerimiz ülkemize liderlik etmeli. Üniversitelerimizin bilgi ve teknoloji üretmesi ülke ekonomisine direkt olarak katkı sağlar. Bununla birlikte inovasyonu ve Ar-Ge'yi vazgeçilmezimiz hâline getirdiğimiz takdirde önümüzde hiç kimse duramaz' dedi.

"Türkiye, 4. Sanayi Devrimi'ne öncülük etmeli"

4. Sanayi Devrimi ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Veysel Memiş, 'Teknolojinin alt yapısını sanayi oluşturuyor. Şu an tüm dünya Sanayi 4.0'ı konuşuyor. Sanayi 4.0'ı biz de gündemimizin ilk sırasına almalıyız. Bulunduğumuz coğrafya, Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi'ne öncülük yapmasına müsaittir. Türkiye,  4. Sanayi Devrimi'nde söz sahibi ülkelerden biri olmalıdır. Üniversitelerimizle, mühendislerimizle, bilim insanlarımız ve genç girişimcilerimizle birlikte hareket ederek büyük işler başarabiliriz' şeklinde konuştu.

Mersin Üniversitesi ile ortak proje

Tat Bakliyat olarak Mersin Üniversitesi ile ortak bir proje yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Memiş, ‘Biz Tat Bakliyat olarak üniversite sanayi işbirliğini başarabilen firmalardanız. Mersin Üniversitesi bizim için Ar-Ge yapıyor. Teknoloji ile bilimi buluşturarak önemli bir makine için prototip çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde çalışmaları geldiği nokta hakkında bir açıklama yapacağız’ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  tat bakliyat, veysel memiş, mersin.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA