17 Eylül 2025 Çarşamba

20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:32   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!  
 
     
   

Orman Yangınları... Mersin-Antalya Yolu Trafiğe Kapatıldı, Adana’da 5 Köy Boşaltıldı


Mersin’in Aydıncık, Bozyazı ilçeleri ile Silifke’ye bağlı turizm cenneti Boğsak’ta çıkan orman yangınları rüzgârın da etkisiyle yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı. Mersin-Antalya yolu trafiğe kapatıldı. Adana’nın Kozan ilçesinde dün başlayan orman yangını devam ediyor. Bölgede dün beş köy boşaltıldı.

 

Tarih : 30 Temmuz 2021 Cuma 03:51   Okunma : 1375

Mersin'in Aydıncık, Bozyazı ilçeleri ile Silifke’ye bağlı turizm cenneti Boğsak’ta çıkan orman yangınları rüzgârın da etkisiyle yerleşim birimlerini tehdit etmeye başladı. Mersin-Antalya yolu trafiğe kapatıldı. Adana'nın Kozan ilçesinde dün başlayan orman yangını devam ediyor. Bölgede dün beş köy boşaltıldı.

Mersin Boğsak ve Aydıncık’ta giderek büyüyen yangın nedeniyle beş köy ile otel, motel ve pansiyonlar boşaltıldı. Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yardım çığlığında bulunurken, çevre il ve ilçelerden yardım takviyesi istendi. AKP Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt’un küçük pet şişeleriyle yangını söndürme çalışması fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bölgeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çalışmaları yakından takip ediyor.

Mersin’deki orman yangınları ilk olarak daha önce de çıkan ve beş gün süren Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde başladı. Aydıncık ilçesinde çıkan ve Soğuksu kesimindeki bölgeyi kısa sürede etkisi alan yangın muz seralarını sardı. Yangın çevrede büyük korku ve panik yaşanmasına yol açtı.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Aydıncık ile Gülnar arasında yer alan Pembecik Mahallesi ile Bozyazı’da çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapılan bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden Aydıncık Pembecik'teki yangını havadan söndürme çalışmalarına sabah erken saatlerinde yeniden başlandı. Bozyazı'da da dün muz seralarının bulunduğu Kötekler Mahallesi'nde çıkan orman yangınına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

MERSİN-ANTALYA YOLU KAPATILDI

Sabah saatlerinde ise Silifke’nin turizm cenneti Boğsak’ta çıkan orman yangını bir anda bölgeyi sardı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle otel, motel ve pansiyonlar ile kamp alanları tedbir amaçlı olarak boşaltıldı.  Yangının yarattığı tehlike nedeniyle Mersin-Antalya karayolu trafiğe kapatıldı. Ekipler hem karadan hem de havadan yangınlara müdahale ederken, bölgedeki vatandaşlar da tahliye ediliyor. Ayrıca polis TOMA’ları da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

BÖLGEDE NATO LİMANI BULUNUYOR

Bu arada Boğsak’ta çıkan orman yangınının rüzgârın de etkisiyle Nato Limanı’nın da bulunduğu İncekum kesimine doğru ilerlediği bildirildi. Alevlerin Mersin-Antalya karayolu alt kesiminde yer alan Nato Limanı’na sıçramaması için yoğun çaba harcandığı bildirildi.

BAŞKAN VAHAP SEÇER BÖLGEDE

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer ise sabah saatlerinde orman yangınının sürdüğü Boğsak’a bölgesine gitti. Başkan Seçer, yangın söndürme çalışmalarını yürüten ekiplerden son bilgileri alırken, itfaiye ekiplerinin yürüttüğü söndürme çalışmalarını da bir süre takip etti.

PET ŞİŞELERLE YANGIN SÖNDÜRME!

Öte yandan AKP Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ise bir grup partili genç ile birlikte Boğsak bölgesine gitti. Başkan Kurt, partili olduğu ifade edilen grupla ellerinde küçük pet şişesindeki su ile yangına müdahale çabası dikkat çekti. Başkan Kurt, bu fotoğrafları da kendi sosyal medya hesabından bu sabah, “Boğsak, yeğenli ışıklı da yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir. İlk müdahale ekibine destekde bulunmak üzere alandayız” diyerek paylaştı

ADANA’DA BİR GÜNDE 22 YANGIN

Adana'nın Kozan ilçesinde ise mahalle statüsüne dönüştürülen Kızlarsekisi, Salmanlı, Akarca köylerinde dün akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Yangının tehdit ettiği beş köy tahliye edildi.

Adana Valisi Süleyman Elban, Kozan'da yangın meydana gelen bölgelerde incelemelerde bulundu.

İl genelinde 22 orman yangını çıktığını belirten Vali Elban, "Kozan'da çıkan yangını ilimiz genelinde çıkan 21'inci yangın. Aladağ ilçemizde de yangın başladı. Toplam 22 yangın meydana geldi. Akdeniz bölgesinde bugün Antalya'da, Mersin'de, Osmaniye'de ve Adana'da yangın var. Bunda tabi poyrazın çok ciddi bir etkisi bulunuyor. Nem oranını çok düşürdü, her tarafı kuruttu. Hem de rüzgarın etkisiyle birçok tellerde trafolarda kopmalar patlamalar meydana geldi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ORMAN, YANGINLARI,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA