7 Temmuz 2025 Pazartesi

16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR   01:13   EKREM İMAMOĞLU: CUMHURIYETIMIZIN TEMELLERININ ATıLDıĞı AMASYA BUGÜN TARIH YAZDı  
 
     
   

Başkan Seçer:"31 Mart, Son 20 Yıldır Türkiye’nin Ezberini Bozacak Belediye Başkanlarının Seçilmesine Neden Oldu"


Başkan Seçer, CHP’nin 98. kuruluş yıldönümünde Mersin İl Başkanlığı’nın düzenlediği kokteyle katıldı. Seçer, CHP’nindeğerlerini ve başarılı siyasetini anlatarak, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan, seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak onur duyuyorum” dedi. 31 Mart’ta son 20 yıldır Türkiye’nin ezberini bozacak belediye başkanlarının seçildiğini söyleyen Seçer, “Olamaz denen işler oldu. Yapılamaz denen işler yapılıyor. Geleceğe umutla bakıyorum”dedi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “9 Eylül, bizlerin hem mirası hem de büyük sorumluluğudur” dedi.

 

Tarih : 10 Eylül 2021 Cuma 23:56   Okunma : 1417

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP’nin 98. kuruluş yıldönümünde, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafındandüzenlenen kokteyle katıldı. Mersin il binasındaki etkinlikte Başkan Seçer, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan, seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak onur duyuyorum”dedi.

Etkinliğe; Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır ve Alpay Antmen, CHP ilçe belediye başkanları, CHP il ve ilçe yöneticileri ve üyeleri, İYİ Parti, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi temsilcileri, sivil toplum kurum ve temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleride katıldı.

“Bizim Mustafa Kemal Atatürk’ten kaynaklanan temel prensiplerimiz var”

Başkan Seçer, etkinlikte yaptığı konuşmasına,“Demokrasi yolunda, birlik içerisinde benim partime mensup ya da değil, tüm demokrasi elçilerine hoş geldiniz diyorum” sözleriyle başladı. Seçer,CHP’nin değerlerini anlatarak, “Cumhuriyet Halk Partisi ile övünç duyuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan, seçilmiş bir Belediye Başkanı olarak onur duyuyorum. Bu ülkede anayasal hükümler çerçevesinde kurulmuş, yani yasal olan tüm siyasi partilerde görev yapan arkadaşlarımız hiçbir ayrım yapmadan hepsi bizim kardeşimizdir. Bir bayrağımız var, bir ülkemiz var. Ama bizim Mustafa Kemal Atatürk’ten kaynaklanan temel prensiplerimiz var. Bizim kırmızı çizgimizde bu. Ana ortak paydamız bu bayrak ve tek vatan, Türkiye Cumhuriyeti. Bu ilkeler çerçevesinde buluştuğumuz bütün demokrasi mücadele neferleri ile yol birliğine hazırız” dedi.

“Geleceğe umutla bakıyorum”

“Partimin, 31 Mart’tan sonra çizdiği yol haritasıyla Türkiye’de yeni kazanılan ama son derece önemli olan Muğla ve Mersin dışında, Millet İttifakı’yla ittifak içerisinde olmamasına rağmen etkin, yoğun, samimi bir destekle diğer siyasi partiler tarafından desteklenmiş bir Belediye Başkanıyım” vurgusu yapan Seçer, şöyle devam etti:

“31 Mart 2019 tarihi Türkiye siyasi tarihinde bir kırılma noktasıdır. Bugün bunu gözlemliyoruz. Şöyle bir düşünün; 30 Mart 2019’a gidin. Türk halkının beklentilerini tahayyül edin. Türk halkının içinde bulunduğu psikolojik atmosferi tahayyül edin. Türkiye’nin hukuk devleti, demokrasi, insan hakları bugün evrensel dünyada yer alan, demokrasinin temel prensipleri anlamında halkımızın beklentilerini, beklentilerle beraber ona bağlandıkları umudun şiddetini bir ölçün. Bugünle arada dağlar kadar fark var. Bugün çok daha mutluyuz. Çok daha beklentimiz var. Bakın yüzümüz gülüyor. Neden? Çünkü 31 Mart, son 20 yıldır Türkiye’nin ezberini bozacak Belediye Başkanlarının seçilmesine neden oldu. ‘Olamaz’ denen işler oldu. ‘Yapılamaz’ denen işler yapılıyor. Geleceğe umutla bakıyorum bir Belediye Başkanı olarak. Partimin kuruluşunun 98. yıldönümünde, partili yoldaşlarım, bizlerle her ne kadar başka siyasi çatı altında mücadele etseler de samimi bir şekilde kol kola yürüyen, Türkiye’nin ortak menfaatlerinde, az önce saydığım temel prensiplerinde birleşen kardeşlerim, bundan sonraki yolumuz hem çok kolay hem de çok zor. Akıl, birlik, beraberlik, feraset işimizi kolaylaştırır. Ama aklımızı kullanmazsak, ferasetimizi kullanmazsak, egolarımıza yenik düşersek hiç de bu başarının kolay olabileceğini düşünemiyorum. Bu benim mensubu bulunduğum siyasi parti için de geçerli, diğer beraber yol yürüdüğümüz siyasi partilerimiz için de değerli, önemli. Şimdi 31 Mart’tan sonra bugüne kadar olduğu gibi az konuşup çok iş yapmaya devam edeceğiz. Bu siyasi parti bana, aileme, soyadıma verebileceği her şeyi verdi. Akıllı insanlarız, çalışkan insanlarız, azimli insanlarız, ülkemizi seviyoruz. Türkiye’mizi seviyoruz. Halkımızı seviyoruz. Gelecek için Allah yolumuzu açık etsin.”

“9 Eylül bizlerin hem mirası hem de büyük sorumluluğudur”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de 9 Eylül’ün hem bir kurtuluşun hem bir kuruluşun iradesinin kutlandığı ve bu coşkunun yüzyıllara yayıldığı bir tarih olduğunu ifade ederek, “9 Eylül bir kurtuluş iradesinin, milli mücadele sonucunda ortaya çıkmış siyasi iradesinin kuruluş günüdür. 9 Eylül, bu milli mücadele verilirken savaş cepheleriyle sadece bağımsızlığın siyaseten kazanılamayacağı, bunun için yeni bir kurucu iradenin, yeni bir düzenin bir yeni kuruluş öyküsüne ihtiyacın, vizyonunun siyasi iradesidir. 9 Eylül bizlerin hem mirası hem de büyük sorumluluğudur. Hep beraber ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılında yeniden demokrasi, yeniden halkın egemenliği’ diyeceği günlerde coşkuyla buluşmak üzere sevgiyle, saygıyla selamlıyorum”dedi.

Kuruluşun ve kurtuluşun en güzel günü 9 Eylül kutlu olsun”

Ülkeyi işgalden kurtaran, Cumhuriyeti kuran, demokrasinin temellerini atan CHP’nin hiçbir partiye benzemediğini belirten CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ise“Bir asırdır nice siyasi partiler gelip geçerken sadece Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta kalmıştır. Çünkü bu parti Kurtuluş Savaşı’nın siperlerinde kurulmuş ve her zaman yalnızca ve yalnızca halkın partisi olmuştur. Çünkü bu partinin temelinde Mustafa Kemal’in aklı, Mustafa Kemal’in cesareti vardır. Kuruluşun ve kurtuluşun en güzel günü 9 Eylül kutlu olsun” dedi.

“Cumhuriyet ruhunu hep beraber tekrar yaşatacağız”

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Biz Kurtuluş Savaşı’ndan hemen sonra bu partiyi kurduk. Devrimleri yaptık, fabrikalaşmayı yaptık, demiryollarıyla Türkiye’yi donattık. Biz iktidara geliyoruz. Artık Türkiye çok farklı bir ülke olacak. Cumhuriyet ruhunu hep beraber tekrar yaşatacağız. Bunu beraberce yaşatacağız” diye konuştu.

Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise“Kurtuluş Savaşı’nın süngüleriyle, siperlerinde yaşayan ve Anadolu ile Rumeli Hukuk ve Müdafaa Cemiyetlerinin birleşmesiyle ilk kongresini Sivas’ta yapan bir partiyiz biz. İktidara geliyoruz. Ama bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYE, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, CHP, 98.KURULUŞ, YILDÖNÜMÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA