13 Mayıs 2025 Salı

10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"   14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI  
 
     
   

Özdemir; ’Adaletin Tecelli Ettiği Hukuk Sistemini İnşa Etmeliyiz’


Mersin Barosu, 2021-2022 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi. Törende konuşma yapan Baro Başkanı Özdemir, yargı ve avukatlık mesleğinin sorunlarına değinerek, “Adaletin tecelli ettiği bir hukuk sistemi inşa etmeliyiz” dedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2021 Çarşamba 22:15   Okunma : 579

2021-2022 Adli yıl açılışı nedeniyle Mersin Barosu tarafından Mersin Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törene Baro Başkanı Gazi Özdemir, baro yönetim kurulu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.Mersin Baro Başkanı Gazi Özdemir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasını ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Burada konuşma yapan Baro Başkanı. Gazi Özdemir, hukuk ve adalet sistemimizdeki var olan aksaklıkların ülkemizin en önemli sorunu olduğuna vurgu yaparak, “Bugün hukuk ve adalet için bir kez daha birlik olma zamanıdır. Hukuk devletinin ve demokrasinin olmazsa olmazı bağımsız ve tarafsız yargıdır. Taviz vermeden yürüyeceğimiz bu yolda, hukukun üstünlüğünün sağlanması için mücadeleden asla kaçınmayacağız.Adalet mülkün temeli ise, vatandaşlarımızın en güvenli limanı olan adliyelerimizde; avukatlarımız, hakimlerimiz ve savcılarımız hep birlikte adalete olan güveni sağlamakla yükümlüdür” dedi.

“AVUKATLAR HAK ETTİĞİ DEĞERİNİ BULDUĞUNDA, HERKES KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDECEKTİR”

Avukatlık mesleğindeki sorunların her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Özdemir,“Avukatı yok sayan yasal düzenlemeler, hukuk fakültesi enflasyonu dolayısıyla gittikçe kalitesi düşen hukuk eğitimi, noterlere devredilen yargısal işler ve uzlaştırma, avukatlık mesleğinin faaliyet alanının daraltılması gibi sorunlar, avukatlık mesleğini ekonomik olarak geriye götürmektedir.Ayrıca avukatlara yönelik fiili ve sözlü saldırılar her geçen gün artmakta, birçok meslektaşımız sadece avukatlık görevlerini yerine getirmeleri nedeniyle saldırıya maruz kalmaktadır. Mesleğimize yönelen tüm bu saldırıların son bulması için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması elzemdir.

Meslektaşlarımızın kollukta, cezaevlerinde, adliyelerde işlerini yapmayı zorlaştıran uygulamalara son verilmelidir. Bağımsız savunmanın temsilcisi olan avukatlarımızın, ekonomik ve mesleki sorunlarına bu yeni adli yılda çözümler getirilmesi için gerekli girişimlerimizi yapacağız. Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlar ile baro başkanlarımızla istişare içerisinde olup, bu yönde örnek bir baro olacağız. Unutulmamalıdır ki,  avukatlar hak ettiği değerini bulduğu an herkes kendini güvende hissedecektir” ifadesini kullandı.

“YARGININ BAĞIMSIZLIĞI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Konuşmasında yargı bağımsızlığının önemini vurgulayan Özdemir, “İnsan hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir hukuk sistemimizin var olması için yargının bağımsızlığı olmazsa olmazımızdır. Adaletin tecelli ettiği hukuk sistemini inşa etmeliyiz. Böylelikle, toplumda hukuka olan saygı ve güveni tesis ederek, ülkemizin geleceğini, mesleğimizin itibarını teminat altına alabiliriz. Geçmişi insan sevgisi ve hoşgörüye dayalı bir toplumun bireyleri olarak, ayrışmak yerine birbirimizi tamamlayarak herkesin geleceğe güvenle bakmasını sağlamalıyız. Birbirimizi daha iyi dinlememiz, daha çok bir araya gelmemiz, hoşgörü ve uzlaşma kültürünü geliştirmemiz gerekmektedir. Yeni adli yıl açılışının başta mesleğimiz olmak üzere ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa adalet, hukuk, huzur, barış, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederek, mesleki sorunlarımızın çözüme kavuştuğu bir dönem olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kaybettiğimiz fedakar meslektaşlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BAROSU, BAŞKANI, GAZİ, ÖZDEMİR

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA