1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

Mersin’in Kadın Muhtarlarına Belgesel ile Vefa


Türk kadınına muhtar olma hakkı verilmesinin 84. Yılında Mersin’de görev yapan kadın muhtarlar için Kongre ve Sergi Sarayı’nda etkinlik düzenledi.

 

Tarih : 1 Kasım 2017 Çarşamba 11:57   Okunma : 1429

Türk kadınına muhtar olma hakkı verilmesinin 84. Yılında Mersin’de görev yapan kadın muhtarlar için Kongre ve Sergi Sarayı’nda etkinlik düzenledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte gösterimi yapılan Mersin Kadın Muhtarlar Belgeseli ise büyük ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlanan etkinliğe etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediye Bakanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Kıbrıs Konsolosu Fatma Arşehit Soykan, Tüm Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Şeref Bolat, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, oda, dernek ve birlik başkanları, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Av.Nevin Zaimoğlu, siyasi partilerin il ve ilçe kadın kolları başkanları, kadın muhtarlar ve eşleri katıldı.

Mersin’in kadın muhtarlarından Aynur Öztürk, Aysel Bağışlayıcı, Badegül Kaptan, Fehime Bölek, Gülten Evmez, Leyla Üstündağ, Rahime Sarı, Zehra Yılmaz’ın muhtar olma serüvenlerinin yer aldığı Mersin Kadın Muhtarlar Belgeseli, büyük beğeni toplarken, duygusal anların yaşanmasına da neden oldu. Belgeselde Mersin’in ilk kadın muhtarı olan Fehime Bölek’in de hikayesi yer aldı. Başarısı ile herkesin gönlünü kazanan Fehime Bölek’in muhtarlık serüveni ile kadın muhtarlar duygusal anlar yaşadı. Belgesel sonunda ise Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın yer aldığı bölüm kadın muhtarlar ve davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Programda kadın muhtarlara hitaben konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’de kadın muhtarların sayınının azlığına dikkat çekerek, “Ben belediye meclisimizdeki bayan sayısının azlığından da rahatsızlık duyuyorum. Bir mecliste bayanın sayısı ne kadar artarsa orada kalite de o kadar artacak. Nezaket kuralları daha çok işleyecek. İnsanlar birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde daha çok yaklaşacak. Neticede orada alınacak kararlarda daha sağlıklı, inceden inceye düşünülerek hayata geçirilecek. Mersin’deki bayan muhtar sayımızın 2019 seçimlerinde en az 10’a katlanmasını arzu ediyoruz. Aslında 10’a katlanması bile az. Çünkü Mersin genelinde 810 tane muhtar olduğunu hesaba katarsak bunlar yeterli sayılar değil” şeklinde konuştu.

Kadınların hayatın her alanına katılımlarının artması için herkese görev düştüğünü dile getiren Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında Mersin’in ilk kadın muhtarı olan Fehime Bölek’i de andı. Kocamaz, “Kadınların hayatın her alanında daha çok yer edinmesi için herkese görev düşüyor. Neme lazım demeden bize lazım diyerek yola çıkmak gerekiyor. Medeni cesaret gerekiyor. Bakın kadın muhtarlar belgeselinde 8 muhtarımız var. Ve bunlar bir cesaret ortaya koyarak, halkın karşısına çıkıp, desteğini alarak muhtar olmuşlar. Önemli olan bu işi gönülden isteyip, onun mücadelesini gönülden verebilmek. Ben bayan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Fehime Bölek ablamızı rahmetle, minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Mezitli Atatürk Mahallesinde 3,5 yıldır muhtarlık yapan Badegül Kaptan, “Diğer muhtar arkadaşlarımızın öyküsünü dinlemek bize ve tüm kadınlara güç veriyor. Zaten bu belgeseldeki amaç kadınların meclis üyeliği, belediye başkanlığı gibi konumlarda daha çok yer alabilmesi için cesaret alması. Muhtarlık da bu mevkilerin ilk atılım noktası. Kadınlar adım adım ilerleyerek bunu başarabilir. Biz bu belgeselin çekimlerinde de çok heyecanlanmıştık. Şu anda da bu coşkuyu burada bulunan insanlarla paylaşmak bizim için onur verici” dedi. Kaptan, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyelerle ve muhtarlarla uyum içerisinde çalıştığını söyledi.

Etkinlik, Mersin’in ilk kadın muhtarı Fehime Bölek adına eşi Necdet Bölek ve hikayeleri belgesele konu olan kadın muhtarlara, tüm kadın muhtarlar adına plaket ve çiçek takdimi ile son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA